Řešit předčasný přechod ve 42 letech?

17. bře 2021

Ženy prosím dotaz. Jsem cca 3 roky po porodu a začíná mi vynechávat MS poslední rok. Jinak cely život pravidelná jak hodinky.
Dnes mě moje Dr překvapila tím, ze to tak nenechavat a chtěla mi nasadit hormonální antikoncepci. Tu ale nemohu. Mám genetickou mutaci. Mě osobně nevadí, ze mám MS třeba 4x do roka, ale ona říká, ze nízké hormonální hladiny ovlivňují i jiné zdravotní potíže.. odvapneni kosti atd.. jak byste řešily vy?

eva118
17. bře 2021

Zkus řešit přírodními preparáty- třeba Sarapis.

berenika39
17. bře 2021

Určitě nechat udělat hormonální profil, podle toho se zařídit dál....nemusí to být předčasný přechod...42 je na to opravdu málo. Ne že by to nemohlo být, ale vyloučila bych ostatní příčiny těch nepravidelností. Máš možnost změnit lékaře?

autor
17. bře 2021

S lékařkou jsem spokojena, akorat je nemocna, tak má za sebe zaskok, starší zkušená lékařka. Krev mi vzali dnes a budu se objednávat ke své. Myslím si, ze to bude přechod, moje mama to taky měla takhle mlada..

asinehri
18. bře 2021

Sportovat a užívat vápník 🙂, a pravidelně denzitometrie. Tak budeš bojovat proti odvápnení kostí i jiným metabolickym problémům.

paja26
18. bře 2021

Zkus napsat tady na MK do poradny gynekologie a reprodukční gynekologie přímo odborníkovi. Viz. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...

zula12
Autor odpověď smazal
Zobraz