Stolice po železe. Je to možné?

eveline89
29. říj 2023

Je možné že mi železo vždy co ho beru ( cca 14 dnů ) zbarvilo stolici do tmava a najednou přestalo? Mám z toho trochu strach byla jsem hospitalizována pro těžkou anémii tak se bojím že je něco špatně

normalnimatka
29. říj 2023

samozřejmě... děje se to hodně často..syntetický železo je pěkná sračka...dá se suplementovat i jinak. můžeš napsat do zpráv, mám s tím bohatý zkušenosti.

eveline89
autor
29. říj 2023

@normalnimatka takže může být celou dobu černá a pal prostě být normálně zbarvená?

normalnimatka
29. říj 2023

@eveline89 jo takhle... bojíš se, jestli to železo se do tebe dostalo, když se barva zas změnila...:D nebylo to původní znění jinak?
tak polykáš to, tak prostě něco to tam udělá. podle mě se syntetický železo hodně špatně vstřebává a k tomu páchá problémy jinde - zácpa, zvracení apod... takže..bych to nejedla. pokud máš pocit, že ti to problémy nedělá, a věříš, že je to ok, tak počkej na nějaký kontrolní výsledky. Čekáš potomka?

eveline89
autor
29. říj 2023

@normalnimatka ne, znění nebylo jinak a nečekám. Mám anémii jako fakt těžkou tak se bojím jestli to bude fungovat

normalnimatka
29. říj 2023

@eveline89 tak jsem to blbě četla, pardon.
jasně. tak se spíš zaměř na přírodní způsoby doplňování, ať nemusíš doživotně brát prášky s bůhvíjakejma vedlejšíma účinkama... Kdybys dítě čekala, chápala bych, že by ses bála to vysadit a zkoušet to jinak, ale když nečekáš, po pár tejdnech braní bych to klidně zkoušela postupně vysazovat a dávat jiný věci;)

eveline89
autor
29. říj 2023

@normalnimatka já si bohužel s hemoglobinem 70 nemůžu moc dovolit experimentovat

cilkat
30. říj 2023

Klidně to mohlo být nějakou kombinací potravin, která to železo ve stolici odbarvila, nebo mu třeba pomohla se vstřebat. Myslím, že bych to neřešila.

jelenice_zavodnice
30. říj 2023

Ne, to je v pohode, barva se meni i vzhledem k jine potrave. Jinak existuje i zelezo v doplnku, ktere nebarvi stolici, nezpusobuje krece ani travici obtize, jen je o dost drazsi nez jine doplnky. Ale mohu ho doporucit a to jsem vyzkousela lecos.