Štítná žláza. Jak se léčí? Zhubly jste kvůli ní někdo?

srdicko123456789
13. zář 2019

Ahoj všem 🙂 zajímají mě vaše zkušenosti se štítnou žlázou ať sníženou,nebo zvýšenou.Dnes jsem byla teprve na odběru krve pak se potvrdí zda ji mam .Lékařka na gynde mě tam poslala prý se jí nezdá to jak jsem hrozně zhubla :/ .Tak mě prý posle na krev.A pak se uvidí a myslí si ze ,tedy že ji určitě mám .Tak jsem se jí ptala proč si to myslí na to mi řekla ,že se mohla rozjet po císařském řezu.:( No já jen doufám ,že ne .Jak jste se lecili ?? A je tu někdo takový kdo díky štítné žláze hubnul? Díky aspoň se něco dozvím .

caverina
13. zář 2019

@srdicko123456789 ahoj...nez mi na ni prisli tak jsem zhubla skoro 10 kilo...po nasazeni leku jsem neco pribrala a pak se to ustalilo...za rok jsem ale sla na operaci kvuli uzlikum,ktere se mi na ni udelaly...

jannym
13. zář 2019

Mě se rozjela stitka po prvním porodu, léky beru už 4,5 roku, během druhého těhotenství mě víc sledovali, jinak bez omezeni

srdicko123456789
autor
13. zář 2019

@jannym děkuju ti

barussska1
13. zář 2019

@srdicko123456789 mne se zhorsila kdyz jsem otehotnela. Dostala jsem nizkou davku leku, ale po porodu jsem zhubla na 47 kilo (predtim 52). Ted beru prasky silnejsi a asi je to v norme, ale musi se hlidat. Tehotenstvi je pro telo velka zatez no.

hance89
13. zář 2019

Mně na ni přišli před otěhotněním, když nám to nešlo, tak dělali testy i na ní. Výsledky byly hraniční, tak i tak doktorka nasadila léky a chodím na kontroly. V těhotenství byly častější, teď už jen co půl roku.

petrak15
13. zář 2019

Ja nehubla, ale byl a zmrzla, unavena, sucha plet a neslo otehotnet. Takze me udelali hormonalni profil a vysly hranicni vysledky. Dostala jsrm Letrox, beru uz vic jak 4 roky. V tehotenstvi jsem porad chodila na krev, proste nikdo jeste nic nevedel, ale endokrinolog jo. Po prvnim tehotenstvi me zlaza asi prestala fungovat uplne, druhe bylo snad jeste hlidanejsi, ted beru davku 125 denne a vypada to, ze ok. Jinak kdyz se prislo na stitnou zlazu, musela jsem si hledat, kde to vlastne v tele je a jak moc dulezity.. 😆

radullah
14. zář 2019

@srdicko123456789 Ahoj, mě před lety poslala taky doktorka na vyšetření, protože jsem docela rychle zhubla a udělala se mi na krku charakteristická struma. Nemohla jsem v noci spát, myslela jsem, že jsem ve velkém stresu z prace, kde to bylo zrovna nějaké vyhrocené. Zhubla jsem 8kg za mesic, bylo mi pořád teplo, na podzim jsem chodila venku v tilku. Třásly se mi ruce a hodně rychle bušilo srdce. Měla jsem hrozně vysoké hodnoty štítné žlázy, měla jsem tu rychlou formu. Musela jsem pravidelne každé dva dny na EKG a hrozila mi hospitalizace. Srdce bylo hrozně zrychlený. Nakonec se to dalo leky do kupy, po porodu a kojení dcery se mi to přehouplo do té pomale formy a tu mi hlídají dodnes. Prášky na celý život bohužel.

sinicka
14. zář 2019

@srdicko123456789
Pri zvysene funkci (hyperfunkce) st.zlazy se hubne, pri snizene (hypofunkci) se pribira. Ja mela hyperfunkci a krome sileneho hubnuti, i při žraní "pátého pres deváte", jsem mela silene vykyvy nalad, agresivitu, deprese. Je to obrovska zatez pro všechny organy i pro psychiku.Je to strasne nebezpečné, léčila jsem se rok a pul, na endokrinologii jsem dochazela kazdy mesic. Rozhodla jsem se pro uplne odstranění a vsechny problémy vymizely! Dostala jsem i narok na lázně, protoze je to nemoc celeho organismu a ten kdo to nezazil to nemuze pochopit.
Ja mela opravdu agresivni formu, cetla jsem zahranicni studii, ve ktere bylo uvedeno, ze se srdce po hyperfunkci ( a odstraneni st.zlazy) vzpamatovava az po 20 letech. Ja jsem mela kazdou navstevu úpravu léků, zvysovani davek, zmenu leku, kombinace leku... ted beru jen 1 rano, sice dozivotne, ale mam svaty klid. Hlavne jsem v pohodě psyhicky..

sinicka
14. zář 2019

Jinak jak uz bylo uvedeno, venku mrzlo, ja v tilku a spocena, bušení srdce jak na maratonu, ikdyz jsem lezela a byla v klidu, nepotrebovala jsem skoro spat, trochu mi vypoukly oči (to se zpravilo po odstranění), ruce se mi teda netrasly, mela jsem hrozne moc energie a citila jsem se vlastně dobře. Az po nějaké dobe došlo na ty silene deprese a nalady...

srdicko123456789
autor
14. zář 2019

@sinicka přibrala jste už ? Jinak jste moc šikovná že,to takhle zvladate

sinicka
15. zář 2019

@srdicko123456789
Dekuji moc, je to ohromna úleva. Držím si vahu, kterou chci. Ale od operace mam asi 2 kg nahoru, coz je tak akorat.

klllarinka01
19. zář 2019

Na stitnou zlazu je vynikajici bylinka karbinec, pomaha na zvysenou nebo snizenou cinnost. Piju uz druhym rokem (s prestavkama samozrejme), do toho od firmy Greenways chlorellu a jecmen - velke davky. Omezila nebo se uplne vyhybam: veprovemu masu, kukurici, repkovy olej, soje, mlecnym vyrobkum, vejcim a ted uz si nevzpomenu. A jsem bez leku, krevni testy v poradku a doktoeka v udivu. Existuji i cviky co homeopatika, akupunktura. Je toho.vic, pokud chces spis alternativni medicinu nez hned leky. Drzim palce 🙂

sinicka
19. zář 2019

@klllarinka01
Tak to pozor! U zvýšené funkce štítné žlázy se cvičit nesmí. To az po zaléčení. Nesir tu bludy, nekomu by to mohlo ublížit.