Tiky, záškuby těla. Měl někdo něco podobného?

alfonsodemucha
14. pro 2022

Ahoj, už uplně nevím kam dál. Zhruba od července mě trápí tiky a škubání těla. Nemohu to popsat jako přímo fascikulace. Tiky jsou vteřinové, nestačím je zaznamenat pohledem, jsou po celém těle. někdy cítím i pohyb končetiny, jak sebou škubnu. Někdy cítím prostě jak kdyby ten sval udělal "pum" a jde to jinam... Hlavně prsty na rukou... chodidlo se mi pohne, pusa, brada mi tikne. Léčím se na štítnou žlázu, hodnoty mam lehce zvýšené. Byla jsem na neuro, dělali mi EEG a MRI, vše totálně čisté. Brali mi krev a vše okolo, nic... Zdravej člověk. Ted jsem na AD, protože vidím katastrofické scénáře, jak ve svých 28 dostávám velmi vážné nemoci a zemřu - dostávám panický ataky a tak ty tiky, škuby jsou daleko horší. Momentálně již týden kvuli temhle tikum nespím... nevím jestli je to těmi AD, beru je od čtvrtka... a od čtvrtka pořád sebou hýbu, škubu, tika mi ve svalech... beru i magnosolv od čtvrtka od neuroložky... Prý se bát nemam, ptala jsem se na více stran. V lednu jdu na EMG a je mi z toho na omdlení. Včera se mi i hůř dýchalo. Pozoruju si prsty, jestli je nemam propadlý a je mi uplně na zvracení. Dokonce mi i začalo bušit srdce.... Němel někdo něco podobného? Já se jen chci v klidu vyspat.... Jsem fakt už vyčerpaná, nic nejim, nemam naladu, jen se klepu a premyslim o tom jak muj zivot skoncí...
Je pravda, ze dost cvicim, 2x tydne jumping, 2x tydne pole dance. zatím se zadny ubytek sil nebo nevim nepocitila...

hvezdicka09
14. pro 2022

@alfonsodemucha ahoj, ty záskuby mohou byt klidne z nedostatku hořčíku. V testech krve muže vyjít ze ho mas dost, ale ten test není spolehlivý. Je dobre ze mas magnosolv, ten je skvělý, pij ho poctive opravdu denně. Vše ostatní co popisuješ si myslim jsou jen následky stresu, na to by mohl i ten hořčík pomoct. Zkus si přečíst něco o latentní tetanii. Je skvěle ze mas testy vporadku, to měj na paměti a zkus hlavu zaměstnat něčím jiným. Hlavně si nic necti na netu ohledne nemoci, to ti jen ublíží. Ať je ti brzy lip 🍀

crejzy
14. pro 2022

Část toho co popisuješ je úzkost a o AD se vi, že na začátku je člověku všelijak než se udělá tzv. hladinka. Doktoři ti měli dat i něco na uklidnění teď hned ( benzodiazepam) než AD zaberou. Jinak osobní zkušenost: trpím na úzkost, jednou se mi u jedné nohy opakovaně stalo, že se mi jak kdyby podlomilo koleno. Nohu jsem jak kdyby necitila, špatně se mi na ní šlapalo, celá mě mravenčila. Dva dny jsem nespala, než jsem se videla s psychologem a on mi pak vysvětlil, jak funguje chemie v mozku při úzkosti a že ta noha je vlastně jen projev úzkosti. A byla to pravda. Není to jen v hlavě, ovlivňuje to fyzično. Například bušení srdce apod…. A Hořčík je základ, taky ho beru.

sebestka
15. pro 2022

Nasadila bych hořčík a zbytek problémů máš už psychického rázu. Ad trvá klidně měsíc, než pořádně zaberou a než ti bude lépe, tak vydrž.

alfonsodemucha
autor
15. pro 2022

Jste skvelý, děkuju moc... Hodně jsem to přeháněla se cvičením - abych vypadala dobře a dost jsem se stresovala vším okolo.... Snad se to dá brzo co nejdřív dokopy... Dneska jsem se konečně dobře vyspala, snažila jsem se uklidnit. Díky <3

zelenaesmolda
15. pro 2022

Ja mam zaskuby a pichani ve svalech kdyz mi chybi horcik