Ahoj maminky mam takovy problem. Porod jsem mela hezky, trochu siti. Po 6.nedeli mi gynekolog rekl, ze je vse v poradku. Sex ale hrozne boli, pritel se do me ani nedostane. Je to hrozny nemam na sex ani chut. Mate nekdo zkusenost?
10 mesicu
@tripisek To je divný-ale třeba nejsi ještě pořádně zhojená. Sice to může vypadat, že jo ale nemusí to tak být. Já osobní zkušenost nemám ale mám kamarádku a ta měla podobné trápení jako ty-bolesti při sexu ještě 1,5 po porodu kvůli porušenému nervu... Zkus to říct doktorovi-možná tě při šití nějak špatně sešili nerv a proto to může bolet jak se to při styku dráždí.
@8slunicko6 me to prave neboli jako na strane siti. . .no budu muset k doktoru znova jenze se mi tam prave nechce kuli vysetreni ☹ a to jsme chtely dalsi miminko
Zkušenost nemám, ale 10 měsíců je hodně dlouhá doba. Určitě bych to s doktorem řešila.
Viděla bych to na velký psychický blok...Už předem vím že to bolí, tak se prostě tomu nelze poddat...poresit toto a potíže můžou vycházet i z páteře, zajdete si párkrát na mojzisovku
Buď je to psychicky, nebo je problém v pánvi, křížové skloubení, stažené pánevní dno... tento problém řešíme uvolňováním pánve a pánevního dna.., jsou na to určité metody. Mojžíšovkou bych to úplně neřešil..
Já jsem 2,5 měsíce po porodu (takže o proti tobě krátká doba), ale mě to bolí taky a to tak, že fakt hodně. Manžel se do mě vůbec nedostane a já přes tu bolest ani nechci. Jakoby mě při porodu snad zasili víc než ho potřeba😒
Nevím, kdy se to zlepší, ale jsem z toho nervózní
Měla jsem obdobný problém a to jsme měla císaře... Bylo to psychického rázu... Zjednodušeně opravdu jsem měla strach - strach z bolesti... Chce to trpělivost... Navodit atmosféru, koupit lubrikační gel, udělat masáž, dát si trochu vína... Poprvé to bylo takové nijaké, trochu to bolelo, pak se to zlepší... Mám štěstí, že mám chápaného manžela...
Tak jsem dnes byla u gynekologa a ten mi rekl, ze jsem naprosto v poradku. Jdu tam jeste v dubnu a pokud se to nezlepsi doporucuje mi sexuologa. Pry je mozne, ze se nam vytratila chemie a ja z toho nemam zadne poteseni a vnimam jako bolest. Taky doporucil lubrikant a nejakou zmenu
Pokud kojíte tak je to kojením. Mě se sex líbil až fakt po odstavu a to jsem kojila 18 měsiců a už jsem fakt byla zoufalá protože jsem rodila přirozeně bez poranění ani nástřihu.
Úplně rozumím, zažila jsem po prvním porodu. Měla jsem teda hodně velký nástřih, takže to hrálo velkou roli. Ale jinak to bylo hlavně psychikou a hormony kvůli kojení. Doporučuju trošku promasírovávat. Před proniknutím dát jeden prst, pak dva, ať to není taková bolest. A uvolňovat se. Hluboký nádech a výdech. A první rok jsme měli styk vždycky až po mém orgasmu, abych byla opravdu připavená a uvolněná, co nejvíc to jde.
@tripisek měla jsem stejný problém, ale bylo to tak 4 týdny po porodu, zkoušeli jsme to ještě před ukončením šestinedělí - opatrně, ale problém jak popisuješ. Na kontrole v šestinedělí mi doktor řekl, že mě špatně sešili a že bych vůbec nemohla normálně sexuálně žít. Takže jsem šla pod šetrnou narkózu (kvůli kojení) a museli mě znovu rozstřihnout a následně sešít.
Tak to asi bude tim kojenim. Kojim stale, snad se to pak zlepsi. Pritel to sice chape ale mam strach aby nam to neznicilo vztah
@tripisek Taky mi hrozilo přešívání, ale nakonec se to samo zlepšilo. Kolem jednoho roku už to bylo úplně v pohodě. Teď po druhém porodu mě to taky bolelo, i když ne tolik. A když jsem dostala první menstruaci, tak to najednou zmizelo, nebolí mě vůbec nic.
@tripisek a co jste mela za poraněni? Jen kuzi nebo i sval? Ruptura svalu.muze bolet i takhle dlouho i pri dobrým sesiti. V poorodni zprávě byste to mela bako ruoruru II. stupně. Nemusí to byt ni moc, ale
Krom toho někteří doktori jsou prasata a pridaji steh dva tri navíc,aby to jako partner mel nějaký si ci co, některý fakt i říkají.
Už jsem to v nějaké diskuzi psala. U mě to bylo způsobeno kojením po prvním a třetím porodu. Po druhém porodu jsem nekojila a nebyl žádný problém, a to jsem byla nejvíce šitá. Pomohl nám lubrikační gel (používali jsme ho vždy jen v té době) a žádná divočina 🙂 , po ukončení kojení se to do 2-3m srovnalo úplně. Hlavně se nestresovat, nemělo by to být napořád...hodně zdraví všem.
@tripisek přesně hlavně se nestresujte 🙂 já s kojením neměla na sex ani pomyšlení. Jsem si přišla jak frigida a když už tak to bolelo tak že jsem z toho měla prostě prd. Jsem teď zvědavá na další kojení. Co má trochu pomáhat je rakytníkový sirup ale ty hormony prostě neoblafneš :D
Přesně jak píše @kituska20. připadala jsem si jako frigida, kojila jsem až do 23 měsíců. Ale mě to moc štvalo, protože před dítětem byl sex super, takže jsem koupila lubrikační gel a s ním to bylo lepší. Způsobila to určitě i antikoncepce při kojení, po jejím vysazení to bylo také lepší. Teď jsem znova těhotná a jsem prozměnu šíleně unavená, takže manželovi většinou usnu 😀
Teď jsem zmatená-jste po porodu 10 měsíců nebo 6 týdnů?