Strašné strie, jak je teď ošetřovat?

zdenkaj92
23. pro 2015

Ahoj holky :(
Během těhotenství jsem rychle zhubla 10kg, pak jsem do konce těhotenství přibírala pomalu, ani jsem se nedostala na moji původní váhu, mazala jsem si břicho krémem proti striím a i tak se mi udělaly takové hnusné! :(
Jak je teď ošetřovat?
Měl někdo z vás taky tak hnusné? Po jaké době vybledly? :(
Děkuji za každou radu a zkušenost.
Krásné svátky. 🙂

markyzka84
23. pro 2015

ono se to stahne a doporucuji mazat bi oilem ono to fakt rychle zesvetla ..btw ver ze mnoho z nas to melo horsi daleko horsi nez ty a ja za to utratila tisice :( a stejne 😠

linee
23. pro 2015

@zdenkaj92 Bohuzel je to dane geneticky, mazanim se to nejak extra nezlepsi. Ze zkusenosti doporucuji kdyz, tak obycejnou modrou indulonu, zbytek jsou vyhozene penize...

blecha94
23. pro 2015

Mám takové po celém břiše a bocích (a to jsem jak blb kupovala ty nejdražší krémy a olejíčky v marné snaze se tomu vyhnout). V pubertě se mi udělaly (samozřejmě míň) a do pár let zesvětlaly, až nebyly skoro ani vidět. Teď jsem 10 měsíců po porodu a už pěkně blednou. Asi budou viditelné, protože jich je hodně a byly dost extrémní, ale to už žádná patlátka nespraví. Holt jsme nosily dítě, tak budeme mít památku. 🙂

no_title
23. pro 2015

když už strie máš, zkus BEPANTHEN PLUS 1X30GM Krém. Pomáhá hojení jizev, rychleji blednou a snad se i trochu stáhnou. Jinak krémy proti striím jsou celkem k ničemu, žádná zázračná prevence není, stačí si mazat břicho čímkoli mastným - měsíčková mast se sádlem, kokosový olej, klidně i obyč sádlo. A nezapomínat mazat prsa a zadek, ty u těhu (a po porodu) taky rádi praskají.

desencanto
23. pro 2015

Měla jsem horší.. Teď jsou světle ale vidět jsou pořád.. Ze začátku mi to vadilo hodně.. Teď jsem ráda že je mám.. Je to součást mého já a syna.. Teď v tehu druhém nemám ani jednu navíc a už každým dnem rodim...

blondynka400
23. pro 2015

@zdenkaj92 ségra měla tedy o dost horší (i 2cm tlusté). Už je to hodně let a pořád je to vidět hodně,, sice jsou světllejší, ale jsou tam. Jak píšou holky výš, časem to zesvětlá a není to tolik vidět, ale budou vždycky. Za mne zkus krém od Avonu proti striím, nestojí moc peněz a pomůže jim se rychleji zatáhnout a zesvětlat.
Já mám z období puberty, hlavně na nohou, ale ty jsou spíš už jako stříbřité čárky a skoro neviditelné. A ten krém od avonu mi taky pomohl i po letech, kdy se z jemně růžových staly ty stříbřité, skoro neviditelné. Aeĺe nečekej rychlé zázraky, trvá to... Kupodivu ve 2 těhotenstvích se mi na břiše neudělala ani jedna (mazala jsem). Tak nevím, jak je to tou genetikou.. 😝

qz
23. pro 2015

Hlavne se musi mazat, porad. Kokosovy olej je fajn, jinak prirodni kolagen je zazrak.

sarivojvodova
23. pro 2015

Ty jo je mi tě líto, nechci být teď chytrá, ale z praxe a z práce ve zdravotnictví vím, že když se to maže i 5 krát denně od začátku pravidelně nestane se to. Strie vzniknou napinanim kůže, chápu, že občas to fakt nejde úplně, ale nevěřím tomu, že se to mazalo každý den 5 krát i více.

dita1979
23. pro 2015

Já mazala a mažu Elastique 1x denně a nemám ani jednu..........myslím, že je to možná i dědičné.......ale na druhou stranu mamka jich má hrozně a já nic. Teď už bych taky zkusila ten Bi Oil, nebo jak se to jmenuje.

markyska88
23. pro 2015

i já si myslím, že je to bohužel genetika ☹ nemažu se vůbec (tak 2x týdně olejíčkem aby se neřeklo), nakynula jsem jak prase 16 kg, břicho mám velký a nemám ani jednu. Ale jen zatím. Vše ještě může přijít v těch posledních týdnech, tak si nechci fandit. Moje maminka strie má, myslela jsem, že je budu mít taky. No uvidíme. Ale když už, tak mazat spíš olejíčkama, nebo sádlem. Krémům nevěřím.

mon_88017
23. pro 2015

Mazat, mazat a mazat a potom popřemýšlet o korekci laserem. Strie už nikdy nezmizí, ale aspoň trochu vyblednou a nejsou na první pohled tolik patrné. Jejich vyblednutí časem je individuální, já strie nemám ale třeba jizvy po úrazu mi zbělely cca za rok.

mika251
23. pro 2015

ja som si kúpila tehotenský olej od Saloos a mažem poctivo už od 8tt, pretože ono to chvíľku trvá, kým pokožka začne byť elastická a vláčna - pokiaľ vobec.
Moja mamka ma strie hrozné, takže som zvedavá, ako dopadnem ja. Zatiaľ nemožem súdiť, uvidíme, ako moja snaha prečúrať genetiku dopadne.

scai
23. pro 2015

Mě se udělaly teda o dost menší, ale udělaly na bocích (na břichu nic) až po porodu! V den porodu nic, den po porodu jsem pěkně koukala, co to mám na bocích. Ale vybledlo to....

blondynka400
23. pro 2015

@sarivojvodova já si osobně myslím, že část genetika je. Protože někdo maže a maže a stejně se nějaká udělá. Ale nemyslím si, že to nejde ovlivnit a že je jedno čím se maže....

zdenkaj92
autor
23. pro 2015

Holky, děkuji... Nebudu odpovídat každé zvlášť, ale - strie jsou asi 1cm široké, některé víc, některé míň. Úplně cítím, jak je tam jakoby díra. Nějaké dny jsou světlejší a nějaké dny úplně tmavě fialové.. V těhotenství jsem mazala dvakrát denně (ráno a večer) ne zrovna levným krémem z lékárny. No uvidím, co to udělá, každopádně mě mrzí ten paradox - přibírala jsem opravdu pomaličku, na původní váhu jsem se nedostala, mazala jsem a jiné, co měli buden, že si na něj mohli stavět pití, neměly ani jednu :(

jarcik86
23. pro 2015

Je mi slečny líto, ale vyblednou a nebude to taková hrůza. Musím oponovat v tom, že se jim nedá předejít, i když jsou genetické predispozice. V pubertě se mi udělaly na stehnech, zadku a měla jsem hrůzu, že v tehu budu mít celé břicho popraskané, jak moje mamka a sestra. Mazala jsem se od začátku a vlastně od cca 16 let používám po koupání těl.mléko. v tehu jsem používala bonellu, bepanhen, ale i obyč niveu ( oleje a krém), vazelínu, oleje z DM, kokosový olej, co bylo v akci;). Mazala jsem se i 8* denně, aby prostě pořad byla pokožka vláčná. Přítel se mi smál, že i po čůrání v noci mažu, ale vyplatilo se. Mám jen dvě na břiše asi centimetrové a nijak hluboké ( beru jako památku na těhu ;)), takže když se proti nim jde poctivě, dá se jim předejít i obyč preparátama! 🙂

jarcik86
23. pro 2015

Jo a přibrala jsem za celé tehu 11 kg ;)

desencanto
23. pro 2015

@jarcik86 já u druhého, teď nemazala vůbec, přibrala jsem taky 11 a nemám žádnou.. U prvního jsem mazala jak ty a kůže popraskala.. Je to divné, ale z mé zkušenosti vidím že mazání vliv vůbec nemá..

jarcik86
23. pro 2015

Asi už byla kůže z předchozího těhu vytahaná, tak už nebylo třeba zvětšovat.

dita1979
23. pro 2015

@zdenkaj92 zajímalo by mne čím jsi to 2x denně mazala.........?

zdenkaj92
autor
23. pro 2015

@dita1979 Elasti-Q

dita1979
23. pro 2015

@zdenkaj92 tý brďo, tak ten taky používám už druhé těhu 1 x denně a nic..........dávám velkou vrstvu, že mam celé bílé břicho, ale u tebe to bude fakt asi geneticky dané ☹

zdenkaj92
autor
23. pro 2015

@dita1979 Asi ano :( Já do půlky cca šla s váhou dolů, zhubla jsem 10kg a pak pomalu přibrala 'jen' 7kg. A měla jsem je už asi od 25tt :(

janawei
18. led 2016

Dle zkušeností kamarádek si myslím, že na to má fakt vliv i genetika. Ale nechá se ošálit poctivou péčí. Já mazala celé těhotenství Těhotenským pěsticím olejem na strie od Weledy a nemám jedinou. Kamarádka používala Bi-oil a strie má docela škaredé. Teď používá také ten olej od Weledy a chodí na přístrojovou lymfodrenáž a strie se jí dost stáhly.

koriandrie
20. led 2016
Uživatel koriandrie je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od koriandrie.

Na strie mi pomohl Elasti-Q a ještě docela olej od Hipp, ten mi možná vyhovoval víc. Ale je to velký boj :(

jarcik86
20. led 2016

holky, mazat, mazat...strie má po porodu matka i sestra a já z puberty...mazala jsem se od začátku těhu a to hlavně bonellou, ale i obyč Nivea v plechovce a oleje od Nivea a mám dvě pidi strie🙂...dá se tomu předejít i když jsou genetické predispozice. Hlavně aby byla kůže pořád vláčná. Mazala jsem se i 10 krát denně🙂

ajronka
6. únor 2016

Holky, mám dotaz k těm striím.. Já mimčo ještě nemám, ale už se na něm pracuje 😉 . Bohužel mám problém se striemi na břiše, kdy jsem jeden čas byla hodně při těle a pak rychle při stresu zhubla. Ale ten problém se týka toho, že jsem si dnes všimla, že na jedné té strii mám takovou menší měkkou a zrudlou bouličku. Netuším, jak dlouho tam je, ale docela jsem se toho lekla. Hmatem připomíná spíš vypouklou jizvu, ale o tom pochybuji. Děkuji za případné rady 😉

cica002
6. únor 2016

@ajronka Muze to byt zajizvena tkan,nebo nejaky lipom (neskodny tukovy nadorek).Kazdopadne si urcite zajdi na kozni,zvlast ted,kdyz pracujete na miminku !

ajronka
6. únor 2016

@cica002 to je taky pravda. Jenom jsem doufala, že mě někdo uklidní, že to zmizí samo 😀 . Ale i tak děkuji!

verena
6. únor 2016

@janawei to je zajímavé, já mazala také obě těhotenství weledou (max 2x denně) a taky nemám žádnou. Ale stejně myslím, že je to spíš o kvalitě pokožky a ty mazatka zas takový vliv nemají. Me se treba moc nedělají vrásky, ale zas se mi blbě hojí jizvy. Máma nemá strie žádné, sestra v prvním těhotenství nic a po druhém vypadá jak tygřice 🙂.