Holky, od kolika let chodíte pravidelně na ultrazvuk prsou?
@xyz30 Já byla teď prvně, 36 let, obvoďačka mi dala žádanku, i když nemám rodinou zátěž.
@petulkadodo aha, děkuji moc.🙂 mě právě MUDr nic neříkal, tak jsem si říkala, že bych šla sama jako samoplátce.
@xyz30 Stojí to pár stovek, ale obvoďák nebo gynekolog můžou napsat žádanku, pak je to na pojišťovnu.
Od 29, jednou ročně, platím 420,- Kč, pojišťovna potom proplati
Od 18ti a chodit na sono beru jako základ v péči o své zdraví.
Já byla poprvé loni ( 37) a v nejblížší době se chystám opět...
Chodím od 31, co mi na nádor prsu umřela stejně stará kamarádka.
Většina pojišťoven na vyšetření přispívá v rámci svých programů, VZP od 18 let. Takže v 36 není nijak brzo.
Chodim od 30, jako samoplatce, rodinnou zatez nemam.
Někdy okolo 35 jsem byla poprvé. Vše v pořádku, ale říkám si, že jsem měla začít dřív. Letos jdu poprvé na mamograf.
Cca od 30.
@xyz30 Bude mi 32, za měsíc jdu poprvé.
Poprvé v 26, onko anamnéza v rodině. Ale už nějakých 5 let jsem nebyla (nedoporučili mi dělat sono v těhotenstvích a při kojení) a jsem z toho trošku nervózní. Jinak Avon teď nabízí 200 Kč slevu https://www.zdravaprsa.cz/, VZP dalších 500 Kč. Co jsem se dívala, v Praze se ceny za sono pro samoplátce pohybují v relaci 500-1000 Kč
@tridvajedna kojení nevadí, chodila jsem u obou pří kojení a ještě, že tak , měla jsem s jedním prsem problémy v té době.
Koukám, kolik z vás začalo poprvé až daleko po třicítce... Mám kolem sebe spoustu kamarádek, které se mě na to zrovna tento měsíc také ptaly a pořád čekají, že je tam pošle praktik nebo gynekolog. 😳 Já začala daleko před třicítkou a chodím každý rok.
Ještě doplním, že u nás sono prsou stojí 500 Kč a VZP přispívá právě až do výše 500 Kč. Často mám ale slevový poukaz od Avonu, s nímž platím pouhých 300 Kč. A opět pojišťovna 300 Kč pošle zpět.
Zacala sem tento rok, je mi 29.
Poprvé jsem byla asi ve 30. Podruhé teď v 39. Po 40 plánuju chodit pravidelněji. Pojišťovna na sono přispívá.
já sem marná, ještě jsem nikde nebyla. Teď mi od VZP přišla připomínka na mamograf, když už mi bylo 45. Tak teda půjdu.
@xyz30 já chodím už od 20ti let, ale babička měla rakovinu