Ahojte Maminky,mám takový dotaz :/ včera večer jsem si zavedla tampon a citila jsem se tak divně,boleli mě nohy a všechno snad ,teplotu jsem měla trošku zvýšenou nejedna se o syndrom toxického šoku ? Zajak dlouho bych poznala že jsem ho dostala fur jsem stoho nějaka divna :( už je to sice jeden den ale bojím se že se to objevý třeba později
@gabrielkka ahoj. Teda nestraš ! 😨 Já věřím tomu, že je to spíš opravdu začínající viróza.
Koukala jsem se na net a našla jsem informaci, že by se k teplotě přidaly i další příznaky.
Zkopčím to:
Příznaky syndromu toxického šoku:
Prvním příznakem tohoto syndromu bývá náhlé zvýšení teploty nad 38,9 ºC. Viditelným příznakem jsou potom různé vyrážky, petechie (malé jehlovité červené tečky na kůži), erytém (červené zbarvení kůže) a enantém (vyrážka na sliznici). Postižení mají hypotenzi (snížený krevní tlak), často se u nich vyskytují zažívací problémy jako průjem a zvracení a mohou pociťovat bolesti svalů. Může docházet i k překrvení sliznic (nosní sliznice, sliznice hrtanu, pochvy). Po 1 až 2 týdnech od začátku nemocnění obvykle začne olupování pokožky plosek nohou, obličeje a trupu. Nemocní si také často stěžují na zvýšenou lámavost vlasů a jejich vypadávání, někdy také na lámavost nehtů.
@markyska88 Ja se asi zblazním :( na ruce mám vyražku (takovou červenou)ale už dýl mám suche ruce takže mi to ste zimy udělalo a praskami to .Prujem a zvracení naštěstí ještě nebylo ale jak říkam je to teprve jeden den.Vlasy mi padaj víc snad celou dobu a nehty se mi taky lamou .no doufam že to není ono .Ja tampon po hodině
@gabrielkka já tě nechtěla vystrašit.. ☹ určitě to není ono. Možná pro tvůj klid duše zajdi na pohotovost , aby tě vyšetřili? Jak tak koukám, tak bys z toho jinak neusla. Je to velmi vzácné onemocnění, pevně věřim, že v tvém případě je to jen náhoda.
Samotný tampón ti syndrom toxického šoku nezpůsobí. Musela by sis do sebe zavlect infekci, takže buď špinavýma rukama, špinavým tamponem a nebo by v tobě musel zůstat tak strašně dlouho, až by se ti vevnitř začaly tvořit bakterie a ty způsobily infekci a následný toxický šok. A ten se jen tak nezastaví, nebylo by ti chvilku dobře a chvilku zle, ale teď už bys po takové době o sobě asi nevěděla. Každopádně se hlídej a tuto MS už tampony nedavej.
Já mívala s tampony něco podobného - okamžitě po zavedení spadl tlak, opotila jsem se, zimnice, zvracení, omdlévání... gynekolog mi to nevěřil, pak jsem změnila doktora a ten nový říkal, že tam mám asi nějakou dutou žílu, na kterou si tím zatlačím a už to jede. Že toxický šok jako takový je z tamponů v současné době snad pasé, resp. že se s ním nesetkal. A že to mám zkusit znovu po porodu. Zkusila jsem po prvním a stále stejné, po druhém už to bylo ok.
já osobně sem tampony nemohla, měla sem divný pocity, ale po těhu je najednou můžu a rodila sem cs, jestli to spíš není nějaká začínající viroza, ale nejsem doktor, pokud by se to zhoršovalo, tak bych někam šla