Ahoj, mám v podstatě téměř potvrzenou RS cca dva měsíce. Ještě jsem na léčení nebyla, mezitím jsem stihla otěhotnět a hned zase potratit. Takže na kortikoidy půjdu hned po novém roce. Jsem velmi často nemocná za poslední půl rok min. 6 krát a vždy bolest v krku, teploty, ani ne kašel, rýma asi jo. Teď mám angínu a hodně se mi zhoršilo oko i brnění prstů. Máte s tímto někdo zkušenost?
s RS neporadim, ale na anginu je zazrak kaloba (kapky) a propolis (potirat ci kloktat) .... at je brzo lepe!
@eliska_f No ten zánět tam je, zánět který potvrzuje RS, brnění prstů je zase z nálezu MR míchy, tam jsou také potvrzená zánětlivá ložiska. A u RS tyhle příznaky přichází a zase pak mizí, na začátku. Tak jen jestli někdo nemá zkušenost s tím, proč jsem pořád nemocná a hlavně jsem slabá a už po několikáté mám atb a vždy nemoci jako angína a nevím co ještě je když bolí hrdlo a jsou horečky. Dostala jsem atb a už je to zase dobrý, i oko i brnění. Moc tomu právě nerozumím.
Ale ty vitamíny si seženu.
@juliezlicin rozhodně posil imunitu (D,B, Zinek, C). Brneni prstů může být z důvodu nízkého hořčíku, dr. ti může napsat Magnesium. Pokud se zhoršilo "jen" jedno oko, popřípadě je bolestivé, ale vidět zarudnutí atd není, může to být zánět očního nervu (u osob s RS časté), zajdi teď na oční pohotovost a řekni i jakou máš anamnezu, uvidís zda ti to z krve potvrdí (zánět v těle).