Maminky chtela bych se zeptat jaky mate nazor na sterelizaci ve 23 letech? Ted budu mit 3 cisarsky rez a doktori mi to porad pripominaji, dalsi dite v planu urcite nemam ale myslite si ze sterilizace v tak nizkem veku je dobry napad? Nebo by jste radci odmitly? Porad nat tim premyslim uvitam kazdy nazor dekuji
Mám taky 3 CS a nechala jsem se taky podvazat a asi bych se nerozmyslela protože další CS je fakt už velký risk takže za mě určitě ano 😉😉 i v tom nízkém věku
Pokud jsi si jistá, že 100% nechceš další dítě, určitě bych do toho šla. Je to jistota, že se nestane nehoda a ty budeš v bezvýchodné situaci. Otázka zní, jestli to neřešit antikoncepcí apod, ačkoliv ta bude finančně náročnější a není to 100% .. pak také otázka toho, že jsi mladá, co když (nedejbože) budeš mít za 10-15 let nového partnera a ten s Tebou bude chtít dítě. Noo, je to velké pro a proti. Já teď budu mít také 3 děti a upřímně nad tím také přemýšlím, je mi sice 27, ale jsem si jistá, že budu ráda v 45 už relativně “svobodná” a moc si užívat život a ne se starat o další prtě 🤷🏻♀️
@nikolinka0000 já bych do toho asi nešla, nevíš co bude za nějakých dejme tomu 15 let, třeba budeš ještě jedno dítě chtít...
Pokud uz dite nechces, tak urcite - ze zdravotniho pohledu je lepsi tu delohu uz fakt nechat byt 🙂) ja cekam druhe, resp. treti, a potom uz nechci. Sic je mi vic.
já do toho šla v 28 letech - mám tři děti a všechny císařem. Přemýšlela jsem nad tím strašně dlouho, probírala jsem to ze všech stran a nakonec se rozhodla do toho jít. Trošku mi pomohlo vědomí, že kdybych ještě někdy dítě chtěla, šlo by to udělat uměle, s tím tedy, že bych si to celé hradila sama. Aspoň takhle mi to vysvětlili dva doktoři. A zatím nelituji... Pravda, nejmladšímu je teprve půl roku, ale zatím jsem ráda, že jsem do toho šla a nemusím řešit antikoncepci a můžeme se s mužem milovat beze strachu... A zatím jsem tedy přesvědčená, že další dítě už fakt neee 😀 A co se týče toho, kdybychom se s mužem nedejbože rozešli a já si našla jiného chlapa, tak můj názor je, že pořád bych měla ty tři děti a to je dost. Takže by se musel smířit s mými třemi dětmi a další nechtít, nebo jít holt o dům dál 😀
Pro mě docela také aktuální téma, bude mi 30 a čekám třetí dítě. Vím, že další dítě už určitě nee, ale je to velký zásah do těla, tak nad tím přemýšlím. Vy, co jste sterilizaci podstoupily, jak se cítíte? Nejsou u ní nějaké vedlejší účinky? Když jsem brala antikoncepci, tak jsem hodně trpěla na záněty močáku, pak jsem anti vysadila a rázem byl klid. Po druhém dítku jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko a hned jsem dostala velmi těžké záněty močového měchýře, takže tělísko muselo po 2 měsících ven. Od té doby klid... Tak nad tou sterilizací po třetím dítku pořád přemýšlím... 🙂
já jsem po dvou CS ... obě císařem ... bylo mi 33 let a věděla jsem, že už další dítě nechceme, i vzhledem k riziku pro mě, při dalším těhotenství ... měla jsem to zadarmo, na pojišťovnu
@nikolinka0000 urcite bych v tomto pripade do toho sla. Dalsi cisar je fakt riziko.
Já bych do toho šla. Jedná se o podvazaní tzn. že kdyby sis to přece jen rozmyslela je tu možnost umělého oplodnění. Mám kamarádku která do toho po 3 sekci šla, za 10 let chtěla přece jen ještě jedno a má ho přes umělé oplodnění.
Člověk míní a život mění..
Měla jsem 2 děti císařem,šťastné manželstvi,byla jsem si jistá,že další dítě nikdy nikdy nikdy..
Po 10 letech jsem se rozvedla,poznala nynějšího manžela a šup,třetí miminko = třetí císař,znovu jistota,že nám jedno společné stačí,další dítě nikdy nikdy nikdy..
Podstoupila jsem sterilizaci a.. a dcerka nám umřela.... Jak já bych chtěla a vím,že i přes to velké riziko bych do dalšího dítěte šla..
( Vím,že to jde umělým oplodněním ) - jen jsem chtěla říct, že si to dobře rozmyslete, v takhle mladém věku..
@nikolinka0000 ono pokud máš 3 císař a nejde to přirozenou cestou tak bych na to přistoupila protože ted miminko nechceš ale nehody se stávají a pak by byl problém protože by si ohrozila sebe a musíš myslet na to že máš doma děti o které se staráš
@te_ga presne,pokud by i zena zatouzila po diteti tak ho mit muze,ale jen diky um.oplodneni ale porad muze..takze si podvazanim cestu nezavirate
Nešla bych do toho. Jsi mladá a stát se může kdeco. Nechci nic přivolávat,ale prostě nikdy nevíš.
Ja bych do toho sla. Je mi 25, az porodim druhe, bude mi 26 a urcite na sterilizaci pujdu, protoze dalsi dite nechci a nebudu mit. Ale ja k tomu mam zdravotni indikaci.. kazdopadne je to jen tve rozhodnuti a nikdo te do nej nemuze tlacit. Je to trvale, tak to opravdu dobre promysli.
@nikolinka0000 no také jsem ho chtěla ale mám 3porody normálně a jeden CS a i tak mi toto žádný z doktoru přímo nedoporučil nakonec jsem do toho nešla a taky v tomto věku jsi mladá a co když budou komplikace nebo tak to chceš potom riskovat zdrav.problémy atd?nikdy nevíš co se jako naschvál posere
@nikolinka0000 nikdy nevíš, co Ti život přinese. Měj stále právo volby
Jestli další dítě nechceš, šla bych do toho. Po třetím císaři by ti ji měli udělat snad i zadarmo. Jen si to pořádně promýšlí, abys toho třeba v budoucnu nelitovala.