Štítná žláza. Čekat na preventivní prohlídku nebo jít dříve?

5. srp 2023

Dobrý den, poslední dobou mi přijde ze mam na jedné straně štítné žlázy takový jakysi útvar nebo bouličku, prostě nedo zdureneho. Kdysi mi na ORL řekli, že jim přijde ze mám zduřenou štítnou žlázu a jestli nahadou neberu léky ale nějak to neřešili. 24.8 jdu na preventivní prohlídku, měla bych čekat na tu prohlídku nebo si někam zajít ?
Bojím ze aby to nebyl zhoubný nador
Mamce teď našli nějaký uzlík ale je prý v pohodě.
Jsem trochu hypochondr, takže rodiče štve, ze si myslím ze mi pořád něco je. K mojí pediatričce jit nechci, ona je takova ze nic moc co řekneme nebere vážně. Toto mi přijde ale celkem vážne
24.8 jdu k nove doktorce, páč mi bylo teď osmnáct.
Měla bych to na te preventivní kontrole zmínit a nebo si zajit na orl?

autor
5. srp 2023

Jo a nahmatala jsem si ještě jednu takovou malou kuličku na krku, jak jsou lymfatické uzliny a to mi přijde že uz to tam mám dlouho, může to mit spojitost?

leila7
5. srp 2023

Ahoj a mas nejake jine problemy treba spatne polykani nebo soatne dychani ci pocit knedliku v krku?

monbonaa
6. srp 2023

Ahoj, já mám už několik let zjištěnou hypofunkci štítné žlázy, beru nato léky, uzlík mám taky a doktorka mě řekla že zatím v pohodě že ne nemusím mít obavy. Chodím na pravidelné kontroly odběru a ultrazvuku a vše ok. Jinak než mě přišli nato co mě je tak si pamatuji že jsem byla strasne unavená, padali mě vlasy, váha šla dolů a přestaly mě chodit měsíčky což bylo alarmující.. Pokud máš nějake obavy tak doktorce to určitě řekni, pošle tě s žádankou na endokrinologii 🙂