Ahoj holky, od minulého pátku mě bolí v krku a mám rýmu. Včera večer se k tomu přidal chrapot a dneska skoro nemůžu mluvit... Stává se mi to skoro při každém nachlazení. Jsem učitelka, takže hlas dost namáhám. Takže jsou hlasivky asi náchylnější. Vždycky to přejde zhruba za 3 dny a je to dobrý. Ale ty 3 dny ve škole bez hlasu jsou utrpení. Neznáte nějaký osvědčený babský recept? 🤐
Ahojky, vincentka a klid, nebo ma bolení v krku říkají, že pomáhá cucat hřebíček. zkus to a uvidíš
Vypit syrove vajicko... 😉
Doporučuju Homeovox já ho brala taky a pomohl.No ale nezaučuju,že pomůže každýmu 😉
surove vajičko, med, slana voda- kloktať. Tieto veci myslím samostatne a nie zmiešané🙂
Vždycky mi pomohl Homeovox.
Babský recept proti infekci v krku - nastrouhej cibuli, posypej cukrem, nech odstát a vypij šťávu, co ta cibule pustí. Hnus, ale funguje.
Medvědí mlíko 🙂 http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=13190
Slyšela jsem, že syrové vajíčko je pověra.
Funguje šťáva z cibule
Horké mléko s medem
Horká slivovice s medem
Cucání hřebíčku celou zimu je proti nachlazení
Kloktat slanou vodu - vytáhne to otok z dutin a cizorodé látky
Kloktat a pít vincentku, nebo cucat vincentkové bonbóny
Po ránu horká sprcha uvolní dutiny
Ahoj holky, tak jsem dneska ráno byla skoro totálně bez hlasu... Odpoledne jsem zašla k doktorovi a ten mi napsal antibiotika 🙄
Ale poradil mi takovou "alternativní léčbu": smíchat 1 dcl slivovice s 1 dcl medu a vymačkat do toho celý citron... V tom případě ale nemůžu brát antibiotika... Tak jsem to vymyslela tak, že dnes večer zkusím tu jeho "chuťovku" a podle toho, jak mi bude ráno, začnu nebo nezačnu brát antibiotika. Jestli to se mnou teda nesekne 😝 😀
to s těma medvědama
...jeden doktor mi říkal, že to s antibiotikama a alkoholem je spíš takové doporučení, aby se tělo nepřetěžovalo (aby lidi nedělali blbosti), protože atb i alkohol jsou velký záběr na játra, ale k výraznému ovlivnění tam nedochází, pokud to člověk nepřežene - třeba decka slivovice by mě porazila i normálně, asi to myslel na delší užívání a ne najednou? To by pak těm antibiotikám nemělo vadit. Ale pšt! 😉
Mě docela rychle zabral Aescin - je volně prodejný asi za 80,-Kč a bere se 3x denně po dvou tabletkách. K tomu pastilky Vincentky. Je to léčba na 5dní. Už druhý den mi bylo o dost líp 😵
vypít vařící vodu :D
Holky a bolelo vás to i při mluvení,pro polykání?A měly jste i zvýšenou teplotu?
taky to tak ted mam, tez ucitelka - 1. stupne, mluvici denně bez přestávky a k tomu učím ještě HV na obou stupních - babský recept těžko říct - mě na to zabírá vincentka, inhalace vincentky, homeopatika - belladonna, homeovox každou hodinu a pastilky z lišejníku. Každý večer si smíchám panáka slivovice a rakytníkového sirupu a v noci bez známky bolesti, po námaze hlasivek zase se to vrací k normálu, ale každý den to je lepší a lepší.
@p.e.t.u.l.k.a vždy to mám spojené s bolením v krku, kašel neboť jsem astmatik a v krku knedlík, na teploty netrpím, takže nemám ani zvýšenou, ale v noci se pořádně spotím díky slivovici s rakytníkem 🙂
Osvědčené je hlasivky šetřit - bohužel, trpím na to samé a bez hlasového klidu to akorát přechází do chronické fáze. Takže babský recept je nemluvit. 😉