Dobrý den,pátrám po nějakých zkušenostech těch,které otěhotněly a měly artrózu kyčle/ kyčlí. Zhoršil se vám stav v těhotenství?Nebo to bylo stejně k ničemu Jako předtím?Ráda bych další mrně, ale mám docela bolestivý kyčel vinou artrózy, tak se chci připravit, jak moc budu trpět. Díky moc za zkušenosti.
@budouci_maminka No mám druhý stupeň, řeším to s ortopedem, fyzio, ale výsledky zatím 0 no.Jako lepší to nebude,to je jasný, jen o kolik moc to bude horší jak teď. S prvním jsem přibrala 10kg,nic mě jinak nebolelo, ale tohle asi prostě bude vyšší zátěž že...vopruz!
Podľa mňa sa treba pripraviť na to,že sa to zhorší. Neviem či sa zhorší stupeň artrózy. Ale v tehotenstve sa uvoľňujú hormóny,ktoré pripravujú telo na pôrod a uvoľňujú svaly zad a tiež kyčlí. Preto na bolesti kyčlí a zad trpia aj ženy,ktoré s tým inak problém nemávajú. U teba to môže byť tou artrózou horšie. A tiež keď pravidelne cvičíš,tak síce telo trochu pripravíš na záťaž,ktorá príde ,ale tiež sa môže stať ,že tehotenstvom sa vrátiš pár krokov späť. Určite je to na tvojom zvážení. Držím prsty 🍀
Kolikátý stupeň mas? Řešíš to nějak na fyzio?
Dle meho ti nikdo neřekne presne jak to bude probíhat u tebe, určitě bude hrát roli i kolik priberes...ja s druhorozenym v těhotenství celkem ok, největší problemy byly rok po porodu diky povolenemu brisnimu svalstvu a velké námaze (ohýbání a nošení prcka)