Sádra na noze - lze řídit auto?

jirule33
5. lis 2015

Ahoj, mám sádru na pravé noze, lze s ní řídit auto?Sádra je po koleno, s podpadkem. Zatím jsem to nezkoušela až dnes mi ji dosádrovali na chodící, ale možnost řídit by mi ulehčila situaci.máte někdo zkušenost? díky

hojda
5. lis 2015

To bych neriskovala, není v tom cit.

terry1512
5. lis 2015

Rozhodně ne!!!!!!! Potkat někoho takovýho na silnici zalomím mu klíček v zapalování.Když pominu že ohrožuješ vlastní život, tak co ti ostatní v provozu????

alexah89
5. lis 2015

ne opravdu neda.. pokud teda nechces zabit sebe i nekoho dalšího.. sadra je siroka, takze si budes slapat na plyn i brzdu najednou, nemluve o tom, ze potrebujes ohýbat kotnik..
další věc, pokud na to mas neschopenku a nemas v ni uvedeno, ze muzes ridit, tak jsi nezpusobila a pokud te zastavi policie, tak je to stejne jako kdybys ridicak vůbec nemela...

pety91
5. lis 2015

🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

worn
5. lis 2015

To jako fakt? Jestli chceš ublížit sobě, to je tvoje věc, ale co ostatní na silnici? Stejný jako řídit opilá...

berenika39
5. lis 2015

Jak bys to jako dělala? mlátila sádrou o nějaký pedál, na který se trefíš? brzo se uzdrav a pak se najezdíš až dost.
Ani se to ze zákona nesmí.

„Řídit vozidlo nebo jet na zvířeti může pouze osoba, která je dostatečně tělesně a duševně způsobilá k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti a v potřebném rozsahu ovládá řízení vozidla nebo jízdu na zvířeti a předpisy o provozu na pozemních komunikacích,"

hojda
5. lis 2015

@berenika39 Teď jsem si vzpomněla, v jednom díle Mr. Beana ty pedály řešil myslím smetákem🙂.

alisek
5. lis 2015

@jirule33 no jestli máš automat tak možná jo, nevim jak to tam je uzpůsobené ale jinak proboha NE, moje mamka měla ted nohu dva měsíce v sádře a neřídila ani s chodící a cit v noze po sundání taky horší než dřív.

jirule33
autor
5. lis 2015

opravdu nechápu vaše reakce, fakt ne. stačí napsat, ne nejde to, dál to rozvádět myslím není třeba.

alisek
5. lis 2015

@berenika39 s tou jízdou na zvířeti jsem se fakt pobavila..

jirule33
autor
5. lis 2015

alisek , díky za reakci, přesně tohle jsem potřebovala slyše, že to prostě nepůjde.

terry1512
5. lis 2015

@jirule33 No podle vaší otázky to potřeba je.Protože řídit se sádrou na noze by snad nikoho normálně uvažujícího ani nenapadlo.

loafeer
5. lis 2015

no to si vůbec neumím představit, na šlapání pedálů přeci potřebuješ cit v noze, já si kolikrát i přezouvám boty, navíc kdyby ta sádra sjela....jako vyprdla bych se na to

jemi
5. lis 2015

@jirule33
@alisek
na pravou nepomůže ani automat, tam je v klidu levá noha a pedály pořád obsluhuje pravá

bella04
5. lis 2015

Sadru jsem sice nemela, ale stalo se, ze me nestastnou nahodou dokopal kun, a prave prava noha, ktera byla dobita, se po nasednuti do auta ukazala pro rizeni jaksi... nefunkcni. Na sanitu to nebylo, a nez by dorazila kavalerie (princ na bilem koni) neboli pritel ... Nu co, obsluhovala jsem vsechny pedaly levackou. Na zacatku v klidnem useku jsem si to vyzkousela - chce to opravdu opatrne a z citem!!!
To same, kdyz jsem jela streku cca 1000km, a pravy noze se to uz nelibilo. Obcas jsem ji odstavila, aby si oddechla, a obsluhovala jsem to levackou (pravda, prazdna dalnice a tempomat tomu taky pomohly)
Je to jen o zvyku a citu. A o tom jak moc musim.

kejt29
5. lis 2015

No predstava, ze se ta sadra zasekne po seslapnuti plynu pod pedalem brzdy mohlo by to skoncit hodne blbe. Ani automat bych neriskovala, levou to pujde dost blbe navic tim, ze se ridi pravou je dost velka sance si pedaly poplest...

alexah89
5. lis 2015

@bella04 to si delas srandu? ještě ji navadet? ze jsi nezodpovedna ty, je tvůj boj.. do chvile, nez vyvedes něco ostatním..

mimco
5. lis 2015

A co takhle si do toho auta sednout, strčit tam tu zlomenou haksnu, zjistit, že to nejde a nečekat, co mi asi napíšou na modrém koníkovi. Dá se jet i v lyžákách, jde všechno, pokud si chceš rozbít hubu.

veraga
5. lis 2015

@mimco 😀 😀 😀 Tak teď jsi mě rozsekala! Ale jinak máš pravdu. Logicky uvažující člověk nepotřebuje MK, aby zjistil, že tenhle jeho nápad je totální volovina. 😅

mimco
5. lis 2015

Já už nemůžu.......normálně sem nemám chuť přispívat, ale někdy se prostě neudržím.

vanilkacka
5. lis 2015

@mimco No vidíš,až pojedu na lyže,tak se aspoň nebudu zdržovat obouvanim na mrazu 😜😄😄😄😄😄😄

lucienn5
6. lis 2015

Ty jo, to bych si teda rozhodne neriskla!

majkoz
6. lis 2015

Tak to si umím představit leda tak,že by byla zlomená levá a řídila bych automat 😉 To je dobrý tip pro ty,co začínají automat řídit-zlomte si levou nohu,nebo si vyrazíte zuby! 😀

xpila
6. lis 2015

@majkoz Proč by si měli vyrazit zuby???

barulina
6. lis 2015

Jsem policistka,a zastavit te tak te sprdnu na tri doby.sebe klidne ohroz,ale co ostatni kolem?

alamo
6. lis 2015

@mimco umiram smichy 😀

majkoz
6. lis 2015

@xpila no protože ta levá noha je zvyklá šlapat na spojku a v automatu se pak hodně lidem stane,že si celkem razantně dupnou tou levou na brzdu...

xpila
6. lis 2015

@majkoz Tak to se mi teda nikdy nestalo. Svoje auto mám automat, služební manuál a nikdy jsem teda nedupla na brzdu.

zevina
6. lis 2015

@xpila protoze pri manualnim razeni automaticky vyslapnes spojku, ktera v automatu neni, takze ze zvyku ti noha pristane na prnim pedalu zleva, coz je brzda 😀 no a pak je to o zuby 😝

majkoz
6. lis 2015

@xpila Hm,tak dík za info 😉 Já takových příhod slyšela fakt dost...i mně se ta levačka nudí, když jedu ATM,ale je poslušná 😉