Šestinedělí. Je to normální?

8. bře 2021

Holky, posledni dobou se mi zacala motat hlava a delat tma pred ocima hlavne kdyz vstanu. Je to divne, protoze jsem zacala tak tyden zpatky pit kafe (kvuli unave a nizkemu tlaku) a tlak mam porad cca 100/60. Mam casto i zimnice. Jsem 5 tydnu po porodu a mleko se mi ztratilo cca tyden zpet. Takze nekojim a prsa se mi nenalevaji. Očistky jsou ve formě špinění. Dva tydny po porodu jsem byla na pohotovosti kvuli teplotam a deloha byla v poradku (takze snad ve me nic nezustalo). Jen se chci ujistit, ze je to normalni a zbytecne neplašit. Nechci se sebou nekde seknout hlavne kvuli malemu. Beru zelezo i horcik. Na gyndu jsem samozrejme objednana.

klea81
8. bře 2021

Tlak je dost nízký, možná i nestačí to železo. Odpočívat, kvalitně jíst a dostatečně pít. Ty zimnice máš ještě pořád?

katka9184
8. bře 2021

Ahoj, já jsem 3 týdny po porodu a zimnici mám taky, hlavně k ránu. Bývá to prý často z únavy a vyčerpání.
Z porodnice jsem se vrátila s horečkou, ale dělal se mi nejspíš zánět v prsu. Teď je to ok.
Tlak mám jako vy, někdy spíš nižší, hlavně po porodu 🤦‍♀️.
Pokud by jste se přeci jen necítila, je lepší vyhledat lékaře.

veroniqess
8. bře 2021

Také jsem měla zimnice několik týdnů po porodu, často propocené pyžamo a cvakala sem zubama. Řekla bych hormony, vyčerpání. Ale kontrola se nikdy neztratí ☺️

paja26
10. bře 2021

Napiš tady na MK přímo odborníkovi do poradny s dulou o šestinedělí. Určitě Ti poradí, co dělat, resp., zda je to normální či nikoli. Viz. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...