Ahojte holky, jdu si k Vám pro radu. V listopadu jsem volala k doktorce, že týden trpím davivym kašlem a zda bych se mohla objednat. Sestra mi řekla, že týden je ještě málo, aby mě objednala a doporucila mi nějaké léky "po telefonu" s tím, že pokud během týdne nezaberou, mám zavolat znovu a už mě objednají. O týden později jsem volal tedy znovu a byl mi zjištěn zánět průdušek a nasazeny ATB. V prosinci jsem volala opět, jelikož jsem se nemohla nadechnout do prave plíce - akutní bronchitida s nabehem na zápal plic (pozitivní nález na plicích, kontrolní RTG po dobrani ATB neproběhl). V lednu se mi objevila vyrážka - opožděna alergická reakce na ATB. Teď už dva týdny trpím opět suchým davivym kašlem a momentálně i zelenou rýmou + poslední 4 dny pocitem knedliku v krku a bolest při polykání. Jsem opět objednaná k doktorovi, ale bojím se, že mi opět jen předepíše ATB. Myslíte, že bych měla trvat na odbornejsim vyšetření než je jen poslech? Děkuji
Stejný problém se mi vrací již od poloviny října. Mezi tím jednou nasazena antibiotika, potom mě poslali na RTG a na plicní. Na plicním vyšetřili pomocí přístroje a nějakých dechových cvičení a nic nezjistili, jen že mám negativní reakci na inhalátory. Nyní jsem v 7tt a opět se mi to v plné parádě vratilo. Před týdnem jsem si 2,5 hodiny počkala u doktorky aby mi řekla, že mi napíše jen neschopenku a mám ležet s čajem. Týden poctivě ležím a zlepšení víceméně žádné. Ani CRP mi nezměřila, tak jsem zvědavá, co řekne na kontrole v úterý....čímž chci říct, že na plicním jsem s tím byla už minule a výsledek žádný....plácám se v tom už skoro 4 měsíce a nikdo nic neřeší. Teď jak se to vrátilo, tak v podobě, že noci skoro nespím, dusím se, až na zvracení. A mám z toho už tak namožené svaly a bránici, že mě bolí hrudník, žebra, záda, snad úplně všechno....
Mámě teď její plicní říkala, že zhruba třicet procent podobných problémů způsobuje reflux 🤷
@130424 budes mit asi zase ant,bohuzel.,ale nech se prohlednout lekarem-poslech.Lekari maji porad tendenci lecit po telefonu,coz byh na podzreni na nove antib urcite ofmitla atrvala na osobni navsteve.
Zamer se na posileni imunity,mas ji dost oslabenou a proto jsi opet nemocna…(strava,pohyb,vitaminy)…