Tloušťka děložní sliznice. Je možné ji ovlivnit?

reeeza
6. únor 2025

Holky jsem 12 DC. Na utz folikuly tak 5 mm, 7 mm, ale jeden měl 11 mm, tak snad k ovu dojde. Podle velikosti bude ovu později, cca za 5, 6 dní.

Co mě ale zaráží je tloušťka děložní sliznice jen 5mm..ty folikuly prý rostou cca 2mm/ den. Je to tak i u sliznice nebo tam hrozí že už třeba ani nepovyroste?

Mohu to ještě něčím ovlivnit, nebo už je pozdě? Bohužel estrogeny nemohu brát kvůli trombóze...:/

fioreta
6. únor 2025

Zdravím. Tak toje zajímavé a jak dlouhý máš MS cyklus, kolik ti je? Tohle jsou totiž docela protichůdné hodnoty, zejména ta čísla nejsou v souladu s plodnými dny a ovulací, nevychází to zároveň - 12.DC bývá už ovulace, výška a né tloušťka by měla být v rozmezí 9-12 mm, no a folikuly již 20-24 mm, což je před ovulací. Folikuly jsou maličké no. Ano, rostou jak píšeš 1,5-2 mm za den, to mi taky kdysi doktoři říkali. Snad ten 11mm to dá. Jenomže za 5,6 dní, to už budeš mít 18.DC. Pokud máš delší cyklus, tak možná ok, ta sliznice nevím no. Nezbývá než počkat a pak to znovu zkontrolovat na UZ, uvidíš, co ti řekne doktor, nevím, jestli OG nebo chodíš do Caru. 🙂

reeeza
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
reeeza
autor
6. únor 2025

@fioreta
Ježiš mě se ten sloh smazal, tak zkrátím 😂

Před potratem jsem běžně ovulovala až tak 20 dc. Po potratu se to krásně srovnalo na 15dc. Ale začla jsem si tento týden píchat heparin a ten prodlužuje cyklus, takže to bude zase později...

Jinak ovu mám, Mám to potvrzeno lh testy, bt měřením i utz.

Každopádně paní doktorka mě poslala na další utz na příští čtvrtek, pátek, to je až za týden 😳 Tak doufám že se nic nepropásne, příjde mi to teda dost pozdě 😭

Jinak ten dominantní folikul je na pravém vaječníku a ten je zdravý. Levý vaječník je polycystický, z toho důvodu paní doktorka říkala, že budu ovulovat později....ale co když bude ovu z toho dominantního folikulu na zdravém vaječníku? Nevím, za týden kontrolní utz mi příjde pozdě 😒

fioreta
6. únor 2025

Taky někdy píšu dlouhý text a kdyby se mi smazal, tak mě klepne, chápu 😝 No, co s těmi doktory naděláme, musíme poslouchat a přijít, kdy řeknou. Já jsem třeba taky chodila na folikulometrii a taky jsem se bála, abychom se s OG trefili, ale většinou jsme to nějak zvládli. Běž na ten UZ tedy hned ve čt a uvidíš, co ti řekne. Mám pocit, že folikuly rostou rychleji než ta sliznice, která roste úměrně pomaleji. Kdyby byla sliznice aspoň třeba 8mm, tak by to byla dobrá hodnota. Četla jsem, že v Carech považují za ještě optimální hodnotu nějak kolem 7-8 mm. Snad nižší hodnota, 6 a méně je problém. Takže se snažíš o těhu přirozeně zatím? Tak snad se zadaří 🙂

reeeza
autor
6. únor 2025

@fioreta moc děkuju 🙂
Já si zaplatím nakonec utz v úterý a pak ve čtvrtek, pro klid duše. Protože doktor na utz mi tvrdil že ovu bude tak za 5 dní, čili cca pondělí...

Potřebují to védět kvůli KETu, budu si ještě muset píchat ovitrelle, nevím ten utz až za týden mi příjde pozdě, navíc ovitrelle se píchá 36-48 před ovulací...

Tak snad vše dopadne dobře 🙂 Moc děkuju za diskuzi každopádně, pomohlo mi to se uklidnit;)

fioreta
6. únor 2025

@reeeza Jasný to chápu, člověk je z takových věcí nervózní. Tak budu držet všechny palce, ať se Ket podaří. 👍 Ty už nějaké děti máš? 🙂

reeeza
autor
6. únor 2025

@fioreta zatím nemáme žádného prcka, 36 klepe na dveře 🙄