Dobrý den všem, chci se zeptat, jestli nevi někdo co nebo z čeho můžou být tyto stipance... Nebo co by to mohlo být. Jsou malinke jako spendlikova hlavicka, podlite jakoby tekutinou, nekdy svedive...
Objevuji se mi na různých místech v různých intervalech. Někdy každý den nekde, jindy zase nekolik dní klid.
Mam je jen já, syn ani manzel ne.
Zvířata doma nemáme, žijeme v čistotě, tak doufám
oufam, ze to neni žádný svrab, stenice, blechy, nebo neco podobného.
@arianka blechy mně taky napadly, ale zvířata doma nemáme, a ani s něma nejsem v kontaktu.
A ty stipance jsou na různých místech. Někdy jen jeden, jindy je jich více na jednom místě.
A taky zvláštní, ze je mam jen já, syn ani manžel ne...
To u me take byla jsem postipana jen ja nikdo dalsi, hele nevim, jeste me napadaji stenice ? Ty si znama “privezla” z penzionu, kde spala na cestach..
@arianka no to už jsem zkoumala na netu taky, jestli to není stenice, ale fotky a popis na to nesedí :(
Uz jsem z toho nešťastná teda ale.
Každopádně děkuji za reakci 🙂
Hlavne at se to brzy vyresi tohle je neprijemny ☹ 🙂
Molusky? Zkuste vyhledat. Já to neznám, ale na různých diskusích se často objevují.
No...asi doktor by byl lepsi.
@luciina děkuji, ale ty to asi nebudou.
@terezz29 určitě, mám to v plánu, jen jsem chtěla zkusit, jestli nekdo nemá podobnou zkušenost
Napadla mě alergie, nebo projev atopickeho ekzemu. Nejlepší bude opravdu zajít na kožní
vypadá to na štěnice
když jsem tentoproblém řešila byla jsem z nás 6-ti poštípaná jen já a klid byl až když jsem nechala vyderatizovat prostory tady těch potvor se špatně zbavuje podle obrázku to štěnice jsou,
jo ještě u toho je nejhorší že ty svině vylézají jen v noci zkontroluj ještě pořádně prostor kde spíš atd a kdyby se nějaké našly dát třeba do skleničky
Manželovi se tohle dělá od blech, je na ně alergický. Já nejsem, takže mně se těsně po kousnutí udělá červený flíček a za chvíli zmizí - což znamená, že si toho manžel se synem vůbec nemusí všimnout.
no tak uvidíš mě topřijde od štěnic držím palce
@floruska ja uz nastrazila tolik pasti, vse prolezla a nikde nic, ani náznak ze by tady takove potvory byly.
Navic, podle popisu ty stipance maji mit uprostřed tmavy vpich, ja to mam podlite vodickou, tak jjak to byva třeba u nestovic... Tak ja uz nevím...
Každopádně děkuji
@lstuchlova dekuji
A blechy se můžou v bytě objevit ikdyz nemáme žádné zvíře?
Tak není to tolik pravděpodobný, ale stačí, aby k vám přišel na návštěvu někdo, kdo zvířata má, nebo na vás můžou skočit venku. A jedna blecha má asi sto vajíček, takže to je hned.
@lstuchlova ahjo...
Kdyz zajdu na kožní, jsou tam schopni na 100% rozeznat ty stipance?
Nebo nějaká ráda, jak a kde je najít doma?
To bohužel nevím.
Zkus ráno obrátit pyžamo naruby, mohly by být třeba v nohavicích nebo rukávech, nebo zkus dát někam na koberec lavor s vodou, kam by mohly skočit. Ale jsou to svině, po čase se dostanou i z tý vody 😀
na popisy se vykašli je totak že pokud tě to svědí a pokud máš stále nové jsou to štěnice
my jsme taky měli vábničky a nic a pak když jsem měla pořád nové a svědilo to jako prase přišlo mi že mám alergii nebo prostě citlivou pokožku pozvala jsem si deratizátory oni mi
vystříkali byt a když jsem pak viděla jak ty potvory ne moc lezou ze sedačky šla pryč vyhodit
a pak po druhém postřiku byl už klid
dr to úpoznala hned že to je od štěnic psychicky jsem z toho byla dost špatná,na kožním mi dala jen blbý framykoin který mi nepomohl a i tak že mám hledat co mě mohlo poštípat
sranda je že manžel když spal u známého to přitáhnul a ani mi to prvně neřekl
zkus i tu kožní každopádně žádné biolity ani nic podobného
pak dej když tak vědět co to tedy bylo
jako muže to být prakticky cokoliv raději běž na tu kožní at máš klid
@lstuchlova koberce nikde nemáme, mame zrovna po rekonstrukci, vsechno nové, vydrhnute, zkusím dát tu misku pod postel a uvidime, budu chodit na pravidelné kobtroly :D
@floruska ono je vcelku divne, ze ty pupinky nepribyvaji každý den, on se třeba jeden den objevi jeden, pak je pár dni klid a najdu jich někde více, potom zase den dva klid a zase nekde jinde najdu jeden.
Ale jakmile to začnu škrabat, mam pocit, ze jich tam je hned vice.
No upřímně jsem z toho debil jako a doufám, ze to žádná taková hnusná havěť nebude 😬
Mame doma cisto, po rekonstrukci, žádné koberce, vsude jen vinyl, vse nové vycistene atd, novy gauc, nova matrac, a ony ty "stipance" byli i před rekonstrukcí a ted po měsíci, co máme po se taky objevují, tak jsem z toho opravdu pako.
No objednám se na to kožní a uvidime, co z toho bude.
Každopádně děkuji za zkušenost ☺️
Také bych řekla štěnice. Bohužel jsme měli tu čest. Můžou k Vám přilézt od sousedů. My doma měli snad jen 1. Ani druhý postřik na ní nezabral. Také jsem nebyla poštípaná denně. Nejvíce jdou na děti a ženy. Na chlapy téměř vůbec, protože jsou chlupatý. Manžel spal vedle mě, já poštípaná a on bez štípance. Myslela jsem, že jsme si jí přivezli z Egypta a nakonec jsme zjistili, že pod námi měli zamořený celý byt a vůbec to neřešili. Já manžela donutila rozebrat nábytek, postel a nikde nic. A někde jsem četla, že máš v noci vylítnout z postele a rychle rozsvítit a ta potvora tam byla.
@elinka90 přesně tak zajímavé je že ty svině dokážou zalézt jak sou nažrané třeba i rok být zalezlé a pak mohou utočit znovu to se nedá jinak říct,jako fakt nepřeji nikomu každý den prát i to už vyprané po 6lidech,taky jsem z toho byla na palici protože ze všech jsem byla poštípaná jen já
kdoví kolik mohou naklást vajec jak se pak přemnoží to je konečná a člověk nemusí být žádná špína nebo tak
Dobrý den, zajímalo by mě, jak jste dopadla?
Dobrý den, mně by taky zajímalo, resime to stejné a je to nekonečné a tak trochu to odpovídá objemu variantam (blecha, stenice) a tak trochu ani jedné...firma už tu byla 3x a žádné výsledky zatím:_(
Člověk je z toho znicenej psychicky i finančně :(
Ja mela tohle od blech ale to bylo od zvirat a hlavne primarne sly na kotniky vzdycky