Umělá zubní protéza. Jak to probíhá?

aduska17
14. únor 2024

Dobrý den chci se zeptat má tu nekto umělou zubní protézu mne to čeká nevím kdy mám paradentózu a budou mi postupně trhat všechny zuby a pak mi asi udělají umělou protézu ..jak to probíhá ? Děkuju za odpověď

martulka88
14. únor 2024

@aduska17 Mamce zbývalo jen 6 zubů, takže 2 pátek, 2 pondělí a 2 pátek. A po 2+ měs.otisky, zkouška a nové zuby. Takže od prvního vytrhnutí zhruba 3 měsíce.

aduska17
autor
14. únor 2024

@martulka88 a tet jak funguje normálně má umelu protézu anebo implantáty?

miryp
14. únor 2024

Já mám jen můstek, ale v rodině samozřejmě lidi s protézou máme - vytrhají se zuby, nechají se zhojit dásně, následně se udělají otisky a následně se udělá protéza. Poté se protéza nasadí a postupně se dolaďuje broušení dle potřeby. U příbuzné to trvalo cca půl roku.

martulka88
14. únor 2024

@aduska17 Protézu ☺️

aduska17
autor
14. únor 2024

@miryp co znamená ten můstek ?

merope
14. únor 2024

Babička má nějaké implantáty - ale tuším je má taky nějak "vytahovací". Nicméně na první pohled bys to nepoznala. Blbý je, že jsou jídla, co nemůže jíst, protože jí to do toho leze.

miryp
14. únor 2024

@aduska17 to se obrousí zdravé zuby a na ty se nalepí napevno protéza. Mně to dělali proto, že mi některé stálé zuby nevyrostly a samozřejmě jsem nechtěla v té době nosit sundavací protézu a na implantáty nebyly peníze, navíc není jisté, že tělo dokáže přijmout čepy.

aduska17
autor
14. únor 2024

@miryp no já mám max asi 12 zubů všechno mám vytrhla i ti poslední mne čekají na vytrhnutí už 26 ho dů na trhání