Ahojky holky. Příští pátek jdu na trhání jedné osmičky, pak mě čekají ještě 3 zbylé🙄 bojím se jako čert kříže.. sice jsem máma na plný úvazek, ale jak jde o zubaře, tak jsem jako malá holka.
Bojím se strašně injekcí do zubu, nikdy jsem ji nedostala a proto se asi bojim, jinak vůbec 😀 což nechápu.. když jsem rodila, tak mi davali epidural do zad a byla jsem úplně v pohodě, tak nevím proč se bojim jen zubáka😀 takže vrtání, čištění kanálků vše jsem jela bez injekcí, ale teď mě čeká a plus to trhani.. bude to hned? Zvládnu to?😀😔😔😔 já bych snad raději znovu 2 dny rodila!!😀
Doufám holky! Doufám 😀😀
Já jsem taky posera co se zubaře týká 😁 na trhání osmiček jsem taky byla.. injekce nijak nebolí, trošku to píchne, ucítíš tlak a pak už necítíš půl huby natož co ti v tý hubě dělá 😁 když to přišlo k sobě jsem nijak extrémní bolest necítila, ani na prášek to nebylo, jen se ti ta díra pak bude nějakou dobu zacpávat jídlem 😁 klid, to zvládneš 🍀
Mám teď čerstvou letošní zkušenost postupně trhání dvou osmiček, a mezitím srovnání, jak to bylo na houby, když se mi nevytržená osmička v puse "zbláznila" a dělala velké problémy.
Takže můžu uklidnit a povzbudit - trhání je mnohem lepší než vrtání, a mnohem lepší než zdivočelý naštvaný zub v puse.
V obou případech zubař nejdřív dáseň namazal znecitlivující vodičkou, pak až píchal injekci (takže spíš tlačí než bolí), a až když zabrala tak píchal nějakou lepší injekcí ještě analgetikum přímo k nervům, aby to jo najisto bylo v pohodě.
Teoreticky měly být obě moje osmy komplikované (tak možná proto se s tím umrtvováním tak pečlivě dělal, nevím), jedna byla opravdu špatně rostlá a druhá byla zanícená, tak ta první mu trvala 20 vteřin, ta druhá o měsíc později max 5 minut. (Jako není to tak vždycky, někdy je to na dýl, ale takhle napohodu jsem to měla já. A před tím jsem přečetla kvanta diskusí o osmičkách na Koníku - zbytečně. Rekonvalescence u obou zubů byla výrazně příjemnější než, když se osmička zbláznila. Mě totiž jednoho dne začala jedna osmička růst a bolet a tepat a nevím, co ještě, ale pekelně, to jsem si fakt nadávala, že jsem si ji nenechala vytáhnout dávno, protože ani první den po vytržení to rozhodně nebolelo tak, jako když se osmička naštvala a začala dělat problémy.
Takže se neboj a neotálej,
Pokud nejste jako já. Bude to vpohode. 9 let jsem nebyla u zubaře. Za celou dobu 7 vykazenych zubů se vsema osmičkama. Injekce to je krásný zážitek proti tomu co mě pak čekalo. Na poslední 2 zuby jsem se bála už jít a porad odkladala. A víte co? Bylo to už bez bolesti. Jen sem lezela s otevřenou pusou a když dr řekl hotovo rozbrecela jsem se. Protoze ja čekala to samé co s ostatníma zuby. Dr sám řekl pokud bych si je nechala vytrhnout hned když začali bolet tak by to byla taková pohodička jako u posledních dvou osmicek. Jen chci říct, že když to nenecháte zajít tak daleko jako já. Tak se nemáte čeho bát i když je to nepříjemné. Přeji ať vám to dobře dopadne.
Jezis, pro me je (s nadsazkou) predstava i preventivni prohlidky bez injekce hrozna 😂 injekce se neboj, proste to stipne a ucitis tlak, to je vsechno. Ono to hodne zalezi na zubari, ja jsem se panickeho strachu ze zubaru zbavila az nedavno u noveho zubare a taky to treba rok trvalo nez si ziskal moji duveru. Drzim palce at to zvladnes, me ceka trhani osmicky ted v patek a jeste k tomu jsem tehotna, tak mam z toho takovy divny pocit. Uz at je to hotovo 🙂
Holky dekuju, jste zlate! Snad to zmaknu🙃😀
@fazolkazuzka Tvl, no jiste ze jsem takový případ, já tam nebyla tak 5 let 😀 a mám na opravu 3 zuby, kazy jsou naštěstí nepatrný, ale musela jsem tam jít abych objednala malou na první prohlídku zubu a tak vzala i mě, na jednu stranu jsem ráda ze vim, co v te puse mám.. ale ale no😀
Injekce je nepříjemná, ale po ní už nic nebolí. Mně vyrostla první (a jediná) osmička v 35 a ani nebyla vylezlá celá, a paní doktorka rozhodla o trhání. Taky jsem se bála, můj nejhorší zákrok bylo do té doby jen vrtání (na které jsem si nechávala dát anestezii, na zuby jsem srab), ale během pár minut bylo vyřízeno. Čekala jsem nějaké dlouhé páčení, ale zub byl venku opravdu hned.
Já mám pryč obě osmičky, šla jsem na dvakrát, s dvouletým odstupem. Injekce do dásně není nic hrůzného, sestřička mě držela za ruku. Potom už je to jen nepříjemné, člověk musí prostě otevřít pusu, držet, protože zpátky už to vzít nejde. Celé to bylo hotové za 20 minut. Měla jsem část zubu pod dásní,takže několik stehů. Po 10 dnech jsem je šla vyndat a vše ok. Dostala jsem léky na bolest a antibiotika. Poprvé jsem byla na RD, podruhé už v práci. Šla jsem v pátek ráno na zákrok a v pondělí normálně do práce na ranní.
Najít si kvalitní kliniku, kde to dělají, jinak spodní jsou o dost horší, než vrchní, taky záleží jak tam ten zub leží, to dáte, horší je rekonvalescenci (spodních) mně trhali vždy dva naráz (ty nad sebou) a mojí segre dokonce 4 naráz
Taky jsem se bála a nakonec jsem zvládla všechny 4 😀 Zubaře se nebojím, ale bojím se injekcí. Takže jsem hned na začátku hlásila, že se injekcí bojím a přišlo mi, že doktor byl víc opatrný. Je to chvíli takový nepříjemný tlak, ale pak je docela prča, když přestáváš hubu cítit 😀 Takže držím palce, to bude dobrý 😉
To bude zvladnes 😉 , ja byla na vyřezávání zasazených osmiček, za kteryma jsem mela i devítky. 😅
Zubar to chtel udělat pod narkozou, ale vzhledem k tomu, ze ja se bojim zase narkozy 😅, jsem si to vyzadala ambulantne.
Jakmile daj injekci, at si delaj v puse co chteji. 😁
Když mi měl zubař trhat první osmičku taky jsem byla strachy bez sebe. Navíc byla vylezlá jen z 3/4. Teď už říkám, že trhání zubů není nic strašného pokud máš schopného zubaře. Ani ta injekce není zas tak hrozná (a to injekce opravdu nemusím). Horší je trhání zubu, když je celý schovaný pod dásní. To bylo peklo, ale klasický vylezlý zub je v pohodě. 👍
@makkyv jak já ti rozumím. Rodila jsem 5x ale jakmile mám jít k zubaři tak bych šla snad taky raději rodit.
Jsem úplně marná a držím se vždy jen pro to, že jedu vždy s dětmi tak ať jim nedávám špatný vzor. Ale den kdy jedu k zubaři mám od rána žaludek na vodě a jsem tak nějak trochu mimo.
Jinak mě trhali před rokem poprvé osmičku, měla jsem zároveň i první injekci. A kdybych jen trošičku tušila co mě čeká, tak byl si ušetřila hodně ale opravdu hodně nervů.
Injekce byla úplně v pohodě, fakt to jen trošičku štíplo a pak jsem cítila mírný tlak. A samotné trhání bylo raz dva. Teď v únoru mi trhali další a už jsem tam jela úplně vyklidněná. Fakt se nemáš čeho bát. A to ti říkám, jako posera nejvyšší 😉
Holky děkuji za podporu, jste zlaté ❤️😉
J mela trhání osem uplne v pohodě. A to jsem jednu mela vrostlou uplne jakoby az do kloubu, nebylo na ni misto. . Asi jsem měla sikovnyho doktora, protoze jsem nemela ani otok, nic. Nez mi prestala fungovat anestezie tak uz to bylo skoro ok, na noc ipren a druhej den uplne klidek. Neboj hele.
Mám za sebou trhání prvně jedné, za půl roku tři zbylé najednou. Se bylo v pohodě. Byly dobře rostlé. Nechtěla mi ale sednout opich, ,takže mi dali maximální dávku, než se chytl. Taky to pak dlouho odeznívalo 😅. Injekce je protivná jen ten první moment, pak už to jen trochu tlačí. Divný je ten pocit brnění a člověk má furt pocit, že slinta a že má pusu jak po plastice 🤣🤣🤣
Mám venku všechny 4 a opravdu to nic není. 😊 (trhali mi je teda zdravý, bez kazů kvůli rovnátkám) já neměla ani jeden prášek na bolest, nic. Fakt se to dá na pohodu 😊
Venku všechny 4, injekce ok, pak to boli to zahojeni, ale nic hroznyho.
No mám den kdy jsem z toho na nervy a pak den kdy je to ok.. tak uvidíme 🙄🤷🏽♀️😁 každopádně děkuji za podporu!💕
S injekcí je to v pohodě 😉 mám všechny 4 moudráky venku😉
Ženy mě to rvali včera v pravo dole. Už když odezněl oblbovák jsem špatně cítila spodní ret. Dnes je to druhý den a ret i bradu mám úplně mrtvou. Nevím jak to popsat, je to jak když sahám na cizí obličej. Pusa mi taky moc otevřít nejde. Opuchlá teda jsem, ale ty rty a brada mě vadí asi nejvíc. Jak dlouho to tak může trvat?🙈
@te_reza To vůbec nevím, nemám zkušenost 😬 já vždy cítila vše po odeznění injekce. Možná kdyby ro trvalo i v pondělí bych si zavolala k zubaři a poptala se.
Holky už jsem dávno byla a čekají mě ještě 3 a úplně v pohodě, vytrhnuti i po něm 🤗 takže se těším až je budu mít venku!😀👌🏻
Injekce je v pohode, to je asi jediny, ceho bych se nebala 🙂