Ahoj holky, kvůli dlouhodobému krvácení mimo cyklus (2měsíce) mi dr předepsal norethisteron, umělé hormony mi nedělají moc dobře, proto neberu antikoncepci. celkově i při bolestech mi stačí malá dávka léku a zabírají. I přes obavu z nežádoucích účinků mi lékař řekl, že mám brát 3xdenně jednu tabletu (následně že nasadíme jednosložkovou antikoncepci). Z toho strachu jsem brala čtvrt tablety po 12 h a jen 4 dny, hned po první dávce se krvácení skoro zastavilo. Ale protože ten 4. den jsem měla tak šílené stavy, myslela jsem, že vyletím z kůže, tak agresivní, roztržitá, nevěděla jsem co se sebou dělat, návaly, děs, přestala jsem tedy brát ve čtvrtek 31.10. a postupně přišlo špinění, a dnes tj 4, den mám silné krvácení s kusy a řekla bych že to ze mě kape.. k lékaři jdu zítra, měl dovolenou.
Já vím, že by se mělo brát tak jak předepíše lékař, měla jste to některá podobně? Prý nic jiného než norethisteron není a já se teď zase bojím, co bude dál.
Děkuji za pochopení a případné rady ❤
No já dostala dávkování 3x denně a skončila jsem na pohotovosti. Bylo mi na zvracení, nemohla jsem se najíst, hlava mi málem explodovala, ty bolesti byly týden v kuse, doma 2 děti a já nebyla schopna vůbec ničeho. Léky proti bolesti nezabíraly, nakonec mi otekly klouby a nemohla jsem chodit. Na pohotovosti se doktor takovému dávkování vzhledem k mojí váze hrozně divil a říkal, že je to zcela jistě moc. Snížil mi dávkování na 1 tabletu po 12 hodinách, pak už se ta druhá půlka měsíce dala přežít. Vysazení nedoporučil, byla jsem týden po MS a říkal, že při vysazení se spustí velmi silné krvácení a není výjimka, že ženy skončí i v nemocnici s tím, jak moc krvácí pak. Měla jsem je brát 3 měsíce, doktorce jsem volala, že měsíc stačilo a že další měsíc odmítám.
Brala jsem je na cystu, doktorka mě vystresovala operací. Po konzultaci s jiným lékařem mi bylo sděleno, že je cysta jiného původu a i kdybych tenhle hnus brala rok v kuse, na tu cystu by to nemělo vliv a že žádný operační zákrok není nutný. 🤦
@lencaa11 měla jsem vysokou sliznici, pak se špinění snížilo a nakonec se zase rozjelo, dr mi pak utz už nedělal, jen se podíval zrcadlem a předepsal norethisteron.. jako silné to asi je, když mi zabrala už jen čtvrtka prášku.. nejhorší je, že mám teď takový strach, že nevim jestli mi je blbě z toho strachu nebo z toho, jak to ze mě teď lítá
@cherie24 no, to je pěkný teda...já si říkám, brala jsem to chvilku a malé dávky..nechce se mi na operaci teda, četla jsem že to zastavení krvácení nemusí pomoc.. a pak už se ti to srovnalo samo? nebo jak to dopadlo?
Brala jsem to 3 týdny, po těch 3 týdnech přišla velmi slabá MS a další měsíc už byl naštěstí tak nějak normální. Ač jsem taky měla před několika lety velké problémy z hormonů,tak po vysazení bylo vše v normálu. Cystu tam prostě stále mám, je tam už přes 3 roky určitě, nezvětšuje se ani nezmenšuje a nijak nebolí, takže se vždy jen přeměří na preventivní prohlídce a víc se to neřeší. Tímhle samo dávkováním bez porady s lékařem jsi asi moc dobře neudělala ... Taky jsem to chtěla okamžitě vysadit a 1 den jsem je nebrala, ale jsem ráda, že jsem to řešila s pohotovostí a že mi to tam vysvětlili. Trošku se obávám, že sis akorát rozházela tělo ještě víc než předtím. Je to vážně svinstvo, ale udělá to menší paseku, když se to bere delší dobu.
@cherie24 jejda, tak to je docela síla...nerozumím tomu, že každý lékař má jiné informace, jiné postupy..jestli je to kvůli penězům, netuším..jsem taky objednaná k jinému lékaři, ten u kterého jsem asi není špatný, ale už dvakrát mě při vyšetření natrhl.. Já si říkám, když mi zabrala čtvrt tablety do večera se mi zastavilo krvácení, špatně mi bylo "až" 4. den, nevím, jak by mi bylo kdybych to brala tak jak jsem měla.. alespoň, že ti cysta nic nezpůsobuje 🙏 a bereš nějakou antikoncepci bereš?
Dvakrát tě natrhl?? To musí vyšetřovat strašně necitlivě ne?
@levandule_k mám po druhém porodu slabší kůži na levé straně u vchodu asi řekla bych teda.. někdy to zabolí i při sexu, ale když jsem byla na vyšetření před 2 lety, tak mi z toho i tekla krev a proto jsem tam od té doby nebyla. Nyní když mám problém jsem tam musela a zase to natrhl, řekl mi, že si mám koupit a mazat jenamazolem.. i proto chci zkusit jiného lékaře
Po skonceni uzivani NES dojde znovu ke krvaceni. Tak je to vzdy. Kdybys brala 10 dniv, tak by krvaceni prislo po 10 dnech.
Beru bez problémů NES vždy od 10. dne cyklu, 15 dní, vysadím a třetí den přijde MS. Řešíme tak menopauzu, prodloužené krvácení. Nežádoucí účinky (bolesti hlavy, nevolnost, nervozita) jsem měla jen první cyklus, pak si už tělo asi zvyklo, nebo nevím. Plán je pět měsíců a pak stop - že by se ms neměla už dostavit, Tak čekám. Rozhodně doporučuji brát tak, jak ti lékař doporučil, protože to je lék, který reálně manipuluje s odloučením děložní sliznice. Beru 1x denně.
Já antikoncepci neberu a už bych do ní ani nešla. Když jsem jí brala, cysty jsem neměla, ale těch ostatních problémů z toho bylo docela dost. Ale taky jsem nikdy neměla žádné krvácení mimo cyklus, které je jistě dost omezující, tam docela chápu "řešení" antikoncepcí. Jak už bylo psáno, po vysazení vždy dochází ke krvácení. Samo dávkování a přerušení nebylo nejmoudřejší řešení. Hledala bych jiného gynekologa pokud nemáš k tomu svému důvěru a snažíš se mu vyhýbat. Jistě najdeš někoho, kdo bude citlivější a bude ti více sedět.
To je vše od toho hormonu je to silný hnus nejdřív bych chtěla vyšetření od lékaře než hned tyhle hormony