Těhotenství a očkování na covid. Zkušenosti?

leninka800
9. lis 2021

Ahoj,
Chtěla bych se zeptat holky. V pátek jsem se byla očkovat na kovid, první dávku Pfizera. Pokoušíme se o miminko a v den očko jsem si udělala test. Byl negativní a žádné příznaky. Jenže včera se mi nedostavila menstruace a dnes slabounký duch na testu.
Jsem z toho dost vyděšená, protože se bojím, že jsem očkováním miminku ublížila. Máte s tím zkušenosti, prosím? K doktorovi se samozdřejmě chystám.

vendelinka08
9. lis 2021

Upřímně, pokud se snažím o miminko, tak očkování neplanuji. Teď uz asi nic neuděláte, myslim, ze bude vse v pořádku, ale to vam samozřejmě nikdo neřekne, at uz ockovana jste nebo ne.

katherine177
9. lis 2021

@leninka800 měla jsem něco podobného ,také jsem byla na očkování za týden pozitivní test ,čárka pak slábla asi 2 týdny ,ale skončilo to biochemickým těhotenstvím,nevím jestli to mělo souvislost.

jana_zofie
9. lis 2021

Uz zase... Kdyby tu podobne dotazy nebyly 3x do tydne... Ale dobre, chapu, mas nervy. Bud vklidu. Prvni dny jeste neni ani vytvoreno nejake propojeni matka-dite, takze vicemene jedine, co by mohl byt problem jsou treba vysoke teploty, ale hlavne asi stres, takze si dej cokosku a nohy nahoru. Jinak ockovani na Covid v tehotenstvi problem neni (vseobecne jsou v tehotenstvi kontraindikovany jen zive vakciny, napr. spalnicky). Nicmene v 1. trimestru se to moc neprovadi a celkove se v 1. trimestru do niceho moc nevrta. Vzhledem k tomu, ze to nema zadny realny a podlozeny duvod rekla bych, ze je to kvuli tomu, ze v ZT, SP a jine prusvohy v 1. trimestru jsou fyziologicky velmi caste a kdyz se ti to stane, tak pak premyslis, jestli neco s necim nemelo souvislost (coz ono asi nemelo, ale vzdycky se neco najde. Treba u me to byly blbe zuby. Taky na to obcas myslim, jestli treba...), takze pro klid predevsim tve duse si muzes tu druhou davku nechat bodnout az v druhem trimestru, at mas klid. Ja to tak udelala. Snad te uklidni, ze jsem to mela uplne stejne, snad jen s tim, ze jsem tusila, ze mozna tehotna jsem, ale vedela, ze na test je brzo, takze jsem si ho ani nedelala a normalne si prvni davku dala hned, druhou v 13. tt. O komplikace covidu v zehotenstvi nestojim. Stacilo mi, ze me tyden zneprijemnovala zivot blba virozka chycena od dcery. Ted jsem 27 tt, vse v pohode.
Takze shrnuto, podtrzeno - nejhorsi co ted muzes udelat je se kvuli tomu stresovat. Vazne.

mamikry
10. lis 2021

@leninka800 Pod prispevek @jana_zofie bych se podepsala. Hlavne klid. Stres na zacatku nicemu nepomuze a vakcina neni zadna smrtelna injekce. Kdyz to reknu blbe, tak preziji deti narkomanek, co si do tela ten jed skutecne pusti. Drzim palce, at carka sili. 😉

leninka800
autor
10. lis 2021

Holky diky. No my druhé plánujeme už rok a zatím se nedařilo. Tak Očkovat jsem se kvůli tomu nechtěla, ale když jsem viděla, že se rok nic neděje tak jsem to přestala řešit. A ejhle v dobu kdy se to moc nehodí 🙂 Konverzaci jsem o tom hledala, ale nic extra jsem nenašla..proto jsem se zde zeptala. 🤷‍♀️Je toho kolem toho kovidu tolik, že člověk neví komu a čemu věřit. Tak mě zajímala zkušenost.

helakov
11. lis 2021

@leninka800 V květnu jsem byla na 1.dávce až poté jsem zjistila, že jsem těhotná - neplánovaně ve 42 letech - 1.dávku jsem dostala ve 4tt. V 10 tt jsem šla do očkovacího centra (dle systému 2.dávka), v Očku mi řekli a zapsali do lékařské zprávy 2.dávka až po 6-ti nedělí a také mě uklidňovali ať nevyšiluji. Teď jsem v 28tt … tak asi tak u mě a ťukám … držte se!