Ahoj, zajímá mne zda tu má někdo za sebou sterilizaci po dvou císařích. Po druhém císaři v porodnici přišla při kontrole řeč na podvázání vaječníků (z mé strany) a doktorka na to řekla že je škoda že mi to nikdo nenabídl před operací, že by mi to udělali naráz. Tak to mám od té doby v plánu udělat dodatečně 😅 zákrokem jsem si jistá, ale co mne zajímá je hrazení pojišťovnou. Jsou dva císaře důvod pro pojišťovnu k proplacení nebo půjdu na zákrok jako samoplátce?
@jinajanna děkuji, kolik to stálo a kdy to bylo?
@vero987nika to musí napsat lékař druhy císař jeste není 100% že vám to pojišťovna proplati jinak teď už většinou dělají ze vyndají vejcovody je to lepší ( žene si i sníží o 70% možnost rakoviny vejecniku ) probrat to s lékařem a nebo si to uhradit sama jako volbu antikoncepce cena cca od 8.000kc do 20.000kc každá nemocnice to má jinak
@vero987nika mně to právě doktor nabídl před druhým císařem, že to můžu mít zdarma a ušetřit 12000,- (9let zpátky)😉
@vero987nika V roce 2019 u Apolináře. Platila jsem si jen nějaký poplatek 1 500, přičemž celá částka mimo císař by prý byla kolem 15 000 (během císaře odpadají náklady na operaci jako takovou).
Ahoj, jen poradím, že než podvázání je lepší odebrání vejcovodů - snižuje se tím riziko vzniku rakoviny. Navíc podvázání při nesprávném provedení nemusí fungovat 100%.
@vero987nika a me to doktor taky nabidl pred porodem, ze to je " zdrzeni " cca 5 minut. U nas to teda nedopadlo, pac holcicka se narodila nemocna a on si nebyl jisty jestli treba nebudu chtit jeste dalsi dite. Rekl, ze udelat sterilizaci muze kdykoliv, staci kdyz reknu normalne na pojistovnu. Kdyz k tomu mas indikaci od doktora tak to bude zdarma.
Tak jsem byla na klasické prohlídce na gyndě a zmínila jsem že mne mrzí že mi to nikdo nenabídl před tím císařem že bych na to ráda šla ale jako samoplátce je to docela velká částka teď, a doktor na to že jestli na to chci jít tak to samozřejmě napíšeme na pojišťovnu ze zdrav. Indikace skrz ty dva císaře 😌 no koukala jsem jako blázen jak to šlo hladce vůbec jsem to nečekala, mám z toho obrovskou radost. Papíry mám a v úterý jdu do indikační poradny a doufám že vše projde a rovnou mne objednají držte mi palce 😌 jo a napsal mi přímo to vyjmutí vejcovodů také skrz to snížení rizika rakoviny vahečníků
Dva císaře nejsou důvodem k úhradě. Nechala jsem si odstranit vejcovody při třetím císaři, ale normálně jsem to platila.