Štěnice v hotelu. Jaká je šance, že si je dovezu domů?

wercat
13. led 2020

Zdravím, mám dotaz resp. Spíš potřebuji trochu uklidnit. V pátek jsem s manželem odjela na druhý konec republiky, kde se v sobotu konalo mistrovství Evropy v jeho sportu. Jeli jako celek, jako tým a proto ze cesta byla dlouhá zarezervovali ubytování v místním hostelu. To by mi nevadilo, nejsem žádný cimprlich. Ubytování bylo na pohled čisté, koupelna, kuchyn atd vse ok. Ale rano sem se vzbudila, mela sem pocit ze me svědí cele tělo. Na prosteradle jsem nasla tři krvavé flíčky. A našli jsme i broučka. Podle rychlého hledání na google to byla štěnice. Prijeli jsme v pátek večer, v sobotu ráno jsme hned vypadli. Byli jsme na pokoji 4 osoby, jedina ja jsem postipana. Jaka je sance ze jsme si je odvezli domu? Doma jsem druhy den vsechno hned vyprala na 60 a hodila dp sušičky. Krom toho ze me to vse svědí hrozí mi něco? Nikdo jiný postipany neni ani manzel ktery ležel vedle mě. Za jak dlouho mi pupinky zmizi? lezevedle mě.

piskoteka
13. led 2020

@wercat Zdravím. Štěnice jsou mor! Měla jsem tu čest. My si je přivezli v nové matraci. Štěnice se drží u potravy. To znamená že jsou nalezlé v postelích a vylezou se v noci nakrmit. Takže pokud jste neměli zavazadla u postele, šance že je máte doma se tím dost zmenší. Doma to zjistíte asi jen tak, že budete dělat návnadu. Můžete dát na postel preventivně postřik proti štěnicím a když tam náhodou nějaká bude, tak jak se v noci vyleze nakrmit, postřik jí zahubí. Hlavně nechoďte spát na jiné místo (gauč), nebo se rozlezou. Je to strašné když si člověk představí že dělá návnadu. Držím pěsti ať je nemáte.

brixavonpavli
13. led 2020

My měli stenice na studentském bytě... z 6 ubytovanych jsem byla postupná jen já a kluk že sousedního pokoje. Pak už všichni. Řešilo se to na několikrát postrikem nějakým plynem. Bylo to hrozny. Myslím si, že šance je docela velká, protože stačí jedna mrcha co nákladné vajicka a už se vesele množí.... vím, je to hnusný, pevný nervy

wercat
autor
13. led 2020

@piskoteka tasky u postelí nebyli, zajímavý je že manzel vedle mě poštípany není ani kamarádka, která ležela z druhé strany. Asi mam lepší krev😀 no budu se modlit, ze se mi neuhnizdily nekde ve vlasech nebo neco...brrrr

aneta15
13. led 2020

@wercat spíš se hlídej, mě takhle pokousalo "něco" podle netu štěnice na dovolené v chatce. Jenom me. Asi za 4 měsíce jsme začala mít velké zdravotní potíže. Podle příznaků borelióza. Léčila jsem se dva roky. Měla jsem borelu a přidruženych dalších 5 infekcí. Klíště jsem neměla a jedine, co vím, že mě zestipalo byl ten hmyz v chatě.

wercat
autor
13. led 2020

@aneta15 no rikala jsem si jestli nezajit treba na kozni? Nebo spíš ke sve obvodni?

piskoteka
13. led 2020

@wercat U nás to víc schytal manžel. Já měla všeho všudy tři štípance. On je takový můj repelent. Když jdeme do přírody, jdou na něj i komáři a klíšťata. A já nic.

aneta15
13. led 2020

@wercat ono to chvíli trvá než se něco objevi, hlavně z mě zkušenosti se Ti každý doktor vysměje. Pokud nemáš červeny kruh nebo jiné jasné priznaky nebude se s Tebou nikdo bavit. Já litala od čerta k ďáblu a nakonec jsem zkončila na soukromé klinice. 150 dní jsem měla dvojkombinaci silných antibiotik. Ale to neznamena, že budeš stejný případ. Měla jsem jen smůlu a nikdo mě nechtěl léčit. Pokud budeš mít chřipkové stavy, řekni žes měla klíšťata, ať tě vůbec berou vážně.

lolazz
13. led 2020

Teď jsme doma bohužel řešili to samé. Postupný byl jen manžel. Ale to bohužel neznamená, že mě nestiply také, každé tělo na štěnice reaguje jinak. Pokud jste vše vyprala na 60, měla by se případná vajíčka zlikvidovat. Jestli jste dobře prohlédla i zavazadla, snad by to mělo být OK. Přeji hodně štěstí!

wercat
autor
13. led 2020

@lolazz vsechno slo do pracky, vcetne bund, tasek i boty. U těch sem se troskz bala kdyz to bylo na 60😀 ale prezily. Tak doufam. Jeste mi nekdo poradte jak se zbavit těch pupinku. Mame v nedeli oslavu tak nechci byt jak po naletu komaru :-/

piskoteka
13. led 2020

@wercat fenistil, kalciová mastička.

wercat
autor
14. led 2020

Ještě dotaz. Nevíte někdo jak dlouho se mohou objevovat nové pupínky? Někde jsem četla, že skoro až týden?