Řezaní. Nevíte, co s tím?

21. pro 2019

Chápu že jsem blbá že jsem to dělala ale radši bych chtěla komentář jak mi pomoc. Už se řezat nehodlám ale nějak mi to divně nateklo nebo nevím co to je... neví někdo co s tím? Jak by to trošku zmizelo nebo prostě to vypadálo líp??? Nevíte co to je?? Ještě jestli to vypadá jako škrábance od kocoura.?

amazonkajanik
21. pro 2019

Kožní reakce, kdy je to spíš skrabanec, než řez.
A vykasli se na sebepoškozování a najdi si v životě jeden bod, který bude tvou kotvou, až budeš zas emočně plavat.

autor
21. pro 2019

@amazonkajanik a bude to v pohodě? Já jsem se řezala protože mám zdravotní problémy a já už nemám na to sílu... a ještě jestli to zmizí?? A za jak dlouho?

natysnovec
21. pro 2019

Tohle neni zadny rezani....znam holku co se sebeposkozovala.A to vypada jinak.Tohle spis vypada jak skrabance.Je to reakce kuze a brani se.Kazdy to dela z nejakeho duvodu.Ale jedno vim prestan s tim a bud si zajdi k psychologovi nebo s nekym o svych problemech mluv.

llluckaaa
21. pro 2019

Je to reakce kůže na podráždění. Mně na drobné oděrky pomáhá višňák, skvěle rychle hojí. Na škrábance od kočky to vypadá moc pravidelně...

autor
21. pro 2019

@llluckaaa právě že to není od kocoura ale radši bych řekla rodičům že je❤️ Jinak děkuju za radu, a ještě pomůže tomu že když jsem si napustila studenou vodu a do toho dala citron tak jestli mi to pomůže

llluckaaa
21. pro 2019

No to je mi jasný, že to nemáš od kocoura. Jen ti píšu, že bych tuhle výmluvu nesežrala, protože vím, jak vypadají škrábance od kočky 😉 Rozhodně bych to nedráždila citrónem, podle mě to zhoršíš.
Hele, tobě nestačí, že se řežeš, ještě potřebuješ trpět, až si do toho naliješ kyselé a bude tě to pálit?

lilian2111
21. pro 2019

@llluckaaa mám pocit jako by to měl být úmysl 😒😬

llluckaaa
21. pro 2019

@lilian2111 Já bohužel též. No ještě že jí nenapadne si to vyplachovat něčím horším 🤐 Jinak to teda vypadá spíš jako odření po pádu z bruslí (ale asi sotva bude někdo věřit, že teď jezdila s krátkým rukávem venku nebo na staďáku.

amazonkajanik
21. pro 2019

@natysnovec úroveň sebepoškozování je u každého jiná. Někomu stačí, když to jen zaboli a někdo si působí hluboké krvacejici rány a znám jednu, co si do nich ještě sypala sůl. Problém je už v okamžiku, kdy to člověka jen napadne.

natysnovec
21. pro 2019

@amazonkajanik to kazdopadne to ja nevyvracim....s tim co pises naprosto souhlasim.

jjasmina
21. pro 2019

Teda krom těch škrabancu, tak já mám takové svědivé boláky, když si pohladim kočku..

autor
21. pro 2019

@natysnovec kdyby to tak ale bylo jednoduchý 🙂

autor
21. pro 2019

@llluckaaa ale chápete že citron ti zničí ty infekce co tam mám

amazonkajanik
21. pro 2019

Lepší a šetrnější než citron je peroxid vodíku. Ten citron ti to naopak může zhoršit! Přeci jen je to kyselina. Mě třeba citronova šťáva vyvolává reakci, kterou mívám, když se mi rozjíždí ekzem. Citron jako dezinfekce je dobrý akorát tak na bio úklid domácnosti.
Chápu jinak, že se pokoušíš uvolnit vnitřní tlak, ale takhle to jde těžko a naopak máš pak starosti, jak to zamaskovat.

llluckaaa
21. pro 2019

Ne, tohle já nechápu. Citrón není dezinfekce. Proč nejdeš do lékárny, nekoupíš si něco na dezinfekci a neobvážeš si to? Pak můžeš někomu nakecat, že ses třeba opařila.

natysnovec
21. pro 2019

Je ver mi.

svetlanalana
21. pro 2019

Reakce kůže na poškození. Ne, nevypadá to, jako kdyby tě poskrabal kocour. Dezinfekce citronem je blbost. Řeš svůj psychicky stav a nebudeš muset řešit sebepoškozování. Existují ekologické způsoby, jak se zbavovat stresu a frustrace, je potřeba se jen prenaucit.

autor
22. pro 2019

@svetlanalana Je to ale tezky kdyz jsem na to sama...

svetlanalana
22. pro 2019

vyhledej odborníka a tím pádem to nebudeš řešit sama, navede tě, ukáže cestu. Vím, o čem mluvím, také mám jizvy na rukách a byla bych tak ráda, kdyby zmizely. Minulost ale nelze vrátit a změnit, lze ale měnit přítomnost, aby v budoucnu jsme ji nelitovaly... Je potřeba se o to rozhodnout