Holky mám dotaz po dvou těhotenstvích se mi na noze udělal shluk metliček, respektive na jedné holeni a lýtku a nelíbí se mi to. Byla jsem na vyšetření, že si to nechám odstranit sklerotizací, kde mi paní doktorka přišla na jednu křečovou žílu a z té se mi údajně udělali fialové skvrny, které prý už ani metličky nejsou. Mám jít v únoru na tu sklerotizaci, ale přečetla jsem si o trombóze a embolii, což jsou rizika a vůbec se mi do toho nechce. Leaser jsou prý vyhozené peníze. Bojim se zbytečně, byli jste někdo na tom?
@dita1979
Byla jsem před pár lety, ještě před prvním těhotenstvím. Naprostá spokojenost, o trombóze ani embolii jako vyšším riziku než obvykle jsem neslyšela. Před zákrokem jsem si musela koupit kompresní nadkolenky (právě kvůli té trombóze) a pak je nosit, zákrok ani moc nebolel, jenom takové štípnutí u každého vpichu a výsledek moc fajn. Je pravda, že já jsem bílá jako mléko i v létě, takže nějaké "metličky" na nohou mi zůstaly (už při konzultaci mi dermavenerologička řekla, že v mém případě mi to 100% "nevyčistí", právě z důvodu té bledé a jemné kůži na těle) ale rozdíl byl vidět. Já to absolvovala v zimě, právě z důvodu toho, že se nějakou dobu musí nosit ty kompresní punčocháče nebo nadkolenky a v létě nebo na jaře je to peklo nosit něco takhle teplého na nohou. A každé ráno před vykročením z postele si je musíte navléknout. O laseru nevím, já šla rovnou do sklerotizace.