Ahoj, jsem rok po druhém porodu a pořád mám šílenou pleť. Je mastná, s černými tečkami, pupínky. Vyzkoušela jsem Loreal, Niveu, teď mám La roche posay Effaclare a pořád hrůza. Koupila jsem si i vitaminy se zinkem na pleť, pravidelně se odličuju, dávám masku , no prostě nezanedbávám se,ale s tímto už si nevím rady. Máte prosím vyzkoušenou kosmetiku, která vám opravdu pomohla? Děkuji
Po letech bojů a neúspěchů mi významně pomohla až kosmetička - pokud máš možnost, začni chodit na diamantovou mikrodermabrazi (též se tomu říká přístrojová mikrodermabraze). Taky hodně pomáhá, když má krém na noc exfoliační účinky. A vyhodit micelárku - to je základ.
@dante_alighieri proč vyhodit micelárku? Na kosmetiku chodím, nepravidelně, chci od září chodit zase každý měsíc.
Micelárka má své pro i proti, neměla by se používat každý den, protože pleť vysušuje, ačkoliv je všude psáno že nikoliv. To jsem vypozorovala i sama na sobě 🙂 dobrou zkušenost mám s českou kosmetikou Ryor, má i speciální řadu pro mastnou pleť. Každopádně to chce pleť čas od času nechat odpočinout, ne ji každý den čistit tím samým a určitě hydratovat krémem. Takže masku apod. používat max 1x za týden, společně s peelingem. A zkus trochu změnit jídelníček, člověku se to nezdá, ale dělá to opravdu hodně, plus ber třeba zinek, ten má svůj podíl na kvalitě pleti a hodně pij 🙂
A co zkusit 100% přírodní kosmetiku? Naše zinková mast už pomohla od akné hodně lidem. O recept se klidně podělím, popř. více poradím přes zprávy.
@maxinkaa Micelárka obsahuje tenzidy - je to vlastně saponát, mejdlo... Rozhodně nic, co by bylo vhodný si 2x denně nanést na pleť a nechat to tam bez smytí. Když ji budeš používat dlouho, narušuješ si kožní film, podporuješ zcitlivění pleti a ucpávání pórů. Od jedný kosmetičky jsem dokonce slyšela, že když jí zákaznice zavolá/řekne, že se jí strašně zhoršila pleť, poradí jí: vysaďte micelárku a za 2 týdny se ozvěte.
Tady je to taky hezky shrnuto: http://arianabeauty.com/proc-vam-micelarni-voda...
@viiny Peeling ano, ale NE mechanický. Jen chemický - ideálně v podobě nočního krému s exfoliačními účinky. Exfoliace je zázrak.
Šla bych si normálně na kožní, za nějakou dobrou dermatoložkou...kosmetičky mi pleť vždycky dodělaly, ať už to byl sebelepší salon, mám hodně citlivou pleť a ta potřebuje trošku jiný přístup...nejlepší byly mastičky a krémy, které mi nechala doktorka namíchat v lékárně, tady ty značky co jsi vyjmenovala jsou jen vyhození peněz...namíchali mi denní i noční krém, pak nějaké léčivé a hojivé mazání a nakonec čistící vodičku. Pleť super do měsíce a dlouhodobě mi to hodně pomohlo, cena nula nula nic..Super byl taky derma roller, na ten jsem chodila asi 3 měsíce a pak už jen na údržbu a taky mi to strašně pomohlo, pleť byla jak dětská prdelka🙂
Ja mam problemy s pleti, ale po vysazeni antikoncepce. Cerne tecky a zarudle velke pupinky. Hodne mi ted pomohlo slunicko 🙂 Ale jinak pouzivam od Ryoru celou radu na aknozni plet Aknestop, 1x mesicne chodim na cisteni na kosmetiku. Na gynde mi rekla, ze ona by mi to zmirnila jen hormonama, coz ted nechci, kdyz chcem mimco a pak mi rekla, ze jedine pak jit na kozni. Nemuzu rict, ze mi pupinky uplne zmizely, vzdy se mi udelaji kolem MS, ale je to lepsi... Jeste je dobry zkusit detox jater a zamerit se na stravu
Kdy po porodu se ti pleť zhoršila?to bude asi hormonální...beres antikoncepci?