Taky jste teď každou chvíli nemocní?

2veverka
12. bře 2024

Holky, ukliďněte mě. Mám depku z toho počasí za oknem, pořád je někdo z dětí nemocnej nebo škrábe v krku mě. Jaro v nedohlednu. Máte to někdo podobně?

sanyy22
12. bře 2024

@2veverka ja se hlásím 🤦 takovou spotřebu kapesníku, čaje, medu a léků jsme dlouho neměli.

2veverka
autor
12. bře 2024

@sanyy22 Člověk není škodolibej, ale když v tom není sám, hned mu to dolévá energii do žil, viď🙂

jannym
12. bře 2024

Od ledna jsem stihla covid, chripku, zapal plic a vleklej zanet dutin…uz chci aby byl konec

cilkat
12. bře 2024

Teď jsme tři tejdny leželi doma... Už mi to taky leze na mozek, zvlášť s tím, že doháníme u toho školu, že....
Ale venku už doclea hezký jaro je. To už je rozhodně v dohlednu 😉 .

2veverka
autor
12. bře 2024

@cilkat U vás je už jarně? Tady leje, celej víkend a minulej týden vlezlo a hnusně...

2veverka
autor
12. bře 2024

Holky, a taky se vám děje, že se jedna nemoc doléčí a po dvou dnech to plynule přejde do druhé? Jakože čemu se divím, když mám tři děti, ale divím se...

2veverka
autor
12. bře 2024

@jannym Ty jo, já jsem zapomněla, že je ještě i covid...

cilkat
12. bře 2024

@2veverka V Praze je od cca soboty "jraní vzduch" - dneska teda poprchává, ale ten vzduc je furt teplý a "voňavý". Začaly kvést trnky a fialky. Tady fakt jaro je.

lobella
12. bře 2024

Ja pujdu proti proudu, ale tuhle zimu drzime vsichni🙏🙏🙏 kolem nas to pada, anginy, chripky, same ATB a drzime, ja teda nechytam nikdy nic, to uz musi byt ze me jedniu za 2 roky par dni skrabe v krku, ale starsi chytala ve skolce a nosila to mladsi, ale tuhle zimu nic, ani naznak rymy, kasle, maji tedy hodne zeleniny, ovoce, hodne delame vyvary, maso jedi a hlavne jsme kazdy den 2 hodky dopo a 2 hodky odpo venku, at fuci, snezi, prsi, vyhybame se tedy jen nebezpecnemu vetru a lijaku, jinak proste softky destniky a jde se, jsme siroko daleko vyhlaseni jako "ti co se porad vetraji" kdyz uz nahodou je kasel nudle, dokud nemaji teploty, chodi ven porad

rezule87
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pilzzee
12. bře 2024

@lobella Tak se to ma delat! Nam teda decko zeleninu neji, ale krome kasle, soplu a jednoho dne se zvysenou teplotou mu nic nebylo, a to zacal v zari skolku (zatim nechybel ani jednou). Taky jsme furt venku.

marge_s
12. bře 2024

Shrnula bych to za nas asi tak: taky. sere me to strasne.

barumrallyebum
12. bře 2024

S prestavkama marodim od prosince. Jinak ja takove pocasi mam rada, vzdycky si vzpomenu na ty letni paraky a dusno a jsem rada za tech 10°C 🙂

lenickakl
12. bře 2024

Ne.

jannym
12. bře 2024

@2veverka no jo, muj prvni, ale popravde tak chripka co se zmenila na zapal plic byla horsi…

dyechampion
12. bře 2024

my se od zari do konce roku skvele drzeli! ale to jsme dodrzovali system podobne jak pise lobella. no a pak nekdo na besidku prinesl spalovou anginu a vezlo se to, nemoc za nemoci vcetne me a manzela. tak jsem po dobrani druhych atb uz nastvala a zavelila jsem, ze se jede do hor, takze ted doufam, ze jsme regenerovani a budem snaset nove bacily lip :D

dandaa
12. bře 2024

Ne , děti mám zdravé po celý rok . Píšu to pořád dokola ,ale fakt je potřeba být často venku v každém počasí nebo i zkoušet otužování. Švagrová nevystrčí nos ven a jsou pořád nahromadě.

michaela666
12. bře 2024

@dandaa My chodíme venku v dešti i v mrazu, minimálně na hodinu a půl ( většinou déle). I přesto je od Vánoc mládě pořád na hromadě. Teď se dokonce dostavily z ničeho nic 40tky horečky. Teplotu má poprvé a dost mě vyděsilo, že po Nurofenu za 2 hodiny zase vyletí nahoru.

Kdo byl překvapený jako já, že výrobce na léky píše špatné dávkování? Neupozornit mě doktorka, tak vůbec nevím že mám dávat víc než je na krabičce. 🤔

ninibystrous
12. bře 2024

Děti a manžel jsou též každou chvilku na hromadě, jen mě se to furt vyhýbá. Tento rok jsem nebyla ani jednou nemocná, a to neberu žádný vitaminy, holt asi dobra imunita. Co jsi ale budem chtěla bych se taky nechat obskakovat od někoho par dnů 😀 a jen spát 😏

dandaa
12. bře 2024

@michaela666 naši měli tedy jen ty hodně infekční nemoci jako jsou neštovice a pátá nemoc, ale syn mírný průběh, dcera trochu horší jak má ekzém. Jinak žádná rýma nebo kašel. Ale u nás ve školce bych řekla, že děti celkem drží. Teď jich pár má zánět spojivek ,tak jsou doma . Obě děti chodí do sauny od miminka a nevadí se jim otužovat. Já jsem byla nemocná narozdíl od nich,nemohla jsem se dlouho zbavit streptokoka.

dyechampion
12. bře 2024

@michaela666 Tyjo Nurofen je sama kapitola o sobe. Ja kdyz sem ho mela podat poprve tak me ten navod tak vydeptal, po vyhledani na googlu jsem prave nasla hodne diskuzi, ze je tam spatne psane davkovani, a pak to nas pediatr sam potvrdil a rekl mi kolik dat.

michaela666
12. bře 2024

@dyechampion Já na to čučela jak blázen. Chápala bych, kdyby měla dávkování špatně jen určitá šarže ( jakože chyba tisku), ale tohle je mazec. Všude čtu příbalové letáky a jak vidím tak ani na ně se nemůžu spolehnout.
Takhle 11 kilovému děcku srážím vysoké teploty polovičním množství léku než by mělo správně dostat. 😯

2veverka
autor
12. bře 2024

@dandaa Hele, já jen nevím, jestli tvá zkušenost více neodpovídá tomu, že máš menší děti. Jakože otužování, pobyt venku super, o tom žádná... Já mám starší děti na gymplu a ač všechno dobře zvládají, občas se vždycky projeví shluk všech možných projektů a písemek, vyučování je někdy dlouhé, takže někdo pak odpadne. A do toho u malýho ty nemoci typu pátá nemoc ze školky, kašel apod.

dandaa
12. bře 2024

@2veverka tak většinou jsou právě více nemocné ty menší děti než velké a ještě ke všemu na střední. Co tady čtu ,tak s věkem nemocnost klesá.

sagitta33
12. bře 2024

@dandaa U nás taky teď školák marodí víc než školkovej.☹
@dandaa Otužovat to se řekne, ale když jsou nastydlé ob týden, a to počasí ani zima ani jaro, taky nic moc

dandaa
12. bře 2024

@sagitta33 otužování není jen o koupání se ve studené vodě, ale třeba i doma nepřetápět ,často větrat atd .

prejeta_zaba
12. bře 2024

Od Mikuláše jsme byli dohromady zdraví možná týden. 😠

2veverka
autor
12. bře 2024

@dandaa Je to jiné s nakažlivostí, ale jde o to, že už není ani tolik času udržovat to pravidelné chození ven jako s malýma

dandaa
12. bře 2024

@2veverka kolem nás jsou tedy větší děti venku dost, večer když jdu se psem, tak většinu psů venčí děti, nebo ráno je potkávám když jdou pěšky na autobus. Najít si každý den půl hodinky na procházku podle mě není problém.

2veverka
autor
12. bře 2024

@dandaa jako jo, pul hodinu jdou i ze skoly a zpatky, ale to neni zadne budovani odolnosti podle me