Ahoj, je mi 22 a trpím strachem ze zvracení a střevních chřipek. Zvracela jsem naposled, když mi bylo asi 10 let. Když piju alkohol, nikdy tolik, aby mi bylo zle.
Většinou, pokud jde o nemoci, trpím na respirační onemocnění - horní cesty dýchací nebo záněty nosohltanu. Je možné, že se mi střevní chřipky vyhýbají? Celkově nemivam potíže se zazivanim, partnerova strana ale ano - je blici typ. Čas od času ho to chytne a já se děsím, abych to nelapla taky. Za 8 let nic. Ťuk ťuk. Bojím se ale kvůli tomu mít děti.
Začala jsem kvůli těmto potížím s homeopatiky - Schüsslerovy soli Kalium phosphoricum a Arsenicum album 15CH. Vše na základě porady z homeopatkou. Noční úzkosti jsou lepší, ale bojím se pořad. Je možné, maminky, že jste od děti nikdy nemoc nechytily?
Jdu si pro uklidnění. Dekuji všem za příspěvky. 🙂
@a___1 no rada bych tě uklidnila, ale... mám ke zvracení podobný vztah (I když ne tak silny), naposledy jsem zvracela cca v 7 letech, od té doby až do děti nic. Ale pak přišly střevní chřipky u dětí a vždycky to chytnou doma všichni. Ne často, ale tak cca 1x do roka jo.
Ano, my emetofobové obvykle nezvracíme, protože děláme větší prevenci než ostatní. Já nezvracela ani jedno těhotenství. Děti střevní nemoci nosit domu ze školky začly. Ale už s tím nějak umím žít, chodím k léčitelce a zvykám si, byť úplně se té hysterie zbavit neumím.
@a___1 Zajímavá je psychosomatika, vždy mrknu na daný zdravotní problém, co značí z pohledu psychosomatiky. Všichni si neseme zátěž ne jen genetickou, ale i třeba výchovou - předávají se i nastavené vzorce po generace a s tím můžou zdravotní potíže taky souviset. Na všem lze určitě pracovat.
Ráda bych tě uklidnila, ale tohle asi nejde nechytit, pokud jsi nad blicím dítětem v jedný domácnosti 😅
Jinak mám úplně totéž. Jakmile nějaký dítě jen bolí bříško, jdu do kolen, depka, jsem úplně vypnutá… takže tě chápu naprosto. Ale mám tři děti, z toho měli střevní dohromady 3x a zvracela jsem jednou. Chytla jsem to, bylo mi zle, ale nezvracela jsem🙂
Mám vysledovàno, že jde o intenzitu kontaktu a taky některé bacily jsou spíš u dětí a stalo se nám s kamarády, že my dospělí jsme byli ok.
Já teda od dětí nikdy blicí bacil nechytila a že jich při 4 dětech bylo (a ještě nejspíš bude) dost.. a to je nejstaršímu synovi 18... nezvracela jsem ani při jednom těhotenství.. takže rozhodně se tohle nedá zobecňovat...
@lilian2111 Věřím, že to musí být šíleně náročné. Děkuju za vhled do běžného života.
@a___1 víš o tom, že na začátku těhotenství hodně žen zvrací, že ano? 😅 Některé klidně celé těhotenství....Říkám to proto, že v souvislosti s pořízením dítěte bych se nebála zrovna toho, že od něj chytnu střevní chřipku 😅
Nicméně teď vážně, pokud tě strach ze zvracení natolik ovlivňuje, musíš to řešit s odborníkem, který ti pomůže to nějakým způsobem překonat 🤷