Krásný den, chci se zeptat. Ma tu zde někdo tuto diagnózu/mutaci? Mě dnes zavolala doktorka ze mám potvrzené vysoce silné riziko.
Co to vše pro mě muže znamenat? Ma někdo zkušenosti? Čekají mě teprve ještě další vyšetření. Děkuji 🌸
@terka_ ahoj, taky mi po opakovanych potratech zjistili mutaci protrombinu a jeste jednu, kdy telo spatne vyuziva kyselinu listovou... Pokud budes tehotna, tak budes chodit na kontroly na hematologii, pripadne ti nasadi injekce na redeni krve.. Myslim, ze pokud je to takhle pod kontrolou, tak by melo byt vse ok a rizika se tim snizuji. Samozřejmě je vyhodou pokud jsi drive nemela potíže jako je tromboza, embolie...
@terka_ mám leidena a protrombin mutaci. Je tam vyšší riziko srážení krve. V případě těhotenství by jsi docházela na hematologii na kontrolu d dimerů kvůli srážlivosti. Pokud je vše v normě tak se pak akorát ke konci těhotenství a v šestinedělí píchá nízkomolekulární heparin. Jinak není omezení. Já jsem 6 let po trombóze, chodím pravidelně na kontroly quicku, na hematologii a na cévní a beru dlouhodobě warfarin na ředění krve. Lékaři se mi kvůli kombinaci těchto mutací bojí warfarin vysadit.