Strašná bolest v zápěstí - asi z chování miminka

hanivasi
2. zář 2014

ahoj, hrozně mě bolí už měsíc zápěstí. Vždy ráno, když zvedám malého z postýlky, tak mám pocit, že mi rupne ruka. Je to děsná bolest, jak kdyby se mi tam skřípnul strašně sval. Hrozně to bolí, jak kdybych měla zlomenou ruku... pak mimi položím a je to dobré. bolí to prostě při sebemenší zátěži. Co s tím? taky jste to tak měly? natíraly jste na to něco nebo jste si prostě zvykly? docela mě to obtěžuje.
na pohled ruce ale nic není, ani červená, ani nateklá....prostě je to vevnitř.

terinda
2. zář 2014

Taky jsem to měla a dlouho 😒
Dr. mi předepsala nějaký krém a nosila jsem i dlahu. Pomohlo změnit polohu při nošení.

lenkaef
2. zář 2014

Možná zánět šlach.Ale nejlépě ti odpoví doktor!🙂 🙂

bjoucik.15
2. zář 2014

je to zánět šlah,nebo žil. pomáhá Ibuhepa mast a zápěstí stáhni,aby si s ním nemohla pohybovat. měla jsem to v práci jako servírka každou chvilku,dokonce jednou nevyléčený mi dali obě ruce do sádry,to fakt nikomu nepřeju 😎 Mělo by se to zmírnit,pokud se to nezmírní vem si Ibuprofen klidně více krát denně,třeba 3x, to už by se pak mělo zlepšit. Přeju brzké uzdravení 😉

zazana81
2. zář 2014

Já jsem trpěla na zápestí a lokty na obou rukou. Byla jsem s tím u doktora, ale injekce jsem nechtěla a pak prý pomůže částečně rehabilitace, ale to je běh na dlouhou trať. No a samozřejmě nezatěžovat, což ale moc nejde, když má člověk doma miminko. Nejhorší je, že když člověk kojí, je i spousta těch mastí (např. ibalgin, olfen a jiné), které mohou pomoci, nevhodných. Docela příjemná je masážní mast Alpa, kterou jsem koupila normálně v drogerce - pěkně prokrví a tak jako osvěží tu bolavou ruku.

bjoucik.15
2. zář 2014

jo P.S nečekej,že se to za 2 dny vyléčí, chce to trpělivost,ale přejde to.

blanka.k
2. zář 2014

@hanivasi taky jsem to měla... jela jsem do Bohunic na chirdu, vyšetření nic neprokázalo, RTG v pořádku, jen jsem říkala, že kojím, tak sestřička se mě ptala, jak mám staré dítě...tehdy asi 3m a byl XXL....A hned měla jasno, že další kojící se zánětem v ruce. Prý jak člověk pod miminko vsouvá ruce při zvedání z postýlky, přebalováku atd. a snaží se je držet horizontálně a zvedat dítko rovně a fixovat hlavičku atd, že to je z toho 😉 dali mi nějaké prášky + krém na mazání. Prý se dává ortéza,ale s tím se blbě pak manipuluje s dítětem, tak jsem ji odmítla. drželo mě to do doby než jsem mohla začít zvedat syna "pod paží" a nemusela ho nosit "horizontálně" (což bylo v necelém 1/2roce,když už měl 9kg 😔 )

nika_sp
2. zář 2014

Mám bohužel to samé uz tak pul roku☹. Predevsim pri pohybu, kdyz chci dat palec nahoru a jakob stopovat. Snazim se ted mazat a masirovat. Rekla bych, ze uz se to lepsi, ale mozna je to tim, ze prcek sam lita a uz ho tolik tahat nemusim.

bonavoxa
2. zář 2014

@hanivasi Mám to samé. Jediná rada, snažit se to nezatěžovat.

bielamacka
2. zář 2014

podle mě to může být zánět šlach.... trpí na to třeba maséři, tatéři, barmani, zdravotníci, lidi, co neúměrně zatěžují ruce nebo je vystavují chladu (časté namáčení ve vodě apod.) ..... pokud jsi nebyla dříve zvyklá nic zvedat, tak to zvedání mimina může být pro ty ruce docela šok.... ono i zvedání dítěte je posilování - a posilovací cviky se musejí provádět správně, jinak to bolí 🙂 došla bych si k doktorovi, dostaneš něco na bolest a budeš to muset mít chvíli stažené a v klidu. Nepodceňovat, jinak to opravdu skončí v sádře, jako tu někdo psal.