Ahojky, minuly tyden mi vyndal zubar jeden moudrak, druhy ten problemovejsi se nezdaril..bolelo to i pres 5 injekci ..mam v nem kaz a pulka zubu je pryc..boli me u spanku ,dutiny proste cela jedna strana obliceje..to usuzuji ,ze je to asi k tomu ale ted mi zaclo obcas bolet i v krku ..vetsinou pri piti..tak me napadlo jestli to nekdo nemel k tomu? Je to mozme?
@levandule_k boli me tam uz dlouho …ale pri tom trhani se to nedalo vysrzet..jdu tak jeste jednou a kdyz to nepujde budeme muset to nejak vyresit…zkousel postupne dloubat do vsech zubu a narazil na tu bolest ktwra mi proletla celym oblicejem tak to tam znova opichal ale stejme to bolelo
Nechala bych se odeslat na stomatochirurgii rovnou a žádný pokus o další trhání u svého zubaře. Intuitivně, když tě to bolí dlouho, nezabralo 5 injekcí, pořád tě to bolí, půlka zubu je pryč, tak si vážně myslíš, že další trhání zvládneš? Chtělo by to kvalitní rentgen, možná i CT, jestli to není někde úplně debilně zaklíněné.
@levandule_k me spis zajinalo to boleni v krku. Tohle si vyresim sama,pokud by me to bolelo vytrhnout si ho nenecham pres bolest…rengen mi ale delali relativne nedavno a podle neho prave uspudili ze zuby musi ven…
@michaelarousova osobne si myslim, ze se tam udelal zanet. Mam osmicky zaklinene do sedmicek, tak mi je postupne tahaji na stomatochirurgii. Pokazde dostanu antibiotika, protoze se v puse musi dost povrtat
@michaelarousova zajdi na stomatochirurgii.. řeší podstatně složitější věci, takže to pro ně nebude nic složitého a pro tebe podstatně příjemnější s minimem trápení … se dvouma zubama me poslali rovnou tam.. kořeny v právem úhlu .. pecka .. byl to masakr par dni po te taky.. par týdnu žádná paráda .. ale mám klid 💪a když jsem slyšela ty historky co nedělali zubaři co neodhadli jaký mají možnosti ve své ordinaci … netušila jsem vůbec jak muže dopadnout trhani osmiček který jsou problémový 🫤někdo ti tady řekne ze v pohodě a v pohodě to nebude .. nebo naopak te zbytečně vystrasi.. takže jdi tam kde tomu rozumí
@michaelarousova ahoj . KdZ my trhal zubar 5ku rozjel se mi zanet . Bolelo me i v krku . Jakoby uzliny . .. a pak my teda musel vytrhnout i 6a7 . Az pak prisla uleva . Ani antibiotika nezabrala 😒
@michaelarousova ano bolesti v krku mohou být k tomu. Pokud to takhle bolí a nezabíralo tolik anestezie. Možná by to chtělo prvně antibiotika na přeléčení zánětu a pak trhat. Stejně pokud je to takhle na etapy a horší tak siyslim, že by antibiotika byly stejně po trhání, takhle už by tam byla nějaká clona antibioticka
Stomachira.... Muj zubar me tam poslal automaticky poté co mi udelal rentgen...
@michaelarousova mě kdysi na extrakci osmičky nezabraly " běžné" umrtvovací injekce. Dostala jsem jich pět a nakonec tři, za které jsem si připlatila. Jediné, co jsem necítila, bylo řezání a šití dásně. Vylamování zubu byl masakr, ale byl pod tím už zánět a proto zřejmě umrtvení nebylo úplné... takže jsem zatla pěsti a dala to...
@amazonkajanik no me ceka asi to same ..nebo jit pod narkozu ale to se mi uplne nechce
@michaelarousova to, že to bude takový nářez se ukázalo právě až když se začala odřezávat korunka, takže když už začali, tak jsem byla odhodlaná to vydržet. Paradoxně to bylo snesitelnější, než když mě jedna zubařka trápila vrtáním bez injekce (mezi 7a6,mezi 6a5 a krček na 6) vše na jeden zátah. Když jsem se už fakt kroutila a řekla si o injekci, tak že to prý bude za chvíli mít. Ta chvíle měla ještě nějakých 10min😡
Nech se odeslat na specializované pracoviště, kde jsou schopni ten zub vyříznout. Já fakt nevím, jestli tě to bolí, protože se v tom povrtalo a nezdařilo se to, nebo se ti tam rozjel i nějaký zánět.