Trhání osmičky, bolí to jako čert🤦🏽‍♀️. Kdy to bude lepší?

makkyv
16. zář 2022

Ahoj holky, mám za sebou druhé vytrhnutí horní osmičky, první byla úplně bez problému a dnes druhá a já asi umru 🤦🏽‍♀️😀😭
Primář mi to nějak opichnul a už jsem měla otok jako krava, pak to vyrval což docela trvalo, zub měl 4 obri kořeny..
Jsem od 10:30 od zubaře a otok pominul úplně minimálně i když chladim a bolí mě to jako prase (zvládla jsem porod, zvládnu i tohle😀) ale je to strašně nepříjemný, už mám další paralen a nic.. tak jen lezim a chladim.. No takže jsem si postezovala jaká jsem chudinka uf😀 a teď mi prosím reknete za jak dlouho to bude dobrý? Je to individuální já vim, tak mi možná reknete kdo to měl podobne a jak byl další průběh?
Diky!🍀🍀🍀

ellyem
16. zář 2022

Já se na trhání teprve chystám, ale raději tuhle diskuzi zavírám, nebo k tomu zubařovi ani nedojdu 😀😀. Ale přeju, ať je brzy líp!

odula
16. zář 2022

@makkyv si beres jenom paralen? Ja mam zkušenost se zpackanym trhanim sedmy. Jestli se to nezlepsi do nejakych 24 hodin, tak bych asi zavolala a zeptala se. A vem si ibac ;) at je lip 🙂

makkyv
autor
16. zář 2022

@ellyem Neboj, vůbec to nebolí a jak říkám je to strašně individuální. Injekce je nepříjemná, ale samotné trhání ani necitis. První jsem měla úplně v pohodě, žádný otok nic, ale až teď jak byl ten zub velký, tak trpim 😀🍀

makkyv
autor
16. zář 2022

@odula Teď jsem si vzala paralen, tak uvidíme… ještě kojim, tak doma nic jiného nemám.. kdyžtak dokoupím 🍀😀

hojda
16. zář 2022

třeba něco z toho využiješ

elaine1
16. zář 2022

Já jsem dostala při extrakci osmičky recept na prášky od bolesti s tím, že mám jeden užít hned, ještě než přestane působit injekce. Bylo něco silnějšího než je volně prodejné. Paralen je podle mě opravdu slabý, vzala bych aspoň ibuprofen nebo něco podobného.

hojda
16. zář 2022

@elaine1 jestli kojí, tak všechno nemůže☹

cilkat
16. zář 2022

Paralen je opravdu slaboučký... mě zabíral u prvního zubu, kdy šlo ale spíš o nějaké náběhy na teplotu z důvodu "velkého zásahu do těla"... Ten Ibalgin je silnější, pokud je tam velký otok, dobře zabírá Voltaren - prášky. (nevím, jak staré dítě kojíš, ale obojí jsem brala při kojení, ale při kojení dítěte staršího roku, tudíž vlastně "plně na jídle" a mlíko měl spíš psychicky)... každopádně pokud máš doma Voltaren jako mast, můžeš zkusít aspoň namazat tu tvář... je to lokálnější a minimálně část otoku by to zvládnout mělo...
Jinak průběh u mě (trhal postupně 3 osmičky zhruba s měsíčním odstupem):
první zub dobrý vzásadě po odeznení anestezie - chtělo hlídat jen mechanické podráždění
Druhý zub dva dny na paralenu, nějaké výkyvy teplot, ale vlastně spíš stresová reakce, než bolest.
Třetí zub dva dny na ibalginu a steně první bolel hodně, třetí jsem zvládala už bez prášku... kolem pátého dne vzásadě dobrý.

odula
16. zář 2022

@hojda ibuprofen jo

hojda
16. zář 2022

@odula já už si to nepamatuju, to už je pro mě skoro pravěk😂

odula
16. zář 2022

@hojda jo, pro me taky 😄 ale mívala jsem hnusný bolesti hlavy, tak si to pamatuju
@makkyv Ibuprofen a jeho metabolity přestupují do mateřského mléka pouze v extrémně nízkých koncentracích. Ibuprofen je považován za lék první volby k léčbě bolesti a příznaků zánětu u kojících matek, zejména při krátkodobém použití. Bezpečnost při dlouhodobém podávání nebyla stanovena. Jako analgetikum-antipyretikum se podává 3 - 4krát denně v dávkách 200 - 400 mg

Krátkodobě =v řádu dnů . A - ibuprofen se může dávat dětem od tří měsíců peroralne Takze v klidu ;).

hojda
16. zář 2022

@odula tak mě bolí hlava teď

sole37
Autor odpověď smazal
Zobraz
drep
16. zář 2022

Já po poměrně komplikované stomatochirurgické extrakci osmičky druhý den měla čtyřiadvacítku (mě teda dost bolelo i to trhání, ale můj zub byl extradebilní). Brala jsem kombinaci novalgin 1gram á hodin, Ataralgin 2 tbl á 6 hodiny a sos ibuprofen 3x denně. Na tom se to dalo přežít.

werik153
16. zář 2022

@makkyv byla jsem na trhání obyč zubů, nešel případně umrtvit, bolelo to jako blázen... Od doby co to bolelo to trvalo další 3 dny, než jsem šla znovu k dr, že to prostě bolí... Ta mi to vyčistila a že mám vydržet... Bolet to přestalo přesně po 8 dnech. Rána to byla jako blázen.

ada22
16. zář 2022

Ten paralen je fakt slabý. Jinak mě trhali osmicku, když male byl rok a musela jsem pak zavolat máme o hlídání. To běhání kolem děti to bolest zhoršovalo.

makkyv
autor
16. zář 2022

@hojda Děkuji moc, uložila jsem si to🤩
Jinak jsem si vzala ibalgin a snad to bude lepší 😉
Děkuji všem za rady!🙂🍀

makkyv
autor
16. zář 2022

@ada22 Tomu věřím, bolest je to jako prase.. ale zatím to dáváme. Malá ještě nemá ani 2 roky, ale dokáže si vyhrát sama a být v klidu, tak mi to pomáhá dost🤩

te_reza
16. zář 2022

Tvl já 14 dní frčela na nimesilu 🤣 otok jsem měla jak kráva týden.

jana_zofie
16. zář 2022

@makkyv paraleny na vetsi bolest potrebujes 2 naraz. Pripadne si nech predepsat Talvosilen (paralen s kodeinen), pokud nekojis vylozene miminko, tak ho muzes, taky jsem ho pri kojeni dostala (u kojeni na neco jineho teda, kdyz mi vysekavali osmicky, tak jsem jeste deti nemela. Ale dostala jsem na nej tenkrat taky recept a fungoval bezvadne).

makkyv
autor
16. zář 2022

@te_reza no to snad ne, to jsem nechtěla slyset Tvle!!!!😀😀😀

makkyv
autor
16. zář 2022

@jana_zofie Děkuji, vzala jsem ibáč a uvidíme 🤥

odula
16. zář 2022

@makkyv pomohl ibac?

makkyv
autor
16. zář 2022

@odula Pomohl, zrovna jdu spát, ale krava jsem si nechala dlouho obklad, takže mám trosku modrou tvar 🥲ach já krava

odula
16. zář 2022

@makkyv hele na fotce to nevypada blbě...(peknej retizek ;) ) ale nemám referenci 🤭 osmicky jsou občas masokr no. 😵‍💫 ale ja jak jsem měla zpackanou tu sedmu tak jsem normálně brecela bolestí, pac ani ten ibac nezabral ( na nervovou bolest nezabírá). jestli pomoh , tak je to asi cajk, neboj, zejtra uz to bude významně lepší ;) 🌹

okapia
16. zář 2022

Dobrou, holky, držím palce, já mám venku dvě osmičky a asi další tři zuby a nikdy ani pidi otok, ať je brzy líp. Jinak jsem vždycky vyplachovala řepíkem, ten je na takováhle zranění bezva (též jizvy po porodu apod.).

jana_zofie
16. zář 2022

@makkyv to mas dobry. Ja mela tri dny hubu jak sysel tvorici zasoby a k tomu v modro-zeleno-fialove. Ale taky mi vysekaval vsechny najednou.

makkyv
autor
16. zář 2022

@odula Jste úžasný holky! Moc děkuji a dobrou noc🍀❤️
P.S.: řetízek Apart 😄🌹