Špatně se mi dýchá. Co myslíte?

23. pro 2023

Ahoj holky,možná někdo má nebo měl podobný problém. Ten samý problém jsem měla cca v 15ti a na nic se nepřišlo. Nejspíš psychické. Ale teď mám samé. Je to jakoby celodenní dušnost. Přijde mi,že se hned zadýchám. U lékaře jsem byla. Udělal mi rentgen plic,spirometrii,měla jsem i holtra na 48h a nic. Vše je v pořádku. Doktor se domnívá,že to je psychické. Proto beru teď asi měsíc antidepresiva. Byla jsem na kontrole,bušení srdce přestalo,lépe spím,ale problémy s dýcháním jsou stále. To jsem i řekla,ale dr,že mám vše v pořádku takže asi od zad. Ale co s tím dál,mě to opravdu obtěžuje 😪 někdy mám pocit,že prostě nedodechnu a udusím se. Snažím se na to nemyslet,ale když je to pořád tak to prostě nejde. Když se teda pro něco ohnu tak mám potom hvězdičky před očima tak,že by fakt ty záda? Skoliózu mám i propadlý hrudník

ireniq
23. pro 2023

Mela jsem podobne pocity nekdy kolem 20, na plicnich vysetrenich taky nic, nakonec diagnostikovano jako hypermobilita (defekt kloubniho vaziva), ktera zpusobuje, ze se mi obcas nejak posunou žebra a pak mam ty pocity, že se nemuzu nadechnout. Chodila jsem nejakou dobu na rhb, pilates, posilovani hlubokeho stabilizacniho systemu... aby ochable svaly zesilily a mohly kompenzovat to oslabene vazivo a držet zebra na spravnem miste. Postupem casu to vymizelo. Hvezdicky pri ohnuti, resp.pri naprimeni spis vypadaji jako nizky tlak... chudokrevnost ti predpokladam kontrolovali pri vsech tech vysetrenich.

annasmyckova
23. pro 2023

taky jsem chtěla zmínit chudokrevnost. Vyšetření na plicní bakterie dělali? Dcera byla pořád dušná, ale nekašlala, jen pocit dušnosti, že ji nestačí vzduch. Nakonec z krve zjištěny mycoplasmata plicní, přeléčeno atb, od té doby je to lepší (je astmatik, jinak by ji to vyšetření ani nedělali, tak si to zkus vydupat)

autor
23. pro 2023

@ireniq krev mi brali v půlce listopadu a vše bylo v pořádku

autor
23. pro 2023

@annasmyckova krev mi brali v půlce listopadu a vše bylo v pořádku. V únoru mám kontrolu na imunologii tak když se to nezlepší tak se tam zmíním.

europa00
24. pro 2023

Zkus ještě opravdu fyzio muže to vyt teď kombinace ze to fakt něco tlačí. A ty plíce a psychika

sahrazad1
24. pro 2023

Mě to dělal nedostatek železa .

autor
27. pro 2023

@europa00 vyzkouším určitě. Ještě tedy zmíním,že mám reflux. Tak jestli to může dělat i on? Protože už jsem zoufalá 😔

autor
27. pro 2023

@sahrazad1 tak uvidíme jak dopadne krev v únoru. Děkuji za odpověď

autor
27. pro 2023

@sahrazad1 tu dušnost jsi k tomu také měla? Koukala jsem,že se dá koupit i test v lékárně

sahrazad1
28. pro 2023

Ano , ušla jsem vždy jen par metru , a bylo to , jako bych běhala maraton . K tomu únava , slabost .