Tik v oku. Co s tím?

nikoulinka
13. bře 2024

Ahoj holky ✌️
Jdu si pro radu. Od rána mám tik v oku. Nikdy jsem to neměla (nebo si to neuvědomuju). Dnes mě to trápí od rána. Skoro žádná pauza. Jen se střídá horní a spodní víčko. Už je to za celý den úplně nepříjemné... Neznáte, prosím, nějakou fintu, jak to zastavit? Už nevím, co s tím, a jsem z toho akorát podrážděná 🙄
Spánku mám dostatek. Kuřák tedy jsem, ale poslední dva měsíce už to omezuju. Kávu také sice piju, ale 2 denně max (byly doby, kdy jsem jich pila třeba i 5). Ve stresu si nepřipadám. Ani žádné změny, nic takového, u mě nenastaly. Už nevím, co s tím.
Jediné, co mě napadá je to, že nosim brýle - ty však mít musím, bez nich vidím kulové. Práci mám sice u PC, ale nejsem u něj celou dobu. Navíc, mé brýle mají ochranu proti modrému světlu...

Děkuji moc za rady a postřehy.

1pomnenka
13. bře 2024

Vzala bych si magnesium forte.

nikoulinka
autor
13. bře 2024

@1pomnenka zkusím, mám doma naštěstí. Děkuji za tip!

melek5
13. bře 2024

@nikoulinka tik v oku mám už měsíc a půl a vůbec nevím co stím takže se taky ráda kouknu na nějaké rady ❤️

kelerub
13. bře 2024

Jak už zaznělo, chybí hořčík.

reeeza
13. bře 2024

Ano, hořčík by mohl pomoci. Párkrát jsem to v životě měla, vždy na pár dní. Jednou asi měsíc. Vždy to souviselo s nějakým stresem nebo prostě vyčerpáním, což je pro tělo taky stres ( stresový hormon kortizol má vliv na vstřebávání hořčíku).

nikoulinka
autor
14. bře 2024

Tak jsem dala na váš popud tady, večer ještě, to magnesko. Večer mě teda tik až vzbudil ze spaní. Dneska je to o něco lepší, ale oko stále tiká 🙄 ne teda tak intenzivně, ale ano. Dám si další magnesium. Předpokládám, že to bude chtít nějaký čas.
Každopádně děkuji všem!