Dobrý den, chci se zeptat na vaše zkušenosti. Na druhé spodní stoličce se mi ulomil zub. Je vyplněný plombou, ta mi zůstala ale jakoby ten obal zubu chybí. Je no na vnitřní straně u jazyka. Dá se to nejak opravit nebo se musí vytrhnout? Děkuji
Loni se mi zlomily dva zuby. Jeden vertikálně a šel pryč. Druhý se ulomil okrajem a mám tam korunku. Před 2měsíci se mi ulomila část okraje - bylo zo zesláblé i díky plombě. Nastavila to bílou plombou. Pokud se znovu zlomí, budou dvě varianty - pokud to vydrží, tak korunka, pokud ne, bude muset ven 😔 Miluju svou nemoc a kortikoidy. Po loňském vytrhnutí mě čeká můstek, protože za implantát opravdu nedám 35000.
Záleží jak moc je poškozen. Já si zlomila sedmičku a musela ven
Mně se nedávno odlomila opravovaná čtyřka. Odvrtala původní plombu, při tom se ulomil další kus, zůstal tam pahýlek, na který mi zubařka dostavěla "nový zub".
Záleží jak moc poškozený je a kolik ho ve skutečnosti zůstalo. Na dostavbu bych určitě doporučovala fotokompozit a ne "amalgam".
Děkuji za odpovědi. V podstatě mi zbyla půlka zubu a plomba. A ještě ke všemu má zubařka dovolenou až do 11.8., zákon schválnosti funguje 🤦🏻♀️. Budu doufat, aby to šlo nějak zachránit...
Odvrtá plombu a pokud zůstalo alespoň kousek zubu, tak dostaví kompozitem.