Holky muže po mě vedoucí chtít abych se prohrabovala v odpadcích? Pracuji v kanceláři, ale máme společnej dvůr s městskými byty, kde žijí převážně narkomani. Na dvorku máme každý svoje popelnice, u našeho se pokazil zámek a problém je, že lidé z městských bytů nám kde co naházejí do popelnice a popeláři to pak nevynesou. Dnes zas to samé, v popelnici na papír plasty, láhve od vína a ho**na. Vedoucí chtěla ať to proberu, protože nám to opět nevynesou.
Já mám ale strach z toho, že se mužů třeba o něco píchnout a žádné pomůcky k tomu nemám, jenom jednorázový rukavice. Udělali byste to? Já se bojím, že tam muže být jehla nebo tak.
Tak proč ten rozbitý zámek neopraví?
@1pomnenka To já nevím, ví o tom.
V městských bytech žijou narkomani?
@journals Tady u nás je jich opravdu hodně. Často sem jezdí policie.
Napsala bych dotaz do nějaké internetové právní poradny, která se zabývá pracovním právem. Mrkni tady do zdejších poraden. Vedoucí ti taky určitě nemůže nařídit navíc něco, co nemáš v pracovní smlouvě - co není náplní tvé práce, takže máš právo odmítnout. Tohle je opravdu šílené, chtít po někom, kdo pracuje v kanceláři, aby třídil odpad v popelnicích, absolutní nesmysl.
@rosalindamelinda Chtěla abych vyhodila co tam být nemá ať to můžou odvézt, jako ty láhve, plechovky.. Ale jak jsem psala, mám strach, jelikož tady pořád nacházíme jehly od narkomanů, nechci se píchnout nebo tak něco. A děkuji 🙂
Pro případ, že to není další nesmyslná snaha místního trolla - předpokládám, že tvá pracovní pozice není "pracovník třídění odpadu / (a) recyklace", stejně jako předpokládám, že ve výčtu pracovní náplně nemáš uvedeno, že se máš hrabat v popelnicích. Tudíž bych milou šéfku odmítla s tím, že na toto pracovní poměr sjednaný nemáš, tudíž nejsi povinna se hrabat v popelnicích a nebudeš to dělat ani z dobré vůle, protože se bojíš nákazy žloutenkou či HIV...
Na mě kdysi v práci zkoušeli, že bych mohla po zaměstnavatelích umývat nádobí, no tak jsem jim hned při první poradě sdělila, že nemohla...
@miryp Opravdu nepotřebuji trollit, ptám se úplně vážně. Děkuji za odpověď, každopádně se začnu ohlížet po jiné práci.
Odmítla bych, že nejsem prase.. Ať si to dělá šéfka sama nebo ať opraví zámek. Ne povinnost tvoje to není. Nebo máš ve smlouvě třídění odpadu? 🙄
@sorboni30 Nemám nic takového ve smlouvě, ale když to nikdo neudělá tak nám nevynesou odpad. Když jí řeknu ne, udělá vše pro to abych odešla. Nebo mi dá výpověď. Ona je totiž taková.
Lepší výpověď než HIV 😉
@honatko092 To rozhodně.
No prostě i kdybych měla dostat výpověď tak bych se v odpadcích nehrabala..Mám nějakou důstojnost 👌
Ja bych to nedelala . Rekla bych ji at se nezlobi , ale ze si tuhle cinnost nepreju delat.
A napsala bych ji mozna mail :
Ze jako dobry den, ze premyslis co se stalo v praci a ze po tobe chtela to a to a ze ti to neprijde v poradku vzhledem k nebezpeci a ze to neni ani predem donluvena napln tve prace. Ale te mas trochu obavy aby to nevedlo k nejakym jejim dalsim akcim ( popr. Vypovedi ) ze by ti i presto tohle neprislo adekvatni , ale ze mas z toho vseho neprijemne pocity.
Ale ze te ta situace trspi , jelikoz pracujes ce firme rada .
😀 trosku bych zahrala tohle divadlo
At kdyby me vyhodili mam neco v ruce ...a sla bych to nekam ukazat...
:D
Mužů to odmítnout s tím, že se bojím ohrožení zdraví?