Svědění hlavy. Nějaký zánět?

nock
24. lis 2023

Zdravím, poslední dobou mě furt svědí hlava klidně i hned po vykoupání. Dnes jsem si to tam trosku rozdrbala a měla jsem tam jakoby celkem dost takové lepkavé průhledné vodicky z hlavy. Mohu tam mít nějaký zánět? Mám tam strupy ale co jsem koukala tak žádný zarudnutí nic.

j.a.n.i
25. lis 2023

Vesky?

rnika
25. lis 2023

Já zrovna včera dětem poprvé v životě našla vši.... Tak mě to hned napadlo jako první moznost.

enkelii
25. lis 2023

Pokud to nejsou vši, tak možná nový šampón?

k2792017
25. lis 2023

@nock Ja teda zadne strupy nemela, ale hlava me fakt jednu dobu svedila strasne, kadernice doporucila velkym proudem vymyt hlavu po koupani, prehodit vlasy i dolu, aby se ten sampon proste vymyl. Trochu to pomohlo, pak i to, ze jsem si nechala trochu prostrihat vlasy, aby nebyly tak huste. Mozna bych byt Tebou zkusila i jiny sampon, treba vic prirodni…

lenkalubina
25. lis 2023

Muze to být i počasím. Začalo být chladněji a pokud mivate i suchou pokožku obličeje,tak může být i pokožka hlavy. Zkuste po umytí nějakou vlasovou vodu.. buď se zeptejte své kadeřnice nebo v lékárně 😉

nock
autor
25. lis 2023

@j.a.n.i ty nemám právě

nock
autor
25. lis 2023

Děkuji za rady, vyzkousim

ada22
25. lis 2023

Podle těch vodnatých strupů by to mohla být seborea. Dcera na to celkem trpí a na zklidnění jí pomohla tahle vodička - dohledam a přidám v dalším příspěvku

ada22
25. lis 2023

Nizoral care tonikum

elsy3
25. lis 2023

@nock Hlavně nechodit spát s mokrou hlavou, po umyti správně vyfoukat. Když jsem chodivala spát s vlhkými vlasy, zvlášť v zimě, hlava mě pak svědila hrozne.

xmele004
25. lis 2023

Taky na ti trpím, někdy si to drbů až mam za nehty krev :( rozhodně pomáhá šampon pro citlivou pokožku, nemít vlasy často v culíku, vyfoukat po umytí a já to mám nejvíce v zimě z čepic asi :/

nock
autor
27. lis 2023

@xmele004 čepici pravé nenosím ale v culíku mám permanentně. Nechám sucho už volně a pak hodím do culíku. Malá rada tahá za vlasy....

letojenej
27. lis 2023

@nock moc doporučuji kupte si šampón proti svědivé pokožce hlavy. Pokud nezabere přidejte do šamponu esencialni olej proti vším. Pomáhá to vážně. Sama mám vyzkoušeno.

miryp
27. lis 2023

Ty vši jsi vyloučila, protože jsi nic nevyčesala, nebo někdo druhý hlavu opravdu důkladně prohlédl?
Jinak za tím může být vícero věcí - může vadit volné schnutí vlasů po umytí, správně by se měly vysušit rovnou fénem s rozumně nastavenou teplotou. Problém může být i v množství chloru ve vodě. Může vadit používaná vlasová kosmetika či prací prostředky uvolňující se z ručníků. A nebo je tam nějaká kvasinka či rozjetá potravinová alergie, která se projevuje tímto způsobem (u mě alergie na mléčné bílkoviny, později sója, vejce a některé ořechy).