Rozchod kvůli zažívání?

kacenkaaa12
20. srp 2019

Ahoj, je mi 23 a mám 3lety vztah. Přítel to zrovna "schytal", začal se mnou chodit při nástupu na VŠ, kdy se mi kvůli stresu rozjely zažívací potíže a alergie na mléko. To jsem vysadila a problémy ustaly. Nastoupila jsem k tomu ale do práce, a začal mě trápit dráždivý trácnik,ten mám někdy i teď. Jsem třeba měsíc v pořádku, a pak se jeden den nervuji nebo mě čeká zkouška, a druhý den ráno letím 7x a je mi zle. Někdy se to zve i jen tak. Ale jen ráno. Štve mě že to furt nemám pod kontrolou. Přítel je hodny a tak jsem to řešila s nim.
A hlavne, že to omezuje nad vztah. Jedno období jsem řešila jen státnice a každý den průjmy, nebo zacpy. Teď jsem zjistila, že asi i to bylo důvodem k jeho založení profilu na erotické seznamce. Kdo by chtěl dívku, co jen řeší svou stolici. Bohužel si nemohu pomoct, prošla jsem si tolika nepříjemnými věcmi. Přitom to je vlastně obyčejná věc. I všude mezi doktory už jsem takový psychóza. Nemáte nějaké rady, jak si vše tolik nebrat? A jak být normalnejsi? Mám o sebe prostě extrémní starost, ale zažívání mám extra citlivé na stres. Můžu celý den ukázkove jist, ale pak mít večer z něčeho stres a je problém.

mesiacik1989
20. srp 2019

Mam podobny problem s travenim. Potravinoce intolerancie a HIT. Kvoli tomu sa mi rozpadol jeden 4 rocny vztah, uz davno davno. Priatel nechapal moje stavy a obmedzenia.. Darmo kto nezazije na vlastnej kozi nemoze pochopit ako to obmedzuje zivot. Moj sucasny muz zase moje zdravotne problemy plne chape a nikdy to nevyzeralo medzi nami na rozchod kvoli tomu. Ale som toho mazoru ze maloktory chlap ustoji taketo partnerkine problemy

nazka
20. srp 2019

@kacenkaaa12 a stojí škola za takové problémy, ničení si zdraví? Stres je nejhorší, co můžeš pro sebe dělat. Chápu, že mít vs je super, ale ještě lepší je být zdravá. A teď nemluvím o příteli, ale o tom že by to bylo dobré čisté pro Tebe.
Já jsem taky nervak a na VŠ jsem s tím bojovala. Ale neměla jsem to tak divoké jako Ty.
Jestli je přítel chlap do života, tak tohle pochopí. Jsou horší věci než období průjmu.
A prosimte, co ten profil na té seznamce? Ten by zase nakrkl mě. 😁

martaskaaa
20. srp 2019

To jako, že se s tebou chce rozejít kvůli tomu, že trpis na průjmy? Co na to říct.....

janule1940
20. srp 2019

V životě se stanou horší věci než průjem,to není potom muž pro život.lide mají různé nemoci a potíže,které někdy zastaví život cele rodiny na několik let.a chlap má být opora.

urtica
20. srp 2019

Co s dráždivým tráčníkem neporadím, bo s tím bojuji už mnoho let - částečně pomáhá pravidelné zdravé stravování, vařená strava spíš než syrová, polévky, pravidelný režim, pravidelný spánek, přiměřené cvičení, ale i přes tato opatření jde o problém, který se periodicky vrací. Zato bych poradila, co s přítelem, pro kterého je toto důvod k hledání bokovky či k rozchodu...jak píše @janule, pokud spolu zůstanete, je celkem pravděpodobné, že časem budete řešit mnohem závažnější (i zdravotní) témata...

urtica
20. srp 2019

@kacenkaaa12 Jinak mám kamarádku (momentálně už je díky tomu i celkem mediálně známá, bo se začala intenzivně věnovat výživě a této problematice vůbec), která trpí léta ulcerózní kolitidou (dráždivý tračník je proti tomu růžová zahrada) a s životním partnerem se seznámila v době, kdy běhala na záchod i třicetkrát denně (i během jejich prvního rande), brala tuny kortikoidů a měla díky tomu rozsáhlý ekzém na obličeji..pokud vím, nikdy jí to nevyčetl, celá ta léta ji podporuje.

dora13
20. srp 2019

Schvalne jsem si hodila tve jmeno do lupy, protoze mi tva prezdivka byla povedoma a vyjelo na me hned nekolik diskuzi, ve vsech resis pritele. Jak si hleda holky na erotickych seznamkach, jak se nechce poradne vazat a kazdy vikend si jezdi prat k mamince, ted ho omlouvas, ze ty holky si hledal, protoze ty mas zdravotni potize — ne, neni to ok, a neni to normalni. Moje rada zni, aby ses sebrala a odesla od nej, dokud nemate zavazky a deti, pak uz to pujde podstatne hur. Ten vztah neni zdravy a neverim, ze jsi s pritelem stastna, jinak obtyden nezakladala nove vlakno s novym problemem.

xxx3d
20. srp 2019

Ahoj,
já bych se na tvém místě zaměřila na to, proč máš o sebe extrémní starost.
Tohle je alfa a omega i následného spouštěče stresu včetně zažívacích obvyklostí.
Vyřeš, nebo se nějak nakopni k postupnému řešení tvého strachu o sebe. Jinak ti to přinese problém v každém vztahu, pokud to tento neustojí.

makronka222
20. srp 2019

A proc to s nim resis? Proste o tomhle kdyby se mnou muj chlap porad mluvil, taky se na nej vybodnu:D

codal
20. srp 2019

@kacenkaaa12 tvůj expartner je debil a rozhodně tvé špatné zažívání nebylo důvodem jeho profilů na er.seznamce.. tvůj bývalý prostě chce být středobodem vesmíru, honí si ego na seznamkach a místo,aby tě jako správný partner podpořil, když máš problémy, tak tě podvádí.. buď ráda, že ses ho zbavila, ten by tě stejně opustil na první dobrou hned jak by přišly první starosti s dětma a tak a nedej bože, kdyby třeba přišla vážná nemoc..

lolam10
20. srp 2019

@kacenkaaa12 tak presne tohle jsem si taky zazivala!asi 10let.ja to teda ruzne tajila a tak ale bylo to desny.a predstav si ze problem vubec nebylo zazivani ale slo o psychosomaticke obtize a skryte uzkosti.nakonec me to dohnalo az k psychiatrovi.dnes beru leky proti uzkostem,chodim na terapii a je mi mnoooohem lepe.jinak se vse zacalo lepsit kdyz jsem zacala pracovat.nemela jsem cas se tolik pozorovat a dnes s 2 prckama uz vubec ne.takze jestli muzu doporucit zacni v hlave, idealne u odbornika a ver ze ti bude lip.ja jsem ani neverila ze bych nekdy dokazala zit normalne ale dnes ziju.hodne stesti a odvahy!kdyztak napis zpravu...p.s.a taky hlavne nezapomen ze nemusis mit vse pod kontrolou😉

tinaprofi
20. srp 2019

No kdyz se nad tim zamyslim, asi bych taky nechtela frajera co 7x denne leti s prujmem a ze vseho se sype..chce to odbornika, holka.

ariadna12
20. srp 2019

@kacenkaaa12 beres na drazdivy tracnik nejake leky? Predpokladam, ze jsi s gastroenterologem resila obsah stravy a piti, pravidelny pohyb, stres, apod., proste ceho se vyvarovat. Ja treba mam dost casto strevni problemy, ve spojeni s refluxem zaludku. Takze paleni zahy, prujmy, zacpy, nekdy skutecne rano clovek opakovane pouze sedi na wc. Nejlepsi je, kdyz te to chytne po obede na vylete treba🙂, to clovek hleda dost rychle wc nebo krovi a je to dost potupne. Brala jsem na to leky na predpis, ted jsem je zcasti omezila dle doporuceni lekare, zcasti beru nektere leky dal, probrali se mnou stravu, pohyb, partner o vsem vi a nema problem. Pokud te opravdu miluje a je psychicky dospely, bude te brat i se zdravotnimi problemy a podpori te. Poradila bych se min nervovat, popr. prokonzultovat stav s psychologem/psychiatrem, pokud mas pocit, ze se nervujes fakt nadmiru a obtezuje te to. Nebo jen zvolnit, pracovat na sebevedomi a vnitrnim klidu, treba cvicit jogu, chodit behat, plavat, co te bavi. Uvolnit se u konicka, s prateli. A samozrejme dodrzovat doporuceni z gastra🙂.

alubif
20. srp 2019

Tak dráždivý tračník je psychosomatické onemocnění, takže určitě řešit s psychologem nebo psychiatrem. Syna píšeš, že jsi extrémně opatrná vůči své osobe a vše řešis. Takže na tom by jste mohli zapracovat.

michaela743
20. srp 2019

No.. Mám s tím taky problem.. Akorát že mě kolikrat vystresuje i nákup, někdy v pohodě, někdy ne.. Beru i léky, návštěvuji psychiatra, hledám psychologa, byla sem u gastroenterologa. Jediný co pomohlo sou léky typu imodium. A to je naprd. Myho chlapa by ani nenapadlo si hledat někoho na seznamce nebo si někde užívat a to mám těch problémů mnohem víc.. Takže to bude tim člověkem ne tebou.

laka_lacenda
20. srp 2019

Já mám od 25 diagnostikovanou ulecerozni kolitidu. Naštěstí až na prvních pár měsíců jsem víceméně absolutně bez obtíží, jako bych byla zdravá. Ale nemoc tam mám a nikdy nevím, kdy se může objevit. A ten začátek byl hroznej: kdo to nezažil a píše výše "proč to řešíš s chlapem, taky bych nechtěla někoho, kdo lítá furt na WC" tohle nikdy nepochopí. Byly doby, kdy jsem nebyla schopna ani dojet do práce - musela jsem během 5 stanic metra 2x vystoupit a letět na verejnej hajzlík. Bála jsem se kamkoliv pohnout dál než minutu od záchodu. Bylo to příšerny. A k tomu strašný křeče, krev ve stolici, nadymani, vetry....Nejhorší byla ta bezmoc, že jsem s tím nemohla nic dělat. Když jsem začala jen malinko cítit potřebu, musela jsem okamžitě hledat WC, jinak bych se normálně po....Nešlo to zadržet....Ale co budu povídat, kdo nezažil, nepochopí. A tohle nejde "tajit" před dlouhodobým partnerem a dělat, že nic. A ať byl můj exmanzel jakej byl, tak v tomhle mi byl tenkrát oporou, nikdy se ani trochu nezatvaril, že by s tím měl problém, po kolonoskopii na mě čekal....
Jestli tohle s tebou tvůj přítel nezvládne, tak to fakt není chlap pro život...

biedronka10
20. srp 2019

Takovyho nakopat do prd.... Co na to rict. Normalni chlap jensve holce/ zene oporou i pri zdravotnich problemech, je to prirozena vec. On treba v duchodu taky bude potrebovat zas pomoc, protoze nedopajda vcas na wc a nadela si do gati

kessien
20. srp 2019

Ahoj muj pritel ma dm1 a diky tomu gastroparezu,sni den stary salám a celý den beha,sni neco smetanoveho a celý den beha a takhlw bych mohla pokračovat.Kdyz ho to chytne,ma křeče v břiše neni mu dobře,clovek na něj nemůže ani sáhnout,jsme doma ten den protože mu na to nezabírají ani prášky na průjem.Ze bych se kvuli tomu registrovala na ero seznamce?Ne.Ze by pro mě byl méně přitažlivý?Ne.Akorat řešíme vic co ji,snažíme se vytipovat co mu sedi a co ne.Jednou se může karta obrátit az on bude mít zdravotní problém myslim ze pak ale ani ty se kvuli tomu nebudeš chovat tak, jak se ted chova on.

2hanah
20. srp 2019

@kacenkaaa12 zkus Loperon, je to lék na průjem, ale ne na infekčkní, pracovala jsem v lékàrně a tam to užívala jedna kolegyně pràvě na stresový průjem, ten lék zpomaluje střevní peristaltiku, takže by Ti ten průjem mohl zastavit a jinak bych asi to řešila s nějakým psychiatrem, aby doporučil nějaké léky přechodně nebo zkusila dobrého psychologa, ať Tě naučí relaxační mentàlní cvičení pro uklidnění, nebo bych zkusila jógu, věřím, že Tě to musí fakt otravovat, přeju ať to přejde.

dominikaromanova
21. srp 2019

A to mu vadí, ze trpis průjmem nebo zácpou, když jsi ve stresu? On snad musí sedět s Tebou na WC a držet Te za ruku? Pak bych chápala, ze ho to štve a chce se rozejít, ale takto ne.
Stojí Ti takový chlap za to?
Co až ve vztahu přijdou větší starosti?
Dle mého nazoru je to jen jeho výmluva jak vztah ukončit, nech ho jít a najdi si normálního chlapa. K tomu stresu, možná vyhledej odborníka, který Te naučí jak se ve stresové situaci uklidnit.

johannka1
21. srp 2019

Myslim, ze mu to akorat padlo do noty jako vymluva, aspon si tu erotickou seznamku muze pekne ospravedlnit a hodit to na tebe je preci fajn. Jedine ze bys cely dny resila svoje problemy a porad bys hekala, jak ti je hrozne, to by cloveka asi nebavilo a odpudilo. Muj tata ma chronickej zanet tlustyho streva uz dvacet let a prochazi opravdu tezkymi obdobimi, kdy je na zachode pecenej varenej, casto i v nemocnici, nemuze nikde cestovat ani v lepsim obdobi, ma tezky dietni omezeni a v zivote jsem nezazila, ze by to mama chtela nejak vzdavat nebo ze by ji to vedlo ke koukani jinde. Jestli nedokaze prijmout tvuj zdravotni stav, tak k certu s nim. Rozchod kvuli prujmu...tomu se jednou i zasmejes.

nafuka
21. srp 2019

Zamysli se nad výběrem partnera a nezakladej ujeté diskuze.

ange_de_la_morte
21. srp 2019

Mrzí mně tvé zdravotní problémy, některé věci asi nevyřešíš ( nebo né hned) ale rozhodně můžeš zlepšit svůj psychický stav - neuvažovala jsi o klinickém psychologovi ? Mi hodně pomohl

@nazka : otázka jestli ukončení VŠ a nástup do práce bude menší stres :(

bamak
21. srp 2019

@kacenkaaa12 buď ráda, že ses ho zbavila. Jestli jsou zdravotní problémy důvodem k rozchodu, tak to určitě nebyl partner vhodný do života, ale povrchní blbec.

lenjii
21. srp 2019

Doporučuji odejít od přítele a zajít si k psychiatrovi. Dá antidepresiva a budeš mít klid.

veruuu_kubesovic
21. srp 2019

Můj manžel má zažívací problémy, máme spolu 2 děti, ale ani ve snu by mě nenapadlo lézt na erotickou seznamku a už vůbec řešit na netu jestli jde 5x či 10x...
A mě spíš zajímá - proč ta přehnaná starostlivost o sebe? víš ono se říká, že "nejhorší je smrt z vyděšení" možná to zní blbě, ale snaž se dostat do pohody, navštiv nějakého na slovo vzatého odborníka a budeš mít klid...

nazka
21. srp 2019

@ange_de_la_morte no určitě nebude moct dělat nějaké stresové povolání..
Já si našla klidné v knihovně, takže dělám, co jsem vystudovala a zároveň menší stres..
Ale souhlasím, že by měla jít k odborníkovi.. A není to nic špatného přece

saphire
21. srp 2019

@kacenkaaa12 Ke vztahu se vyjadřovat nebudu, ale co se týče těch zažívacích obtíží, manžel má to samé, doktoři nic nezjistili, nikdo nic neporadil, zlepšilo se to v době kdy zkusil autogenní trénink, takže já si myslím že je to opravdu v hlavě. Když přestal, zase se to vrátilo, tam kde to bylo. Když znovu začal, zase zlepšení, jen u toho vydržet no...

kolibricek36
21. srp 2019

Nerada to rikam, ale zadny chlap za stres nestoji. A taky skoro zadny chlap nestoji o ufnukane zenske.(i kdyz jsou vyjimky).
Znama ma problemy se zazivanim - zkousi cokoli i nejakeho mastickare. Jeji chlap uz tohi ma plne zuby, a taky toho jejiho vareni. Ze by se nejradeji rozesli. Ale maji deti tak zkousi nemozne. Kdyby uvarila chlapovi normalni jidlo, udelala by lip, nez kdyz vari to sve "zdrave jidlo".