Máme v rodině potvrzeny koronavirus. Má to bratranec, jeho rodina je s mým tátou v úzkém kontaktu a my samozřejmě zase pak s tátou. Máme nárok na bezplatný test? Já měla o víkendu horečky a 3 dny jsem se motala, přítel lehl s horečkou, bolestmi svalů a kloubů dnes. :( Díky za rady 🌹
Resp. z vašeho dotazu není jasné, jestli byl váš táta v kontaktu s bratrancem nebo jen s jeho rodinou...ale pořád platí to přímém kontaktu
@jade85 zítra jde táta nakaženého, pak případně otec. Nám ten test neudelaji pokud je přítelovi takhle? 🙈
@jade85 *táta nakaženého pak můj otec
Pokud je takto pritelovi, tak by mu test meli udelat. Ja mela teploty a silny kasel a test mi udelali. Znama byla v kontaktu s nakazenym a ona se druhy den videla s kamaradkou a na test zdarma sly obe. Takze zde lekar na primy kontakt necekal, ale zalezi na lekari🤷♀️ Preji hodne stesti🍀
Hygiena vám je nenařídí, pokud nebude mít pozitivní test někdo, s kým jste byli v přímém kontaktu. Ale pokud má přítel příznaky, může se obrátit na svého praktického lékaře a vyžádat si testy přes něj.
@martinie88 no jako je to na hlavu postaveny čekat na přímý kontakt. Pak se to tady nemá tak šířit 😅 děkuju!
@jade85 jj tohle jsem si právě myslela no, zkusíme zavolat praktickému Dr. Díky!
Váš případ se řeší přes praktického lékaře. Ne skrz kontakty a hygienu. Hodně zdraví!
Nakazený udáva s kým sa v posledných piatich dňoch stretol do vzdialenosti 1m, na viac ako 15min a bez rúšky. Títo ľudia sú následne v karanténe a testovaní.
@nina004 a to akože,keď sa bude testovať každý,kto zrkadle,tak sa to bude menej sirit.Ved,ak sa zle cítite,buďte doma,liečte sa. To,že vás otestujú,či už zadarmo aleno za peniaze na tom nič nezmení
A na co potřebuješ test? Jestli je ti zle, tak buď doma a s nikým se nestýkej, než to přejde. Anebo si ho zaplať. Ale ať tak či tak, jsi nemocná, tak se máš léčit a vyvarovat se kontaktu se zdravými.
Na test jdou ti, kteří byli v přímém kontaktu s nakaženým. V tomhle případě váš táta. Vy az v případě, že by on měl test pozitivní.