Štítná žláza / antikoncepce. Může ŠŽ ovlivnit MS?

23. lis 2024

Dobrý večer , jsem rok po operaci štítné žlázy .Beru teď, léky .Může to ovlivnit Ms? Nechala jsem si napsat antikoncepci a stále jsem měla měsíčky 3 týdny v kuse i injekce na zastavení nepomohla , tak na doporučení pana gynekologa když zjistil že jsem po operaci štítné žlázy mi doporučil mirenu .A je to to samé , mám ji přes půl roku a měsíčky x týdnů nebo prostě špinění a pořád něco víc dní s vložkou než bez .Myslíte že ta Štítná žláza a ty léky co místo ní beru to ovlivňují ? Přemýšlím že ji nechám vytáhnout a zkusím injekce ale co když mi budou též dělat neplechu , mohu vůbec nějakou antinu ?

ileni
23. lis 2024

U tělíska může trvat i rok, než si sedne. Je to doprovázeno krvacenim/ splněním. Gynekolog o tomto neinformoval? Ale je samozřejmě možné, že nesednou hormony, které to obsahuje

lencaa11
23. lis 2024

Já bych asi řešila zda jsou hormony ok zda není endo nebo myom atd ..injekce nic neřeší

autor
24. lis 2024

@ileni no po pravdě mi řekl že tohle bude trvat 3 měsíce a pak dobrý ,tak mě zarazilo že ne 😄

autor
24. lis 2024

@lencaa11 hormony myslíte dávkování na tu štítnou žlázu?

lencaa11
24. lis 2024

To taky a i vaše ženské hormony řešila bych to z lékařem pokud krvacite pomalu s každou HA něco není ok

autor
24. lis 2024

@lencaa11 a to se zjistí z krve ? Omlouvám se ale vůbec tomu nerozumím

lencaa11
24. lis 2024

Ano lékař vám udělá hormonální profil a jinak bych šla po nějakém vyšetření třeba aby se podívali víc do dělohy atd ..

ileni
24. lis 2024

@lencaa11 hele a seš si jistá, že se hormonální profil dělá, když žena uziva HA? Ty hodnoty přeci budu zkreslené tím užíváním.