Třes těla. Co to je?

22. črc 2020

Ahoj holky, nevite mi poradit? Nekdy se zacnu nekontrolovane trast, tresou se mi ruce, nohy,cely telo a pomuze mi jenom sladky, cokolada. Co to muze byt? Je to opravdu neprijemne.

veritanas
22. črc 2020

Cukrovka?
Nízká hladina cukru v krvi?

autor
22. črc 2020

@veritanas Nemam cukrovku.

elesse
22. črc 2020

Cukr, mozna tlak. Nebo taky nedostatek horciku

cysticka
22. črc 2020

Dosla bych se zeptat lekare.

miba10
22. črc 2020

Padá ti cukr. Cukrovka to nejspíš nebude, ale asi máš velký výdej energie nebo hodně starostí. Já mám tohle X let. Na cukrovku jsem byla testovaná několikrát a všechno v pořádku. Krev taky a tlak taky. Jen mám prostě občas náročný dny 🤷‍♀️

michaela1990xx
22. črc 2020

Stres? A nebo delirium 🤷‍♀️😀

barulina
22. črc 2020

Tetanie?

zelenaesmolda
22. črc 2020

@barulina
tam by ji nepomohlo sladke...

anuliinka2013
22. črc 2020

Mam to take, hlavne tedy v puberte, ted uz mene, ani ne tak teda tres jako motani hlavy (nekdy i vidim hvezdicky) a celkova slabost... Kdosi mi to vysvetloval jako rychly pokles glukozy, souvisi pry s metabolismem... co s tim netusim, beru si sladke 😉

cilkat
22. črc 2020

Zkus vysledovat, kdy se to stává. Pravděpodobně to fakt je akutní pokles hladiny cukru v krvi, ale pokud máš cukr jinak v pořádku, bude tam nejspíš nějaký spouštěč (obvykle stres, nebo třeba aerobní sportovní výkon... Ale může tam být nějaká zvláštní hormonální nerovnováha). Nejjednodušší cesta je fakt nosit u sebe sladké (třeba hroznový cukr narozdíl od čokolády neteče), další je pak mírnit ty spostece...

barulina
24. črc 2020

@zelenaesmolda 😆 a vis ze znam pripad, ze ano. Ale diskutovat s tebou nehodlam. Krasny den

zelenaesmolda
24. črc 2020

@barulina Tetanie je problem s horcikem,ne s cukrem.On to taky muze byt placebo efekt nebo se nejedna o tetanii.
Autorko zajdi si na vysetreni,tres muze byt zpusobeny spousty vecma,pres net ti fakt nikdo neporadi.

anuliinka2013
24. črc 2020

@cilkat Je fakt, ze mne se to stavalo pri sportovnich vykonech nebo pri poklesu tlaku (cili i zmene pocasi treba).

barulina
25. črc 2020

@zelenaesmolda ja vim co je tetanie. Mej peknyvden