Dobrý den. Trpíte někdo na syndrom dráždivého tračníku??? Mám bolesti břicha, jsou křečovité, záchvatovité, případně jde o trvalou tupou bolest, a jedině bolest odstoupí a zmírňi odchodem stolice. Obtíže výše bývají často opravdu často vyprovokovány nějakým jídlem… Bolest břicha je jak kontrakce, hrozná křeč… 2× na WC a pak jakoby nic… 😔 Už nevím na co si dát pozor, protože jednou mi vadí to a po druhé mě to nevadí…
@martina8084 Přesně.... ☹️ Člověk nikdy neví kdy to. Přijde... A když mě přijde v autě při řízení, katastrofa... ☹️. Když v obchodě, necháte plný koš a mizite hledat záchody.... ☹️😢 ŠÍLENÝ... ☹️😢 Jste šťastná, smějete se a najednou během vteřiny bum a je bolestí a bublani a už víte že rychle blízko záchodu, že to přijde... ☹️😢
Na dráždivý tračník trpím snad od 15 ti . Je to mazec. Nikdy nevím co mi to vyvolá. Porodní bolesti jsou proti křečem i tračníku pohoda. Většinou to u mě trvá dvě hodiny. Záchvaty , křeče , teplota a zároveň zimnice. Když se mi podaří do sebe dostat něco na průjem je většinou po všem dříve. Po dvou hodinách jak když utne a nic mi není , jen totální vysílení psychické i fyzické. Bohužel záchvaty mám několikrát do týdne naštěstí
spíše večer . Minule mě to chytlo v Tescu a to bylo tedy peklo . Jediné kdy mi úplně vymizeli bylo těhotenství.
@denculinka je mi líto, protože vím, jaké je to hrozné. Opravdu, když se někam jde, jede, je lepší nejíst a neriskovat. Věřím, že se vám to také časem zklidní.
@volfikovi Tak to máme úplně stejný.... ☹️😢 Přesně takhle.. Jenže mě to tak omezuje v životě. V práci člověk stále skuhra... Doma, furt.... ☹️ Už 7let.... ☹️ Ted mě bude čekat zřejmě kolonoskopie ale mám z ní strach.... ☹️
Mě to taky chytne vzdy tak nečekaně že hrůza... V obchodě nechávám košík neřeším a utíkám pryč.... Motá se mi hlava, křeče do břicha, návaly... ☹️ Pocit na zvracení... ☹️
@martina8084 a berete na to tedy něco?
@denculinka já minule myslela že nedojedu k tchánům. Manžel do pár minut zastavoval a já běžela do lesa , prostě to nešlo, to už sem se psychicky složila a doslova řvala ať mě tam nechá ,že chcípnu někde v poklidu. Bylo to příšerný. Také mě to omezuje , teď doma na rodičovské je to jednodušší. A když vím že někam pojedeme tak raději nejím . Kolono mám za sebou , dokonce odstranění hemeroidů, protože se mi udělali z toho věčného sezení na WC , bohužel je mám zpátky , sice v menší míře ale už na odstranění nejdu . Je to hrůza bohužel vyloženě léčba není , jen prášky proti křečím a tlumení příznaků 😔
@denculinka měla jsem nějaké léky. Ale naprosto k ničemu. Přestala jsem je brát. Absolutně nepomáhaly, ač jsem je brala pravidelně.
@martina8084 a tak na to neberete nic?
@volfikovi Tak to znám. My jednou jely z kina a manžel mi zastavoval na každém volném placku kde jsem seděla minuty a pak jsme zase popojely a z cesty kterou jedeme hodinu jsme ji jely 2,5h... ☹️ Takže kolono je bolestivá hodně?
Mam. U me je to hodne i o psychickem rozpolozeni. Mam obdobi klidu a obdobi "zachvatu". Zacalo me to trapit cca ve 25 letech. Dost me to omezovalo v cestovani (dovolena) i v zabave (jit se nekam bavit). Furt jsem zkoumala,z ceho to mam. Protoze moje telo reaguje jak se mu chce,neni to uplne zavisle na typu jidla. Ale mam uz vypozorovane,co mi to zhorsuje. Takze si treba nekde venku nedavam veci smetanove,syrove,tucne. A pak mi to zhorsuje pocit,kdyz vim,ze nikde neni wc. Takze me to omezuje v tom,ze velmi nerada chodim nekam,kde neni wc. V tehotenstvi me to preslo,to jsem mela i zacpu. Behem rodicovske (6 let jsem byla doma s dvema detmi) se mi to dost zlepsilo,asi jsem se i nejak vyklidnila. Ted docela ok,kdyz vim,ze stresuju,tak si beru Imodium. Zpomaluje to strevni peristaltiku. Verim,ze vic je to v hlave a ze by na to mohla pomoci psychoterapie.
@denculinka mě nebolela vůbec. Dali mi nějaký oblbovak a víceméně jsem nic nevnímala , nic nebolelo.
@volfikovi No uvidíme co dr vymysli. Ale jelikož už to mám 7let a furt bezezmeny tak mě nic jiného zřejmě nezbyde... ☹️
@kristyn86 No psychika a já to je boj číslo 2.. Už od dospívání.. Kdy byli u nás hodně špatného... ☹️
Do toho se mě i objevila vyrazka na obličeji okolo očí, nosu.. Červená, svediva vyrazka.... ☹️ Hrůza... ☹️
@denculinka Prave myslim,ze by to chtelo poresit i po te psychicke strance,ne jen po fyzicke. Protoze ja kd,z mam nejake stresove obdobi,kdy je toho na me moc atd...,tak proste me to casto chyta. A pak mam zase obdobi klidu...
@kristyn86 No. A to jsem si myslela že sem v klidu a v pohodě. Že nejsem ve stresu nějakým...
@kristyn86 Ale dost lidí mě říká že to si myslím jen já, že uvnitř je stresu hodně aniž bych si to uvědomovala... ☹️
@denculinka Ano,on si to clovek ani neuvedomuje...Je to v nevedomi. Tak mozna to videt i z tohohle uhlu pohledu...Ale jinak soucitim,jsem na tom dost podobne...
@kristyn86 No je to šílený.... ☹️ Já už se bojím kamkoliv jít, jakkoliv se vázat na druhý.. ☹️ Aby kvůli mě někdo nemusel pak něco řešit.. ☹️ No je to šílený... ☹️ Nebaví mě to... Takové omezování... Je šílený... ☹️
@volfikovi A víš co by se vyloženě nemělo jist u syndromu dráždivého tračníku?
@denculinka nemělo by se jíst ostré a kořeněné. Bohužel mě zrovna tyto jídla nevadí . Mě to kolikrát udělají třeba rajčata nebo jablko ..
@volfikovi Aha.... ☹️ Já totiž vůbec nevím co mě to vyvolává.... ☹️
přesně, nevíte, kdy to přijde. I po jídle, které vám nikdy žádné potíže nedělalo. Brala jsem nějaké léky, ale nepomohly. Mám klidové období a najednou to přijde z ničeho nic, bolest jako blázen a rychle na wc. Bojím se jíst někde venku, aby to nepřišlo. Kdo nezažil, nepochopí.