Spálenina, puchýř. Co s tím?

nikkigingerbread
23. kvě 2023

Ahoj, nějakým záhadným způsobem se mi povedlo spálit si loket o hrnec. Celkem ošklivě. Fotku přidám do komentářů. Stalo se mi to v sobotu, vypadalo to, že víc byla zasažena jen malinká část, hned vyskočily dost naducané puchýřky a během chvilky i samy praskly. Zbytek vypadal ok, jen červený. No ale kvůli debilnímu místu, oblečení atd jsem si to celé nějak dodrbala, slezla mi kůže skoro na celé spálenině a teď to mám takové.. ‘živé’ :D Ani to moc nebolí, jen už mi to prostě přijde dost a tak nevím co s tím.. Jestli to neřešit a nechat dýchat nebo to aspoň zalepit 🤷🏼‍♀️ Nebo to mam úplně vyhrotit, nasypat na to framykoin, mastný tyl a zavázat? Nevím, otravuje mě a vypadá to hnusně.

nikkigingerbread
autor
23. kvě 2023
ada22
23. kvě 2023

Zkusila bych poslat dotaz praktikovi. Nevypadá to moc zlé, ale špatnou péči by se to mohlo hojit déle. A nebo se zeptat v lékárně

lentilkah
23. kvě 2023

Zkus koupit CICA krem od Topicrem, ja si s nim vyhojila popaleninu pres pulku stehna. Muze i do ziveho a pomaha s obnovou kuze. Mastnym tylem a obvazem uz bych to nedusila, uplne zive to nemas.

marketa1218
23. kvě 2023

@nikkigingerbread Nechala bych dýchat, případně nějaký krém co poradi v lékárně.

lv
23. kvě 2023

Hemagel. A priste hned, jak se spalis, ani puchyre se neudelaji

krisstina93
23. kvě 2023

Hemagel, muž měl horší popáleniny a zachránil ho. Jinak bych to nechala spis větrat, leda třeba pokud si budeš brát dlouhý rukáv, tak možná nějaké lehké krytí, ať si to nedrazdis a něco si tam nezavleces.