Dobrý večer, dva roky se léčím že štítnou žlázou (autoimunitní, snížená funkčnost.) Už tenkrát mě pobolivalo v krku a jakoby při polknutí když mi byla zjištěna k tomu se mi ještě spustila Alopecie 😔😓 aktuálně mě bolí v krku 7 měsíců občas mám dny i hodiny že je klid . Samozřejmě vyšetření ,gastroskopie krční, nosní, ultrazvuk štítné a celého krku mám za sebou . Odběry , lepek ,mlíko ( Antibiotika nasazený preventivně a nepomohlo)výtěr z krku vše ok .😳Má Dr na štítnou tvrdí že mě nemůže bolet v krku a při polknutí .... myslím že to dělá ta Štítná . ZKUŠENOST??? Prosím😓 nikdo
@jasmina1992 mám oboje, štítnou žlázu i reflux a jsem přesvědčená, že to je podráždění od refluxu.
Samotnou štítnou žlázou to nebude. Léčím se snížení snad 15 let a nikdy nebylproblem s polykáním ani když mi po porodu přestala skoro fungovat a tlačili jsme ji hormony. Spíše bych to viděla na kombinaci reflux a dalších přidružených ,,komplikací"
mně jednu dobu bolívalo vepředu na krku, vystřelovalo to do celé půlky obličeje, takže jsem podezřívala ŠŽ, ale po kolečku u Dr to vyloučila, prý je to od krční páteře, což byla asi pravda, asi po půl roce to přešlo samo...
@jasmina1992 U mě se přišlo na tu stejnou poruchu štítné žlázy, co máš ty, když mě už měsíc tlačilo v krku, jako bych tam měla nějaké cizí těleso, co mi tam uvízlo. Ráno to bylo vždy lepší, večer horší, až to i bolelo. Několikrát jsem to zkoušela rozehnat pastilkami na bolení v krku, než jsem s tím šla k doktorovi.
Ještě zmíním že se léčím z refluxem a na gastroskopii vyloučila Dr že mě nemůže bolest takto v krku.Mám hodinový bolesti i denní ,tydení.při polknutí .... už jsem z toho vyřízena 😭ještě napadl doktorku hormonální profil udělat jestli mi to nedělají hormony .Prosím o zkušenosti zda to nikdo má při štítné.Děkuji