Ahoj potřebuju uklidnit jsem totálně vynervena. Mám na krku zvetsene uzliny... Vím že jsem to řešila už před 3 lety a to mi jen 2 Orl lékaři prohmatali a rekli že ok. Teď mi to nedalo a v listopadu jsem byla na Orl znova doktor že ok. Mně to nedalo a dnes jsem byla u jiného dr ten mě poslal na Sono pro jistotu ale říkal že když už tam mám ty uzliny tak dlouho že to nejspíše nic nebude ale já se total bojím :( nemáte s tím někdo zkušenost?
Že to tak prostě je a nic to není?
Já mám také zvětšene už strašně dlouho uzliny. Chodím pro jistotu každý rok na sono, bohužel máme v rodině lymfom.
@xalla hmatne jsou dost, hlavně na jedné straně. Obvodní se jednou úplně lekla, že jsem musela prodelat šílenou angínu, když to mám takhle zvětšene. A přitom to mám takhle normálně. Pokud je tam máš dlouhodobě, a viděli to už 2 lékaři, myslím že muzes být klidná. To sono to jen potvrdí.
@klaarusa no oni to spíš neviděli spíš mi odbyli mi přišlo... Až dneska doktor na Orl to prohmatal pořádně já také je mám na jedné straně dost hmatne ve středu jdu na to sono ale jsem tedy vynervena pěkně 😑 ale ty jsi mě trochu uklidnila děkuji 😊 taky mi uklidňuje že říkal když to už mám tak dlouho že by to neviděl na nic hrozného
Všechny nemoce jsou hlavně psychické. Uzliny jsou v krku takže bych přemýšlela o tom co se bojíte říct, co vás trápí a neříkáte to. Když si to uvědomíte vše se vrátí do normálu. Tělo vám jen ukazuje, že něco děláte špatně. Zkuste o tom popřemýšlet 🙂
@xalla myslite spojeni zdravotnich problemu a psychiky? Mám s tím bohaté zkušenosti a četla jsem k tomu několik knih. Konkrétně mé sestře měli trhat krční mandle, měla angínu každy druhý týden. Pomohla jsem ji najít podstatu problemu, doporučila vhodné tříselne soli k podpore orgasmu a na žádnou operaci nešla a anginu od té doby neměla 🙂
@xalla Doporučuji vám tuto tříselnou sůl Kali Mur (Kalium Muriaticum, oranžová) ta je na uzliny nejlepší. A určitě se zamyslet nad tím, co v životě nechcete nebo můžete "spolknout", co by jste chtěla říct a neříkáte, proto vám to uvízlo v krku. Jestli se seberealizujete jak by jste chtěla. Že nemusíte všechno spolknout jen pro to, že by se to mělo 😉 Přeji brzké uzdravení a mnoho psychické pohody 🙂
Dcera měla od narození zvětšenou uzlinu velikosti hrášku, která byla 6 let stejně velká, nebolestivá, nehybná. Měli jsme to sledovat. Letos v listopadu se jí najednou zvětšila dvakrát až třikrát, opravdu obrovská boule. Šli jsme okamžitě k MUDr., ta nás poslala na sono, udělala podrobné odběry. Krevní obraz, diferenciál, alergie, viry, zoonózy. Vše v normě, EBV hraniční. Teď v únoru jí ta uzlina začala měknout, fluktuovat, červenat, okamžitě jsme museli na ORL, znovu na sono..kde se v pátek nic nenašlo, ale už nás hospitalizovali a plánovali CT, nicméně ji to přes weekend začalo bolet a v pondělí opět sono, kde už byly patrné známky rozpadu, tak šla okamžitě na sál, kde jí vypustili hnis a zadrénovali, plus silná širokospektrá ATB. Na etiologii zatím nepřišli, dělala se histologie, cytologie, vyšetření na TBC...Bývá často nemocná, tak takové vysvětlení, že ta uzlina byla slabé místo, kde se to všechno naskládalo. Samozřejmě jsem se nejvíc bála nějakých lymfomů, sarkomů, brucelóz, apod. Není to moc legrace. Takže to naše zkušenost, určitě sledovat a nepodceňovat.
@xalla A ještě ORL lékařka říkala, že uzliny na krku souvisí s nosní mandlí, což mi přijde logické, protože dcera odmalička trpí na infekty dýchacích cest, v listopadu dotáhla šílený kašel,který dal zabrat i mě..a po měsíci zmutoval v příšernou angínu se 40cítkami horečkami a v mandlích se mi nadělaly krátery. Ona stále trošku chrapká a bývá zahleněná. Chtěli jí tu nosní mandli odstranit naráz, ale primář nechtěl, aby toho nebylo moc. Takže my to ještě stále řešíme, je to čerstvá záležitost.
Ahoj, ja to mám takhle už asi 4 roky - na levé straně mám asi 4 zvětšené uzliny přičemž jedna má tak 1.5 cm, taky jsem první rok sama nevěděla co dělat od zděšení, ale proběhli 3 sona a vidělo mě taky dost doktoru a prý je všechno ok. Sem tam bývam hodně bloklá na tom místě v krční páteři, ale to přisuzuju spíše špatnému držení těla. Sama vím, že po proběhlé infekci - která na organismus pusobí jako hodně velká stresová zátěž (v mém případě to byl velmi rozsáhlý zubní infekt a náročná trojitá operace osmičky) takhle mužou zustat uzliny zvětšené dokonce někdy i pobolívat (někdy jsou uzliny zvětšené u citlivějších jedincu dokonce i ze zubních kazu,...) takže jsme v tom společně. Vím, že ze začátku každého napadnou jen ty nejděsivější scénaře ale je to naprosto normální, jen se podle mně o tom tolik nemluví...🙂
Dobrý den, mám na pravé straně u kyvače bouličku nebolestivou když hlavu nahnu na levou stranu tak vyleze a když na pravou tak zaleze mislim si že to je uzlin
@vojtechbvbghhgggg dobry den, jak jste dopadla? Našla jsem si včera přesně takovou uzlinu, velikost hrášku, MUDr mě posila na sono. Samozřejmě mám strach
@crejzy Byla jsem asi 14 zpet na orl doktor si to prohmatal vse skontroloval videl ze mam jeste cepy v pusy tak mi rekl ze ta uzlina muze byt zvetsena z toho ale uzlina furt zvetsena a cepy taky. Taky jsem prodelala momokleuzu ale vubec nevim kdy. Byla jsem i na neurologii lecim se krcni pateri a tam si taky prohmatal krk a nic. Uzlinu porad citim a nevim co uz delat nejake zkusenosti?
Mám to takto celý život, resp. co pamatuji (20 let určitě) a nikdy necítil potřebu to řešit ani doktor, ani já. S ničím se nelecim.