Ahoj holky, myslíte, že problémy se st. žlázou můžou souviset s migrénou skrze hormony? Já už jsem ze sebe fakt nešťastná. Děkuji Vám.
@petlep já věřím že jo i když jsem se nikdy nikoho neptala. Měla jsem šílené migrény kdy jsem křičela bolestí,pak jsem měla migrény několik týdnů v kuse ( denně třeba dva-tri záchvaty) všechno mi prokleply a úplně na konci zjistili špatnou štítnou žlázu a od té doby jsem bez migrén... Ale předpokládám že u mě k tomu přispělo ještě pár důvodů a jejich kombinace to vygradovala...
@petlep Já mám sníženou, hodně sníženou. Mám to autoimunitní, na substituci jsem od narození, teď v těhotenství dávkování Euthyroxu 250ug s 400ug, takže já to mám odjakživa v extrémech. Z těch migrén jsem i zvracela. Ono je těžký udržet ideální hladinu hormonů při těch poruchách funkce, takže je to blbý i s tímhle, já přežívala jen díky paralenům, ibalginům a studené sprše. Určitě ale konzultovat s lékařem, kromě pravidelných prohlídek a tím dopomoct ke zmírnění příznáků, ti můžou dát i Algifen, Aulin, atp.
@apokalismus děkuji za zprávu, já se se štítnou léčím asi 4 roky. Migrény mám od loňského srpna. Napřed téměř v kuse od půlky srpna do půlky listopadu. Pak relativní klid a znovu od první půli ledna dodnes. Strašně mě to vydeptava. Můžu jít na ko na endokrinologii ale už jsem předem pesimista, že to bude k nicemu.
Mám Hashimota a migrény mám pouze v případě, že udělám dietní chybu a sním něco se surovinou, která mi nesedí. Zkoušela jsi řešit stravu? Zapisuješ si, co jíš a kdy máš migrénu, abys případně vychytala, co by za tím mohlo být? Pokud myslíš, že je to vysloveně věc hormonů ŠŽ, pak musíš na kontrolu dříve, ne až po roce. Já teď chodím co tři měsíce, protože se nedaří nastavit hladinu hormonů po prodělaných infektech.
@miryp NN, s jídlem mě to vůbec nenapadlo, neurolog byl přesvědčen, že je to od páteře a od stresu. Jestli to souvisí se stitkou netuším právě, kdyžtak se objednám na endokrinologii dřív jak píšeš. Ještě budu zkoušet od příští menzes antikoncepci na 3 měs jestli hormony nepomůžou zde. Ale vypadá to na rozpyl mezi menstruacemi 60 dnů Chjo ( už mešká asi 43 dnů a dle Dr ještě 2-3 týdny bude meškat). Už se nějak chytám všech možností.
@petlep antikoncepci když máš migrény? Já ji z tohoto důvodu mám zakázanou...🤷
@apokalismus děkuji za poznatek. Já trochu vycházela z toho, že migrény často právě souvisí s menstruaci. Mohu se zeptat jaký odborny lékař ti antikoncepci zakázal. Děkuji. ✊
@petlep úplně všichni 😂 neurolog,imunolog,gynekolog... To teď mám ještě Vertigo zhoršující se během ms, taky asi v návaznosti na hormony, ale ty nesmím...
Chodíš prosimtě na rehabilitace? Hořčík bereš? Zkus kapky kopretiny řimbabi, mě to tenkrát možná zabralo... měla jsem migrény několik týdnů v kuse s několika záchvaty během dne... Tenkrát jsem na to brala i antiepileptika na vyhnutí se záchvatu...
@petlep migréna je skutečně kontraindikací k užívání HA 🙈
Potvrdila ti fyzioterapeutka, že je ta krční páteř přetížená a může vyvolávat migrény a pracujete na nápravě v držení těla, nebo to vyloučila?
Jelikož jsi stravu ještě neřešila, zkusila bych se na to zaměřit, a to zejména ve dnech, kdy konzumuješ strumigeny.
@apokalismus aha. Tak to jj. No už jsem psala neurologovi a gynekologa chci stejně změnit.:( Jj cvičím denně dle cviků z rehabilitace. Hořčík .. na to se budu snažit myslet ho brát pravidelné, mám Magnosolv. Děkuji za typ na kapky, mám se ptát normálně v lékárně?
@petlep jj,v lékárně či v bylince,na netu to má benu i dr max... To magnezko zkus brát pravidelně...
@apokalismus dekuji
@petlep strumigeny jsou vcelku dobře popsány třeba zde https://www.diastyl.cz/strumigeny-ve-vyzive-vli...
Ano, může to způsobit. Mně to občas sundá ta bolest natolik, že nejsem schopna se zvednout ani z postele 😅