Volala jsem si pro výsledky a doktor mi řekl,že to nevypadá špatně.Vždycky jsem měla výsledky v pořádku a teď.Může to souviset s porodem nebo může být něco špatně?
@jaruskam Taky jsem neměla dobrou cytologii (nevím, co přesně) - doktorka byla úplně v klidu, za půl roku jsem měla přijít znovu a bylo vše OK.
Me vcera diagnostikovali predrakovinove bunky na cipku ☹ pristi tyden me ceka konizace ☹ uplne me to semlelo ☹
@jaruskam já měla tky po porodu špatnou, musela jsem přijít za další 3 měsíce na kontrolní, ta byla také špatná, tak za další tři měsíce zase a ta už byla dobrá, teď mám dojít v červenic a pokud bude ok, tak na další až za rok,, mudr mi říkal že je to běžná věc, je to porodem a pak kojením,,,
chtěla jsem se zeptat, dala jste si nějaká po konizaci očkování? Doktor mi poradil, že je nejlepší si dát po tom očkovaní. Tak nevím, teď neřeším peníze, ale aby to mělo nějaký efekt. Děkuji za odpověď.
@jaruskam ASCUS znamena, ze ve vaginalnim steru cytolog nasel atypicke bunky, ale nelze urcit jejich puvod, pri detekci tohoto musi byt jen pacient opet zkontrolovan. LSIL znamena Low grade Squamous Intraepithelial Lesion, coz je dle klasifikace leze intraepitealni nizkeho radu, na steru je pritomnych par malphigiho bunek, (v tomto pripade kontrola za 6 mesicu, zda li nepretrvava), znamena to, ze je odhalen virus, ale v nizkem stadiu a v prevazne vetsine pripadu (70% pripadu) bez lecby diky imunite jde vse opet do normalu 🙂
děkuji,ted jdu na biopsii:(
jsem z RAkovníka tak tady
je to celkem daleko jezdit do Prahy,ale ted jsem ráda,že na to jedu do Motola tam mám určitě vetší důvěru 🙂
Že to nevypadá špatně? Tak to je naopak dobře, ne? Těhotenství mění cytologii a u každého je to trošičku jinak doba, kdy se navrací do normálu - ovulačního a menstruačního profilu. Špatně by třeba mohla být přítomnost anormálních buněk, nebo třeba laktobakterií... 🙂