Úder do temene hlavy. Mám si raději zajet do nemocnice?

10. črc 2023

Ahoj, necelou hodinu zpátky se mi stal kuriózní úraz, ale mně do smíchu moc není.
Mazlila jsem se s dcerou, když v tom jí z hlavy spadla čelenka. Chtěla jsem se pro ni ohnout a v tom jsem ucítila silnou ránu, moje temeno vpravo, se setkalo s lebkou mého partnera, který se pro čelenku rovněž chtěl sehnout. Okamžitě jsem ucítila jako by se mi tam rozlilo něco teplého. To místo mě bolí, i když nijak dramaticky. Vědomí jsem neztratila, zatím, až na to místo na hlavě se cítím celkem ok. Mám ale velkou zlost na partnera, ještě mi řekl, že mám dát pozor a že jsem herečka. Idiot. Já mám strach, protože jsem četla, že krvácení do mozku se může projevit až s odstupem několika dní a pak už může být pozdě. Mám si zajet do nemocnice? Nebo si aspoň zavolat na záchranku? Upřímně řečeno mám strach, abych z tak blbého úrazu (koho by to napadlo), neskončila špatně, s poskozenym mozkem.
Díky za názor.

kkacca
10. črc 2023

Ne, nevolej si sanitku, nemas důvod..to sis dala do hlavy prvne v životě? 🙂

ilone
10. črc 2023

Neřešila bych, mě na hlavu spadlo výklopné okno starých dveri a to tedy byla slupka. To místo mě bolelo ještě asi dva dny.
Pokud jsi schopná napsat takovouhle zprávu, určitě to nic nebude.

mishka87
10. črc 2023

Kolegyni spadla na hlavu (za ucho) skříňka od kuchyňské linky a ještě se jí o hlavu rozbilo pár talířů. Nic jí nebylo. A už vůbec by mě nenapadlo nadávat na partnera jen proto, že měl stejný nápad a chtěl to taky zvednout. Mě jako dítěti spadla na hlavu pneumatika, co se omylem zkutálela ze schodů. Pak jsem dostala ve dvou letech mega ránu fotbalovým míčem do hlavy. Tam tedy byla poúrazocá epilepsie, ale byla to fakt velká šlupka a silný otřes mozku, kdy jsem byla v bezvědomí prý hodně dlouho. A spoustu dalších ran do hlavy, včetně pěstí jsem dostala. A n, žádné následky nemám. Fakt nevyšiluj.

lichozroutsudy
10. črc 2023

Ja si myslim, ze sanitka je malo, tohle je jednoznacne uraz na vrtulnik a hospitalizaci na ARO.

autor
10. črc 2023

Holky, díky za uklidnění. Já jsem si četla, že z toho může být krvácení i za x dní a týdnů, že je to pomalé anebo prostě nějaké poškození mozku. Nerada bych, aby dcera měla maminku mimo kvůli tak blbé shodě náhod. On se zrovna v tu chvíli musel pro tu čelenku ohnout taky a jindy mu jiná věc na zemi nevadí. Prostě úplně mi tím zkazil náladu. Jinak párkrát jsem se bouchla, ale spíš do čela a o dřevo nebo tak. Nikdy to nebyla taková pecka, jako teď. 🙂

autor
10. črc 2023

@lichozroutsudy Na zachránce se zeptat po telefonu, ne si ji volat. 🙂

hanka_12345
10. črc 2023

to krvacewni by bylo z jiné šupy. Třeba že bys spadla ze schodu, nebo nekde venku spadla hlavou na kamen a tak

vikinkav
10. črc 2023

Manzel si dal slupku o kamen kdyz spadl do vody z mola a krvaceni do mozku nemel, jestli te to uklidni 😄 Ale hlavu si rozsekl hezky. O jinou hlavu to neni zadna tragedie.

g_m
10. črc 2023

Vím o čem mluvíš, stalo se mi to několikrát. Ne, když jsem se bouchla, ale spíš rychle trhla hlavou. Zabolelo to a rozlilo se tam teplo, ale přešlo to a žádné následky nemám 😉

autor
10. črc 2023

Všem díky za odpovědi! 🙂 Vezmu si z toho to, že nebudu hystercit. Ale stejně to byla supa jak z děla, chvíli, na setinu sekundy, jsem nevěděla, která bije, než jsem si uvědomila, že to tvrdé je lebka přítele. 🙂 On je ok. Takže díky.

crejzy
10. črc 2023

Kdyby ses přece jenom pozorovala kvůli krvácení, tak tě můžu ubezpečit, že krvácení do mozku tak strašně bolí, že si tu záchranku zavoláš ( nebo ti ji zavolá přítel) Ta bolest se nedá přehlédnout.

jannym
10. črc 2023

U dospeleho plati to same co u deti, pokud nezvracite, chodite rovne, neztratila jste vedomi, nemluvite nesouvisle ci nesmyslne tak se zatim nic nedeje a indikuje se jen pozorovani, deti se i v noci budi v pravidelnych intervalech…

autor
10. črc 2023

@jannym děkuji, chvíli jsem po tom měla pocit, že se mi lehce točí hlava akorát.

barmil
10. črc 2023

@crejzy bohužel neboli, táta na to 3tydny zpět umřel na dovolené v cizine. Přišlo se na to až když omdlel a upadl, do té doby nic netusil. Bohužel krvácení bylo tak masivní, že už mu nemohli pomoci.

marge_s
10. črc 2023

Radit nebudu, ale fakt je, ze prastena jsi. Chudak chlap 🤦🏻‍♀️
Byt tebou, tak bych to prehodnotila 😉

klokanka31
10. črc 2023

Já se kolikrát praštila do hlavy o jinou hlavu, a vždy vše OK 😃 Jednou jsem si potřebovala kýchnout, byla jsem ale nebezpečně blízko futer, a prásk, vší silou přímo mezi oči. Viděla jsem hvězdičky ale taky se nic nestalo 😄

te_reza
10. črc 2023

Zrovna včera jsem se zvedla do otevřený skříňky. Přes hvězdičky jsem chvíli neviděla a teď vypadám jak jednorožec 🦄😂 tohle bolí, ale na to, aby si měla otřes mozku to není, ta kebule vydrží kde co. Měla jsem otřes mozku jako puberťák - na ledu jsem ve velké rychlosti hodila tlamu a vší silou se bouchla do hlavy - na chvíli jsem ztratila vědomí a pád si nepamatovala.

autor
10. črc 2023

@marge_s Tvůj chlap je chudák. Nazdar.

autor
10. črc 2023

@barmil To je mi moc líto. Já jsem typ člověka, co takové věci nerad podceňuje. Připouštím, že někdy si to beru moc.

autor
10. črc 2023

@te_reza Do nábytku jsem se už taky triskla, ale ta dnešní supa byla úplně někde jinde, co do bolesti. 🙂

veruuu_kubesovic
10. črc 2023

Nejhorší je smrt z vydeseni...
A ještě servat kvůli tomu chlapa??? No tak jste měli oba stejný nápad, podat čelenku, jen ty z toho hystercis 🤦‍♀️

autor
10. črc 2023

@veruuu_kubesovic jo, tak blbě se to sešlo, že v jeden moment jsme se prudce predklonili oba.... :/

lauriak
10. črc 2023

Obidvaja sa zohnete pre celenku naraz ale moze za to chlap a este ho zdr*es, ze ti pokazil den 🤣🤣🤣 Ty si jemu den nepokazila? 🤣🤣

autor
10. črc 2023

@lauriak prý ne , jeho nic nebolí :D Teď jsem řídila auto a byla jsem nějaká zmatená, chvíli jsem nevěděla, kde mám zapnout klimatizaci a pak jsem místo brzdy šlápla na plyn, doufám, že to není následek uderu, ha :D

klokanka31
10. črc 2023

Hele my se někdy navzájem praštíme do hlavy s mou tříletou dcerou, ale fakt si za to nenadáváme 😃 prostě se stane, že se obě naráz předkloníme, nebo někdy ducne hlavou jentak...

autor
10. črc 2023

@klokanka31 Já jsem prostě špatná z té rány. Stalo se to úplně zbytečné vinou obou a shodou blbych náhod. Ta hlava je citlivá.

klokanka31
10. črc 2023

Ale neber si to tak, neříkám že je to tvůj případ, ale když si někdo něco vsugeruje, může mít pak fakt i fyzické problémy.

autor
10. črc 2023

@klokanka31 Snad máš pravdu, nerada bych kvůli takové blbosti skončila špatne. Když si na tu ránu vzpomenu, je mi zle.

autor
10. črc 2023

@klokanka31 konkrétně se to stalo, když jsem hlavu skláněla dolů k zemi a on taky. Silný tupý úder. Že jsme tam tu čelenku nenechali ležet a museli ji hned aktivně zvedat...

veroniqess
10. črc 2023

Netrpíš hypochondrií? Jako beze srandy 😃