Strašná svědivost na rukou. Co to může být a co s tím dělat?

26. kvě 2021

Dobré ráno, prosím o radu.
Zažil někdo to, ze ho svedeli ruce a když si to podrbal, udělali se mu tam takovy puchyrky v te kůži? Mě se to dela každé ráno.
Vstanu a umeju se a už mě začínají svedit (ale jen prsty)
Nevíte co to muze byt a co s tím mám dělat? Už to trvá tak 3 týdny, mazu indulonou a nic.. děkuji 😔

leniczka23
26. kvě 2021

Lékař by byl asi nejlepší řešení. Nicméně čím si ten obličej myjes? Neni to třeba alergie na něco?

pribylovapetra
26. kvě 2021

Není to kopřivka? Reakce na mýdlo nebo nějaký krém?

autor
26. kvě 2021

@leniczka23 no ta mi řekla, že to muze byt třeba alergie, ať to jen mazu 😳 jenomže já používám furt to stejne, nikdy problém nebyl

leniczka23
26. kvě 2021

To že používáš z stejné a nikdy mproblem nebyl neznamena, že ti to teď nemůže dělat problémy. Zkusila bych vyměnit a uvidíš a asi bych vyměnila modrou indulona za něco kvalitnějšího a hypoalergenního.

prezdivka
26. kvě 2021

Dishydróza tipuju. Mně pomáhá mazat normální čistou vazelínou po každym (!) umytí rukou. Jinak se na to dávaj kortikoidy.

autor
26. kvě 2021

@prezdivka Jasne děkuji mooc

autor
26. kvě 2021

@prezdivka koukala jsem na net a přesně tak to vypadá. Moc děkuji 😍

camelinka
26. kvě 2021

Dishydroticky exem, mela sem po porodu a jediny, co zabralo, byl obyc Ambiderman z lekarny...rozjelo se mi to v alergii, hlavne brambory, mrkev, celer....to sem vzdy olezla az po lokty...

autor
26. kvě 2021

@camelinka děkuji moc… juknu na tu mast

camelinka
26. kvě 2021

Je to v podstate mastovy zaklad pro to, co pak v lekarne michaji.... Hlavne nepromastovat nicim mastnym, nebo aspon mne to delalo jeste hur...

autor
26. kvě 2021

@camelinka Jasne, moc moc děkuji 🥰 mě se to dela jenom ráno, což nechápu, celý den klid nic a ráno jdu na vstanu a začnou mě strašně svedit ruce, vyskakaji mi ty puchyrky, ale pod kuzi.. na povrchu nic nemám a během 10 min to zmizí a takhle furt dokola každé ráno🙄

camelinka
26. kvě 2021

Zajimave 😯 mozna alergie na brzke vstavani? ;)

autor
26. kvě 2021

@camelinka Ajo… to bude problém 😂😂😂

rencinka87
26. kvě 2021

Jeste je otazka, v cem spis? Myslim periny - nemas treba perovy? Nebo nejakou ovci vlnu? Menis casto povleceni a jak stary jsou matrace? Cistis i ty? (Mohla by to byt reakce i na roztoce.)