Ahoj,
Chtěla bych se zeptat holky. V pátek jsem se byla očkovat na kovid, první dávku Pfizera. Pokoušíme se o miminko a v den očko jsem si udělala test. Byl negativní a žádné příznaky. Jenže včera se mi nedostavila menstruace a dnes slabounký duch na testu.
Jsem z toho dost vyděšená, protože se bojím, že jsem očkováním miminku ublížila. Máte s tím zkušenosti, prosím? K doktorovi se samozdřejmě chystám.
@leninka800 měla jsem něco podobného ,také jsem byla na očkování za týden pozitivní test ,čárka pak slábla asi 2 týdny ,ale skončilo to biochemickým těhotenstvím,nevím jestli to mělo souvislost.
Uz zase... Kdyby tu podobne dotazy nebyly 3x do tydne... Ale dobre, chapu, mas nervy. Bud vklidu. Prvni dny jeste neni ani vytvoreno nejake propojeni matka-dite, takze vicemene jedine, co by mohl byt problem jsou treba vysoke teploty, ale hlavne asi stres, takze si dej cokosku a nohy nahoru. Jinak ockovani na Covid v tehotenstvi problem neni (vseobecne jsou v tehotenstvi kontraindikovany jen zive vakciny, napr. spalnicky). Nicmene v 1. trimestru se to moc neprovadi a celkove se v 1. trimestru do niceho moc nevrta. Vzhledem k tomu, ze to nema zadny realny a podlozeny duvod rekla bych, ze je to kvuli tomu, ze v ZT, SP a jine prusvohy v 1. trimestru jsou fyziologicky velmi caste a kdyz se ti to stane, tak pak premyslis, jestli neco s necim nemelo souvislost (coz ono asi nemelo, ale vzdycky se neco najde. Treba u me to byly blbe zuby. Taky na to obcas myslim, jestli treba...), takze pro klid predevsim tve duse si muzes tu druhou davku nechat bodnout az v druhem trimestru, at mas klid. Ja to tak udelala. Snad te uklidni, ze jsem to mela uplne stejne, snad jen s tim, ze jsem tusila, ze mozna tehotna jsem, ale vedela, ze na test je brzo, takze jsem si ho ani nedelala a normalne si prvni davku dala hned, druhou v 13. tt. O komplikace covidu v zehotenstvi nestojim. Stacilo mi, ze me tyden zneprijemnovala zivot blba virozka chycena od dcery. Ted jsem 27 tt, vse v pohode.
Takze shrnuto, podtrzeno - nejhorsi co ted muzes udelat je se kvuli tomu stresovat. Vazne.
@leninka800 Pod prispevek @jana_zofie bych se podepsala. Hlavne klid. Stres na zacatku nicemu nepomuze a vakcina neni zadna smrtelna injekce. Kdyz to reknu blbe, tak preziji deti narkomanek, co si do tela ten jed skutecne pusti. Drzim palce, at carka sili. 😉
Holky diky. No my druhé plánujeme už rok a zatím se nedařilo. Tak Očkovat jsem se kvůli tomu nechtěla, ale když jsem viděla, že se rok nic neděje tak jsem to přestala řešit. A ejhle v dobu kdy se to moc nehodí 🙂 Konverzaci jsem o tom hledala, ale nic extra jsem nenašla..proto jsem se zde zeptala. 🤷♀️Je toho kolem toho kovidu tolik, že člověk neví komu a čemu věřit. Tak mě zajímala zkušenost.
@leninka800 V květnu jsem byla na 1.dávce až poté jsem zjistila, že jsem těhotná - neplánovaně ve 42 letech - 1.dávku jsem dostala ve 4tt. V 10 tt jsem šla do očkovacího centra (dle systému 2.dávka), v Očku mi řekli a zapsali do lékařské zprávy 2.dávka až po 6-ti nedělí a také mě uklidňovali ať nevyšiluji. Teď jsem v 28tt … tak asi tak u mě a ťukám … držte se!
Upřímně, pokud se snažím o miminko, tak očkování neplanuji. Teď uz asi nic neuděláte, myslim, ze bude vse v pořádku, ale to vam samozřejmě nikdo neřekne, at uz ockovana jste nebo ne.