Zdravím, poslední dobou mě furt svědí hlava klidně i hned po vykoupání. Dnes jsem si to tam trosku rozdrbala a měla jsem tam jakoby celkem dost takové lepkavé průhledné vodicky z hlavy. Mohu tam mít nějaký zánět? Mám tam strupy ale co jsem koukala tak žádný zarudnutí nic.
Já zrovna včera dětem poprvé v životě našla vši.... Tak mě to hned napadlo jako první moznost.
Pokud to nejsou vši, tak možná nový šampón?
@nock Ja teda zadne strupy nemela, ale hlava me fakt jednu dobu svedila strasne, kadernice doporucila velkym proudem vymyt hlavu po koupani, prehodit vlasy i dolu, aby se ten sampon proste vymyl. Trochu to pomohlo, pak i to, ze jsem si nechala trochu prostrihat vlasy, aby nebyly tak huste. Mozna bych byt Tebou zkusila i jiny sampon, treba vic prirodni…
Muze to být i počasím. Začalo být chladněji a pokud mivate i suchou pokožku obličeje,tak může být i pokožka hlavy. Zkuste po umytí nějakou vlasovou vodu.. buď se zeptejte své kadeřnice nebo v lékárně 😉
Děkuji za rady, vyzkousim
Podle těch vodnatých strupů by to mohla být seborea. Dcera na to celkem trpí a na zklidnění jí pomohla tahle vodička - dohledam a přidám v dalším příspěvku
Nizoral care tonikum
Taky na ti trpím, někdy si to drbů až mam za nehty krev :( rozhodně pomáhá šampon pro citlivou pokožku, nemít vlasy často v culíku, vyfoukat po umytí a já to mám nejvíce v zimě z čepic asi :/
Ty vši jsi vyloučila, protože jsi nic nevyčesala, nebo někdo druhý hlavu opravdu důkladně prohlédl?
Jinak za tím může být vícero věcí - může vadit volné schnutí vlasů po umytí, správně by se měly vysušit rovnou fénem s rozumně nastavenou teplotou. Problém může být i v množství chloru ve vodě. Může vadit používaná vlasová kosmetika či prací prostředky uvolňující se z ručníků. A nebo je tam nějaká kvasinka či rozjetá potravinová alergie, která se projevuje tímto způsobem (u mě alergie na mléčné bílkoviny, později sója, vejce a některé ořechy).
Vesky?